reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

Mam pytanie: czy ktoras z Was stosowala u dziecka na kolke kropelki Sab Simplex? Nie sa one dostepne w Polsce ale ja mam okazje do kupienia ich w Niemczech i w sumie to ciekawa jestem czy sie sprawdzaja tak jak o nich pisza...

ja je kupilam bo duzo znajomych i rodzina mi je polecalo. moja kuzynka ma dwojke dzieci ktore cierpialy na straszne kolki, probowala juz chyba wszystkiego i tylko sab simplex im pomagalo wiec sie ubezpieczylam jakby co

reklama
Ewa ja tez kupiłam ten stanik Alles Mama Bianca i jestem z niego bardzo zadowolona, wogóle z firmy Alles jestem zadowolona. Faktycznie lepiej kupować w sklepie bo rozmiarówka jest zawyżona. ja kupiłam przez internet (niestety duże rozmiary ciężko kupić w sklepie) i musiałam jeden stanik lekko przerobić:/

Dziewczynki, sprzedam laktator NUK elektryczny, użyty całe 3 razy. Kupiłam go za 199zł, oddam za 140zł. Nie potrzebuję go, bo dostałam drugi. Jeśli któraś z Was jest zainteresowana, proszę o prywatną wiadomość. Pozdrowienia!

A tak w ogóle to zastanawiam się dla kogo mają te staniki w sklepach? Bo chyba nie dla normalnych kobietek karmiących. Do jakiego bym nie weszła, to te najtańsze, najzwyklejsze staniki były tylko w małych rozmiarach. A jak chce się kupić pasujący, to oczywiście trzeba zapłacić więcej.

A tak w ogóle to zastanawiam się dla kogo mają te staniki w sklepach? Bo chyba nie dla normalnych kobietek karmiących. Do jakiego bym nie weszła, to te najtańsze, najzwyklejsze staniki były tylko w małych rozmiarach. A jak chce się kupić pasujący, to oczywiście trzeba zapłacić więcej.

Ło... To ja jestem nienormalna, bo na mnie były rozmiary ;) Nie no - żartuję oczywiście :) Fakt, że rozmiarówkę mają w sklepach zazwyczaj dość ograniczoną. Ja mam "szczęście", bo biust zawsze miałam średni, a teraz mi wiele nie urósł.
Co nie zmienia faktu, że nawet jak obwód i głębokość miseczki jest ok, to zazwyczaj szerokość fiszbiny jest za mała i po bokach biust wychodzi. Nie wiem, czemu oni to tak robią. Jak już skończę karmić i mi się rozmiar ustabilizuje, to mam zamiar pójść sobie do profesjonalnego sklepu z biustonoszami w Krakowie, gdzie mają zagraniczne rozmiarówki i dobrze dobierają biustonosze. Może trochę więcej za nie zapłacę, ale przynajmniej będzie wygodnie.

A ja weszłam do hurtowni dla dzieci wziełam z półki 2 staniki Canpol 80c i wyszłam. Pamiętam z pierwszego karmienia że tylko bawełniany stanik był ok, te z fiszbinami lub nie daj boże jakieś sztuczne po prostu mi piersi przegrzewały i było mi strasznie źle.

Z fiszbinami też są bawełniane :)
Jak dla mnie to te biustonosze są bardzo wygodne. I dość naturalne w dotyku. Zobaczymy jak się sprawdzą w praktyce.

Ja mam bawełniane z targu...Przy Lolku sie sprawdziły znakomicie, i piersi pełne mleka sie w nich ładnie prezentowały pomimo braku fiszbin.A na noc jakoś nigdy nie zakładałam stanika...I chyba sie nie wylewało z nich ale moze ldatego, że byłam w nocy dojona baaaardzo regularnie...Co 1 h co najmniej...Kurcze na dłuższa mete by mi było niewygodnie spać w staniku.

ja kupiłam ten octonisept czy jak to tam się zwie i już spirytusu nie kupuję. Kurcze muszę jeszcze kupić to tantum rosa - może dziś jeszcze bo nie wiadomo co się dziać będzie, a to trzeba mieć tak?

Też się nad tym zastanawiałam i znalazłam odpowiedź:)
"Jak można stosować TANTUM ROSA?
Lek Tantum Rosa stosować można na dwa sposoby: w formie płukania pochwy (irygacja) oraz w formie zewnętrznych przemywań okolic intymnych.
W obu przypadkach lek należy przygotować rozpuszczając zawartość saszetki w 0.5-1 litrze przegotowanej letniej wody.
Do płukania pochwy należy używać specjalnego irygatora ( Irygator Tantum Rosa). Jest on bezpieczny, wykonany z elastycznego i gładkiego plastiku. IRYGATOR TANTUM ROSA powinien być używany tylko przez jedną osobę, można stosować go wielokrotnie. Irygator nie stanowi kompletu z opakowaniem Tantum Rosa, ale można go kupić w każdej aptece. Dokładna instrukcja obsługi irygatora znajduje się wewnątrz opakowania oraz na naszej podstronie internetowej IRYGATOR TANTUM ROSA.
Płukanie pochwy należy wykonywać od 1-2 razy na dobę. Lekarz może zalecić inne dawkowanie.
Przemywania okolic zewnętrznych.
Tantum Rosa można stosować na intymne okolice w postaci przemywań lub nasiadówek. Takiego typu stosowanie zalecane jest szczególnie po porodzie.Bywa stosowane w leczeniu różnego typu podrażnień zewnętrznych narządów płciowych"

reklama
Zgadzam się , że rozmiarówki staników sa strasznie ograniczone :/ Ja z moim 80H mogę pomarzyć o kupnie w sklepie a jak już to trzeba iść do którejś galerii i zapłacić za markę ok 150 zł a na taki wydatek mnie nie stać, więc dzielnie kupuję przez internet i ewentualnie przerabiam ;) Na szczęście póki co przerabiałam tylko jeden.
Dzwoniła do mnie koleżanka i mówi do mnie "ja podczas karmienia miała aż 80E!" - jak to ma się do mojego H bez karmienia?? Mam nadzieje, że bardziej biust nie urośnie :/

Do góry