reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

No to już gruba przesada jest moim zdaniem.... Biedne dziecko pewnie w szoku było jeszcze po porodzie że zmieniło środowisko na inny a matka go jeszcze do tłumu prowadzi O SZOK!!

no, że dla dziecka szok to wiadomo, ale przecież w takich centrach to ludzi masa i siedlisko wirusów bo tam przecież nikt nie selekcjonuje czy ktos chory czy zdrowy i tak kichaja kaszlą a taki maluszek to zaraz podłapie, wiec lepiej sie do takich skupisk ludzi nie pchac na poczatku... ale tu to norma, że babki z noworodkami i tak jak zauwazyla polis, z plastrem po wenflonie, pierwszy spacer po shoppingach odbywają...

reklama
Dla mnie szok, zwłaszcza że dziecko narażone jest w takich centrach na gwałtowne zmiany pogody i przegrzanie. No cóż, nie każdy jest odpowiedzialnym rodzicem.

Dla mnie szok, zwłaszcza że dziecko narażone jest w takich centrach na gwałtowne zmiany pogody i przegrzanie. No cóż, nie każdy jest odpowiedzialnym rodzicem.
dla mnie też,jak widzę nawet starsze dzeci w wózkach....
rozumiem jak lecisz po "spożywkę" nie masz pomocy itp.ale często są to własnie wypady całych rodzin,bezmyslność.Światła umieszczone na sufitach też nie pozostają bez wpływu na dziecko.

hello,znów bezsennie...

Viki- ja też mam monitor oddechu, z tym że Babysense. Mąż stwierdził, że dla mojego lepszego snu lepiej coś takeigo kupić bo na pewno będę cały czas w nocy pilnować małej a tak to mamy coś, co będzie czuwać za nas:)

Co do spaceru to nam też mówiono, że po ok. tygodniu można rozpocząć werandowanie, po kolejnym tygodniu krótkie spacerki z tym że do temperatury -5 stopni, jeżeli jest zimniej to siedzieć w domu.

my dziś mamy zamiar zrobić balkonowe werandowanie - tylko śniezek lekko spadł :-) ale temp około zera:tak: więc może się uda pierwszy raz...te galerie to sobie koniecznie odpuszczę - zawsze patrze na wszystko z kilku perspektyw - a tu mnie zaćmiło ,heheh...ale dobrze mieć kumpele z bb co umysł poporodowy rozjaśnią:-D

monitor sobie pulsowała całą noc , a ja tak sie rozespałam , że pierwszy raz nocką męża na przewijanka budziałam ,a cyca w łóżku na leżąco - pomału wracam do normaloności:tak:

Ja zas jak wiele z nas zakupilam butelki i acesoria do karmienia Tommee Tippee.

Kiedys przyuwazylam jak jedna mama przygotowywala mleczko na placu zabaw i spodobal mi sie ten patent.

Przyda sie gdy bede musiala w przyszlosci przygotowac mleko na lotnisku czy tez poza domem.

closer to nature ® Milk powder dispensers x 6 | Tommee Tippee

oraz link na allegro

Tommee Tippee
pojemnik dozownik mleka w proszku (1423382402) - Aukcje internetowe Allegro

dodatkowo mam termos z tej samej seri-pelni on dwie funkcje termosu na ciepla wode a zewnetrzne opakowanie stanowi podgrzewacz do butelek lub sloiczkow.

closer to nature ® Travel Bottle Warmer | Tommee Tippee

TOMMEE TIPPEE TERMOS/ PODGRZEWACZ PODRÓŻNY TANIO (1415662695) - Aukcje internetowe Allegro

Hej,
mam pytanie do was.
Pierzecie wszystko w proszku do prania jelp etc.? Czy lepiej płatki mydlane czy wystarczy płyn zmiękczający? Rożek, kocyk też pierzecie?

Ja wszystko wyprałam w proszku dla dzieci, pościel, kocyki, rożki, podusie też. Płatków mydlanych nie używałam. Płynów to zmiękczania nie używałąm, bo nie wiem czy dziecko nie bedzie uczulać. Potem wszystko przeprasowałam, z wyjątkiem kocyków i wypełnienia pościeli, ale są miękkie i przyjemne.

reklama
Hej,
mam pytanie do was.
Pierzecie wszystko w proszku do prania jelp etc.? Czy lepiej płatki mydlane czy wystarczy płyn zmiękczający? Rożek, kocyk też pierzecie?

Ja prałam w proszku jelp i delikatnym płynie do płukania chyba też z jelp a potem prasowanko i gotowe:tak: Ja prałąm wszystko ciuszki rożki kocyki pościel pieluchy tetrowe,wszystko wszystko

Do góry