reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

reklama
ja właśnie nie mam parasolki do Tako jumpera x i muszę dokupić .

dziewczyny a co do kąpania wolicie np leżaczek czy tą gąbkę bo mam nie profilowaną wanienkę i myślę żeby coś dokupić dla ułatwienia kąpieli

No u Nas też łóżeczko ubrane, torby spakowane - jedna do szpitala, a druga na wyjście :) A Łóżeczko wygląda pięknie i do tego oryginalnie bo pościel też szyła prababcia Maluszka naszego :) Nikt tak nie ma jak my, hehe ;)
Do tego dzisiaj dostałam paczkę od babci i prababci, a w niej piękne butki i śpiworek dla Maluszka :)
AA i w sklepie z "ciuchami" znalazłam bodziaki rozpinane na brzuszku (to się raczej nie zdarza) i za trzy zapłaciłam 6 zł :)

za te 1360 w necie są jeszce dwie moskitiery, folia przeciwdeszczowa i parasolka:) chyba ,że ty tez tak mialaś w sklepie:)

No nie, mam jedna moskitiere, folie przeciwdeszczową tylko parasolki brak. Ale to może później dokupię jak piszecie, że jest taka możliwość.

Pacyska ja mam taką zdolną mamusię, że uszyła mi drugi komplet poscieli i przyznam, że bardziej mi sie podoba niż ta kupna w sklepie :))

ja właśnie nie mam parasolki do Tako jumpera x i muszę dokupić .

dziewczyny a co do kąpania wolicie np leżaczek czy tą gąbkę bo mam nie profilowaną wanienkę i myślę żeby coś dokupić dla ułatwienia kąpieli

Gąbki raczej nie polecają do kąpania maluszków, bo błyskawicznie robi się z niej siedlisko bakterii.

ja gąbki też nie polecam, ja mam taką podpórkę-leżaczek, dostałam ale czy będę korzystać to jeszcze nie wiem, zobaczymy jak wyjdzie "w praniu" :)
ja także parasolki do mojego jumpera nie mam, dokupię jakoś na wiosnę.
A ja już jutro będę podziwiała łóżeczko małego, tylko mój mąż wróci z pracy, dam mu obiadek i jedziemy z rozkładaniem, czekałam na to tak długo :)

Ja tez uważam ze gąbki, leżaczki do kąpieli sa niezbyt wygodne i higieniczne...ja na początku poprostu będę kładła na dno wanienki pieluche tetrową, zeby dziecko sie nie ślizgało...ostatnio tak robiłam i było bardzo wygodnie :-)
Pozatym p.Paweł Zawitkowski polecał zeby delikatnie zawinąć dziecko w pieluche tetrową lub cienki ręcznik i tak włożyć do wody i dopiero w wodzie powoli "rozpakowywać"...to pozwala sie dziecku przyzwyczaić do kąpieli...:-)

Ostatnia edycja:
Też słyszałam o tym owijaniu dziecko w pieluszke i sama też tak będę robiła...
A gąbkę do kąpieli miała znajoma i była nie zadowolona bo gąbka dużo wody wchłaniała:) poza tym położna mówiła także o tych gąbkach do mycia żeby nie używać bo długo schną i są łatwym źródłem różnych grzybków i bakteri...

Ostatnia edycja:
reklama
Pozatym p.Paweł Zawitkowski polecał zeby delikatnie zawinąć dziecko w pieluche tetrową lub cienki ręcznik i tak włożyć do wody i dopiero w wodzie powoli "rozpakowywać"...to pozwala sie dziecku przyzwyczaić do kąpieli...:-)

Moja mama tak uczyla moje siostry i ja tez o tymmyslalam. Podobno maluszkowi cieplej i czuje sie bezpiecznie.

Do góry