mamaelaela
Fanka BB :)
Proszę o porady mam z doświadczeniem. Szukam pomocy dla swojego dziecka ale nie jest to łatwe. Mały ma dokładnie 2 lata i nie mówi. Posługuje się 2-3 wyrazami dźwiękonaśladowczymi. Od miesiąca chodzimy prywatnie do logopedy ale efektów nie widzę żadnych, mam wrażenie że mały nie chce mówić już nawet " po swojemu "
nawet jeśli parę razy coś mu się uda szybko zapomina i nie powtarza już później tego. Nie chce czekać, wiem że jest coś nie tak. Pytanie co mogę teraz zrobić? Pani w ośrodku PP powiedziała mi dziś że aby dziecko mogło mieć przyznane wczesne wspomaganie rozwoju musi mieć zaświadczenie o niepełnosprawności. Czy to prawda ? Kto może takie zaświadczenie wydać i na jakiej podstawie ? Umówić się do psychologa czy do neurologa ? Oczywiście wszędzie trzeba prywatnie bo terminy na nfz są przerażające...np na terapię integracji sensorycznej dopiero pod koniec roku. Nawet do logopedy na nfz są bardzo długie kolejki
czy to jest tak że póki co nie mam nawet co liczyć że dostaniemy jakąś diagnozę czy terapię na nfz ? Mam wrażenie że nikt nie chce nam pomoc