reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

JA tez mam bright stars jest rewelacyjna, na szczescie znajomi nam pozyczyli wiec nie musialam kupowac, ale na pewno sama bym sie na ta zdecydowala. Znajome maja te drgajace i wieksze dzieci nudza sie tym. A nasza jak wlozymy poduszke to czasem polezy z 15 minutek w tym :)
A ja szukam niani elektronicznej (dziadkowie chca kupic malej na chrzciny) mozecie cos polecic... mysle nad taka z kamerka ale nie wiem sama czy to jest warte czegos..

reklama
JA tez mam bright stars jest rewelacyjna, na szczescie znajomi nam pozyczyli wiec nie musialam kupowac, ale na pewno sama bym sie na ta zdecydowala. Znajome maja te drgajace i wieksze dzieci nudza sie tym. A nasza jak wlozymy poduszke to czasem polezy z 15 minutek w tym :)
A ja szukam niani elektronicznej (dziadkowie chca kupic malej na chrzciny) mozecie cos polecic... mysle nad taka z kamerka ale nie wiem sama czy to jest warte czegos..

Znajomi mają taką Nova Babycall Elektroniczna niania - SuperNova - porównanie cen w sklepach internetowych
i bardzo sobie ją chwalą. Przymierzam się też do zakupu takiej, ale tak powoli, bo liczę na to, że może uda mi się gdzieś dostać używaną i zaoszczędzić trochę kasy.

Dorissł ja mam taki leżaczek, który sam huśta maluszka i śpiewa piosenki, bardzo jestem zadowolona ,choć mój synek jest chyba jeszcze za malutki na to i trzeba pod dupke podkładać poduszke.
BRIGHT STARTS HUŚTAWKA ŚLIMACZEK do 11kg+ GRATIS (1465120500) - Aukcje internetowe Allegro

Ja też mam taki sam tylko wersja damska :-D:-D

BRIGHT STARTS - HUŚTAWKA PTASZEK - +++ - GRATIS (1425866773) - Aukcje internetowe Allegro

u nas też się sprawdza z 15 minut polezy ale byli kiedys znajomi z 3-miesieczną dziewczynką i posiedziała dłuzej takze chyba potem bedzie się sprawdzało lepiej - a nasza mała juz sobie wygodnie lezy w tej bardziej pionowej pozycji - wbrew pozorom jest bardziej leżąca ;-)

J

ja mam nianie miniland
http://allegro.pl/miniland-elektroniczna-niania-audio-lampka-nocna-i1479822236.html
i bardzo sobie chwalę - mozna gadac w dwie strony , wlaczac z odbiornika melodyjki i switelko, i takie tam inne dodatki ma typu alarm karmienia, przekroczenia zakresu temperatury w pokoju dziecka , a co dla mnie najwazniejsze - wzmacnia glos dziecka i nie jestes w stanie przeoczyc jego placzu ;)

ta firma ma tez wersje video ale niestety nic nie powiem w tym temacie - mi sie wydaje ze video to ma racje bytu w duzym domu - jak np ty jestes na dole a dziecka na gorze - bo czasem zakwili ,ale np ja wlaczam jej wtedy melodyjki i wystarcza - a jak nie to wtedy musze sprawdzic co i jak - tylko ja mam kilka kroczkow i chyba video byloby zbytkiem - ale jak pislam - w duzym domku pewnie zdaje egzamin:)

Ostatnia edycja:
A my dostaniemy nianię w spadku. Jakąś Philipsa.
Co prawda też mieszkamy w mieszkaniu, ale zza okna różne dźwięki dochodzą i ja się motam skąd te odgłosy. A najbardziej mylą mnie mewy (nie mieszkamy nad morzem, niestety). Tak jakoś kwiczą jak nasza Mała. I jeszcze taki jeden pies.
Więc mam nadzieję, że niania się sprawdzi.

My tez mieszkaniowe, ale pokoj malej jest na koncu po dwoch przedpokojach, boje sie ze stamtad przy np wlaczonym telewizorze, pralce, zmywarce nie bede jej slyszec, a ze dziadki obiecaly kupic... tylko ze ciagle myslimy zwykla czy z video... bo ja przewrazliwiona jestem i jak jej nie widze to latam co chwila sprawdzic czy spi, czy sie nie ulalo itp... wiec chyba spokojniejsza bym byla z video ale nie wiem ile one sa warte bo ceny maja znaczne.

nasza Lena w dzień leży i śpi na kanapie, żebyśmy mieli ją na oku, a w nocy wędruje do łóżeczka, które stoi w naszej sypialni, więc tez darujemy sobie nianię

my też zrezygnowaliśmy z niani chodź mieszkamy w domu . Nawet jak bym miała nianie to bym chodziła sprawdzać co u niej bo ja muszę widzieć.Zresztą mała ma otwarte drzwi jak zaśnie w naszym pokoju ,lub biorę ją wkładam w wózka jak jestem na parterze .Zresztą mieszkamy z moją mamą więc jak muszę coś zrobić to proszę żeby ją przypilnowała ;-).

reklama
My tez mieszkaniowe, ale pokoj malej jest na koncu po dwoch przedpokojach, boje sie ze stamtad przy np wlaczonym telewizorze, pralce, zmywarce nie bede jej slyszec, a ze dziadki obiecaly kupic... tylko ze ciagle myslimy zwykla czy z video... bo ja przewrazliwiona jestem i jak jej nie widze to latam co chwila sprawdzic czy spi, czy sie nie ulalo itp... wiec chyba spokojniejsza bym byla z video ale nie wiem ile one sa warte bo ceny maja znaczne.

ligotka - jak ktos ci prezentuje i nie robi roznicy cena - to video - ale ja i tak uwazam ze to zbedny nabytek jak nie masz daleko do niuniu - a powiem co z doswiadczenia ze jak uslyszysz ze kwili i nawet jak zobaczysz obraz ze wszystko ok - to i tak pobiegniesz sie upewnic czy na pewno :) ...ja bym tam wolala za roznice w cenie cos innego dokupic...

Do góry