reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Agasis - wazne ze juz po wszystkim. Moj Stasiek chorowal w grudniu na zapalenie oskrzeli, mysle ze zarazil sie w szpitalu, kiedy musielismy podjechac na cewnikowe badanie moczu, bo bylo podejzenie bakteri. O ironio posiew byl jalowy, za to nastepnego dnia bylismy w szpitalu z powodu zapalenia oskrzeli.
Gabdis - Gluchowów jak mrówków, to nie ten. Ale czasem jakis przejezdzajacy samochod sie zatrzymuje i pyta gdzie ten bazar :-) Kiedys nie wiedzialam, ze w innym Gluchowie cos takiego jest i wysylalam na taki nasz rynek, gdzie baby jajka sprzedają itp, troche musieli byc zdziwieni :-D:-D:-D
Tmadzik - a Ty do Hippa wyslalas formularz ABCrodzina (czy jakos tak)?

Blimka - foto jak najbardziej tematyczne, super...tylko nie pomyslalas o stadku "slomianych" i wyglodzonych (tlumiacych swe instynkta) zoooon!!!!!!!!!:wściekła/y::-)
Gabdis- urwisie Ty!!!!...ale ja nie bylam lepsza, mam sie czym pochwalic:-D
Klavell- gratulacje z wynikow "auf deutch"
Cariocca - zabilas cwieka z ta piosenka...ja tez ja nuce i nuce:sorry2:
I pytanie...do moich "swietych" kolezanek...bo ja przeciez zyje w grzechu:zawstydzona/y:;-)...Pomozcie:tak:
Czy na chrzest i obiad po uroczystoasci powinnam rozsylac zaproszenia? bedzie raptem 17 gosci-rodzinka ale nie wiem jakie sa zwyczaje...:baffled::-p.Knajpa zaklepana i torcik rowniez.

Hruda moim zdaniem jezeli to tylko najblizsza rodzina to wystarczy poinformowac osobiscie jezeli nie masz jak to telefonicznie

klavell - piszesz o wątku zamkniętym - a jak sie do niego dostac ja niestety nie mam dostępu. A jakie jedzonko przygotowywałaś Hanifce ja tez sama robie moze jakis przepisik?

I pytanie...do moich "swietych" kolezanek...bo ja przeciez zyje w grzechu:zawstydzona/y:;-)...Pomozcie:tak:
Czy na chrzest i obiad po uroczystoasci powinnam rozsylac zaproszenia? bedzie raptem 17 gosci-rodzinka ale nie wiem jakie sa zwyczaje...:baffled::-p.Knajpa zaklepana i torcik rowniez.
Do świętej to mi daleko:-) ale odpowiem że u nas zawsze na chrzest daje się zaproszenia. Ja miałam zaproszenia na chrzest Igora.

etka99 Synkowi napewno nic sie nie stalo, ale lepiej byc zawsze ostroznym i dmuchac na zimne- nie wychodz wiecej z lazienki :) Po upadku Amandy z kanapy na podloge sie nauczylam tego :)

Aneczka na Twoim miejscu zostalabym i ukonczyla te studia do konca, a skoro niezbyt dzieje sie w Waszym zwiazku, to taka tesknota rozwiaze Wasze watpliwosci. Ale ciezko powiedziec, bo nie znam powodu Waszych problemow i tego, dlaczego sie oddalliscie od siebie.
Moja Amanda juz od 2 miesiecy wygina sie tak jak Twoja dzidzia. Na poczatku mnie to niepokoilo, ale teraz juz sie przyzwyczailam. Ja interesuje wszystko w tym samym czasie i musi na wszystko popatrzec pod kazdym katem- dlatego sie tak wygina.

gabis tak mieszkam w irl i teraz mam metlik w glowie z tymi szczepieniami. Ale na pneumo napewno nie miala. Ide poszukac jej ksiazeczki szczepien i zobacze czy ma to w kalendarzu gdzies. Jesli cos to poczekam az skonczy roczek- tak jak mowicie wtedy sa 2 szczepienia tylko. Albo juz sama mieszam wszystko.

klavell czyzby nowe dzieciatko sie szykowalo w drodze :p

No,a dzis u mnie bez zmian. Martwie sie jak **** bo nie dostalam wczoraj zadnego znaku od mojego M, ze dolecial. NIC! I siedze i sie trzese. Dobrze, ze Amanda dzis grzeczna. Ogladam wiadomosci, ale o zadnym wypadku samolotu nie slyszalam, wiec pewnie okaze sie, ze jego tel nie dziala, ze zmeczenia szybko usnal i dopiero dzis da mi jakos znac. Jak wroci to chyba przygotuje jakas fajna kolacyjke. Jestesmy juz 5 lat ze soba, a ja nigdy nie zrobilam kolacji przy swiecach NIGDY!

Larcia nie martw się! Na pewno doleciał bezpiecznie! Może telefon mu się rozładował?

Ja też dostałam paczkę z Hippa, i z Nestle. A wcześniej (tak ze 2 mies temu) 2 z bobovity (jedną ze strony, a drugą z ankiety szpitalnej). No i dostałam też spray nivei! Dzięki za linka :-)
A że w Hippie jest kupon do Rossmanowej paczki zorientowałam się w domu, a byłam wcześniej w rossmanie, razem z tą paczką... Nicto, przejadę się jeszcze raz.

Uciekam bo syn jeczy o wyklejanki.
pa

Larcia nie wolno Ci tak myśleć może jakiś brak zasięgu albo problem z siecią, na pewno lada moment zadzwoni.

Hruda a Ty dokąd wyjeżdżasz? Kiedy, na jak długo no i oczywiście najważniejsze czy będziesz miała możliwość zaglądać do nas? :-):-):-)ale jestem ciekawska:sorry2::-):-)

reklama
klavell - piszesz o wątku zamkniętym - a jak sie do niego dostac ja niestety nie mam dostępu. A jakie jedzonko przygotowywałaś Hanifce ja tez sama robie moze jakis przepisik?
link do watku zamknietego https://www.babyboom.pl/forum/wrzesniowe-mamy07-f189/
ugotowalam marchewke, ziemniaki, cukinie, pietruszke, kawalek piersi z kurczaka, groszek, seler, brokul poporcjowlam zmiksowalam z lyzeczka oliwy i troche wywaru z warzyw dolalam no i zamrozilam
poporcjowalam roznie np brokul ziemniak marchewka lub
mieso cukinia ziemniak rozne kombinacje by nie musiala jesc non stop tego samego
klavell czyzby nowe dzieciatko sie szykowalo w drodze :p

No,a dzis u mnie bez zmian. Martwie sie jak **** bo nie dostalam wczoraj zadnego znaku od mojego M, ze dolecial. NIC! I siedze i sie trzese. Dobrze, ze Amanda dzis grzeczna. Ogladam wiadomosci, ale o zadnym wypadku samolotu nie slyszalam, wiec pewnie okaze sie, ze jego tel nie dziala, ze zmeczenia szybko usnal i dopiero dzis da mi jakos znac. Jak wroci to chyba przygotuje jakas fajna kolacyjke. Jestesmy juz 5 lat ze soba, a ja nigdy nie zrobilam kolacji przy swiecach NIGDY!
Ma nadzieje ze nie bo nie chce drugiego dziecka jak bede w ciazy to sie chyba pochlastam...normalnie jak jadlam tabletki to @ dostawalam co 23 dni teraz miesiac nie jem no i dzis jest 29 dzien i okresu nie ma
Nie martw sie napewno wszystko z mezem wporzadku

Do góry