reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

reklama
czyli reasumując sweterek to najlepiej welur, polar lub ten akryl?

Czyli spokojnie mogę kupić ten piękny, moim zdaniem, sweterek?

To ja już nic nie wiem :sorry2: Reasumując potrzebujemy dwóch kocyków - jeden cienki i jeden gruby tylko pytanie - jakie??
akryl , welur, polar, mikrofibra, bawełna a może jeszcze inne ustrojstwo?

ja mam u mamy wlasni ete merynosy hehe :) kurde caly komplet poduszka, taka jakby koldra przescieradlo bo tak moj tata sobie scieli i do tego jeszcze jest taki mniejszy jakby koc z jednj str obszyty z wkladka na dzidzia z kieszenia taka... tylko ze ok 3 tysiecy czy 5 tys. mama za to moja dala. kupila tacie bo chory na kregoslup a dobrze sie wygrzewa nie poci sie czlowiek jest cieplutki dostosowuje sie do ciepkla ciala wiec w nim nie jest ani goraco ani zimno :) i antyalergiczny :)

ja do wozeczka mam kocyk wlasnej roboty z welny grubej a do domku mam nie wiem jaki maz kiedys antkowi kupil ze z jednej str jest taki normalny a z drugiej puchaty wloski takie dluzsze ma :)

Ja też troszkę zglupiałam :/ Ale zrozumiałam, że kocyk który ma bezpośrednią styczność ze skórą- bawełna- a do wózeczka to jaki chcesz, byle nie miał styczności ze skórą.

welur jest bawełniany a akryl, polar i mikrofibra sztuczny. Ja z cieplejszych rzeczy mam welurowy i frotowe np spodenki pajace czy bluzeczki

A wełna merynosów rzeczywiście jest droga ale suuuuper. Można sobie kupić wełnę z merynosów i wydziergać kocyk jak ktoś umie :)

Do wózka mam zimowy śpiwór na polarze w koce nie chce mi się bawić bo póżniej w spacerówce jak dziecko się kręci to ciągle się odkopuje a w śpiwór się zapnie i jest spokój.

Ostatnia edycja:
A ja myslę że troszkę przesadzacie z obawiami o alergię od kocyka. Dziecko ma predyspozycje do alergii jeśli któreś z rodziców jest na coś uczulone, w przeciwnym wypadku nie trzeba dziecka jakoś szczególnie chronić przed alergenami, bo tylko od tej przesadnej ochrony nabawi się alergii. Ja mam kocyk jeden polarowy, drugi akrylowy, posciel zwykła, tanią bez wydziwiania ze specjalnym wypełnieniem i wszystko jest ok.
Koleżanka na głowie stawała żeby dzieciak nie miał żadnej alergii, a ona i mąż zupełnie bez takich problemów są. No i co? Dzieciak alergik, że hej. Trawa go uczula, mleko go uczula, pomidory też, truskawki też i tak wiele innych rzeczy.

kbetina - mnie akurat nie chodzi o alergie, ale raczej o komfort dziecka. bawelna jest przewiewna i oddychajaca, w przeciwienstwie do sztucznych materialow. dlatego akurat ubranka i kocyki mam bawelniane. co nie znaczy, ze nie zaloze dziecku polarowej kurteczki :)

reklama
przepraszam za pytanie ale dziś wogóle mi przyszło do głowy tu zajrzeć, i jestem przerazona bo ja mam jedynie 2 pajacyki i na rozmiar 68 bo moj maz sie taki wielki urodził, jego brat, i siostrzenica na rozmiar 67 :)-O) i teraz pytanie ktore pewnie już tu omówiłyście ale nie znalazłam z tego wszytskiego- czym się kierować przy zakupie kombinezonu, bo rodzimy wszystkie w grudniu więc zima :/ zatem na co zwrócić uwagę, ja jestem w temacie zielona...

Do góry