jejciu moja hani wstala z popoludniowe drzemnki cala rozpalona goraczka 39 st dalam jej czopek dalej spi do tego ma katarek dziewczyny powieddzcie mi jak dziecko ma goraczke jak ma byc ubrane czy mam ja czyms przyktyc czy co
reklama
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Klavell, nie przykrywaj. Gorączkę powinno się zbijać. Możesz jej zrobić zimne okłady jak się obudzi. I dawaj coś chłodnego do picia. Byłyście dziś na spacerze? Jaka u Was pogoda?
majandra
Ale dobrze, że to zauważyłaś. Niestety my, mamy,, musimy same na siebie liczyć.A co się okazało, że maleńki ma prawdopodobnie rozszczepioną kośc palca i trzeba będzie ten kawałek usuwac operacyjnie, ale dopiero za ól roku, bo Adaś jest jeszcze za mały. Bidulka. Tylko jestem zła, że teraz zanim Adaś by chodził mogliby to zrobic, ale oni nie chcą. Przecież za pół roku on będzie chodził jak perszing na tych swoich malutkich nózkach a po tym zagiegu napewno jakiś czas nie będzie mógł. I weź tu nie pozwól, albo uwiąż takie żywe skarby. Katorga będzie.
Super:-)Zmieniając temat . Jutro jest nasza 9 rocznica od poznania . J mi nic nie mówił, ale jak wracaliśmy tuż niedaleko domu zadzwonił kurier, że niedługo będzie u mnie i czy ja będę mogła odebrac przesyłkę. Okazało sie , że był 5 km za nami. Wiec sie zatrzymaliśmy i poczekalismy na niego. co sie okazało J kupił mi nową komórkę, taką jaka marzyłam. Ale mi sprawił niespodziankę..
ja glupia jestem to moja wina ze ma goraczke bo miala katarek a bylo ladnie rano to poszlam na kurs do szkoly mam 2 minutki pieszo nic hani jeszcze nie dolegalo procz katarku byla w przedszkolu jak ja odebralam to juz marnie wygladala czerwona byla i spala na rekach u pani przedszkolanki przyszlysmy do domciu polozylam hani o 12:30 i spi do teraz przebudzila sie to dalam jej czopek i goraczke zmierzylam jaka ja glupia jestem po co z nia wychodzialam
aha jeszcze jedno jakby goraczka sie utrzymywala to po jakim czasie moge jej podac kolejny czopek??? i jak juz jeden czopek jej dalam to kolejny tez czopek byc musi czy np moge jje podac syropek nurofen
aha jeszcze jedno jakby goraczka sie utrzymywala to po jakim czasie moge jej podac kolejny czopek??? i jak juz jeden czopek jej dalam to kolejny tez czopek byc musi czy np moge jje podac syropek nurofen
Ostatnia edycja:
majandra
Klavell, wątpię, żeby to była Twoja wina. Ja z Maciusiem też wychodzę jak ma katar i nigdy nie dostał gorączki. Może się tylko przegrzała? Myślę, że nic jej nie będzie. Obserwuj i w razie czego daj Ibum czy coś podobnego. I staraj się, by temperatura w jakiej znajduje się Hanifka zbyt często się nie zmieniała.
Na czopkach się nie znam, ale inne leki na gorączkę itp. podaje się w 6ciogodzinnych odstępach. I tyle bym po czopku zaczekała.
Na czopkach się nie znam, ale inne leki na gorączkę itp. podaje się w 6ciogodzinnych odstępach. I tyle bym po czopku zaczekała.
Atruviell
Wrześniowe mamy'07
jejciu moja hani wstala z popoludniowe drzemnki cala rozpalona goraczka 39 st dalam jej czopek dalej spi do tego ma katarek dziewczyny powieddzcie mi jak dziecko ma goraczke jak ma byc ubrane czy mam ja czyms przyktyc czy co
Klavell -kochana, żadna twoja wina. Dzieci się przeziębiają, a ty nie jesteś lekarzem, żeby wiedzieć,że ze zwykłego kataru tak szybko coś się może poważniejszego rozwinąć. Przede wszystkim zachowaj spokój. Ubierz Hanife tak, żeby było jej wygodnie i przewiewnie, ani nie za lekko ani nie za grubo. Najlepiej po prostu w body z długim rękawem i śpioszki lub rajtuzki (a jeśli u was jest gorąco to w krótki rękawek). Zbyt gruba odzież jeszcze bardziej wzmogłaby temperaturę. W domu nie przykrywaj, w pokoju utrzymuj stałą nie za wysoką temperaturę.Okno może być w pokoju otwarte, byleby nie było przeciągu. Zakropl nosek solą fizjologiczną albo solą morską w spray'u. Jak pisze majandra możesz robić okłady ze zmoczonego w letniej (ale nie w zimnej) wodzie, na czoło albo na karczek. Ale temp. 39 st. C można spróbować zbić samymi środkami przeciwgorączkowymi w czopku albo zawiesinie. Gdyby był problem ze zbiciem gorączki w ten sposób wypróbuj okładów, a jeśli to nie pomoże... No to ja bym już pojechała do lekarza.
majandra
Tak, racja.Jak pisze majandra możesz robić okłady ze zmoczonego w letniej (ale nie w zimnej) wodzie, na czoło albo na karczek.
majandra
Naszukałam się tych kompletów dla Maciusia, w końcu nakupowałam mu bodziaków:
bas06 BODY Navy 12-18m EARLY DAYS 7PAK Z ANGLII (384908272) - Aukcje internetowe Allegro
EARLY DAYS nowy 3-pack bawełn. body z żabką, 80 (383147310) - Aukcje internetowe Allegro
Może brudzić ile chce:-)
bas06 BODY Navy 12-18m EARLY DAYS 7PAK Z ANGLII (384908272) - Aukcje internetowe Allegro
EARLY DAYS nowy 3-pack bawełn. body z żabką, 80 (383147310) - Aukcje internetowe Allegro
Może brudzić ile chce:-)
majandra
Moje dziecko jest tak wymęczone podróżą na moją uczelnię, że śpi już 1,5 godziny
reklama
Agulka proszę Kochana
BUFKI I FALBANKI! MUSISZ JĄ MIEĆ !!! L (378720302) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.
Klavell Secre żadna Twoja wina!!!! Jeszcze nie raz Nasze dzieci będą chorowały, upadały, rozbijały kolana i łokcie i niestety nic na to nie poradzimy sama pamietam jak byłam dzieckiem nie było dnia abym nie miała strupa na kolanie lub guza na czole.
Równiez byłam przerażona jak Kuba miał prawie 39 stopni gorączki, nogu gorąca jak rozgrzany piec. Podałam Ibum (odstep między jedną a drugą dawką 6 godzin), owinełam małemu nózki pieluchą zmoczoną w wodzie z octem - ta mieszanka idealnie sie nadaje. A jak to by nie pomogło wykapałabym małego w chłodnej wodzie, czytaj stopień nizsza od normalnej temperatury ciała. Na szczęscie to pomogło tzn kompres + Ibum + same body, gołe nóżki i nic do przykrycia.
Kolejna noc ygladała tak samo "/ ale po zastosowaniu tych samych środków wszystko przeszło i jest już ok.
BUFKI I FALBANKI! MUSISZ JĄ MIEĆ !!! L (378720302) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.
Klavell Secre żadna Twoja wina!!!! Jeszcze nie raz Nasze dzieci będą chorowały, upadały, rozbijały kolana i łokcie i niestety nic na to nie poradzimy sama pamietam jak byłam dzieckiem nie było dnia abym nie miała strupa na kolanie lub guza na czole.
Równiez byłam przerażona jak Kuba miał prawie 39 stopni gorączki, nogu gorąca jak rozgrzany piec. Podałam Ibum (odstep między jedną a drugą dawką 6 godzin), owinełam małemu nózki pieluchą zmoczoną w wodzie z octem - ta mieszanka idealnie sie nadaje. A jak to by nie pomogło wykapałabym małego w chłodnej wodzie, czytaj stopień nizsza od normalnej temperatury ciała. Na szczęscie to pomogło tzn kompres + Ibum + same body, gołe nóżki i nic do przykrycia.
Kolejna noc ygladała tak samo "/ ale po zastosowaniu tych samych środków wszystko przeszło i jest już ok.
Podziel się: