reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
ja jak bbholiczke przystalo m,am na kolanie dziecko, jedna reka je trzymam a druga pisze.

Iza - dostalam okres po miesiacu od odstawienia, a trzeba sie martwioc jak sie nie dostanie po 3 miesiacach. Wiec jeszcze sie nie martw, pewnie juz zapomnialas jak to jest, masz chociaz podpaski w domu? Ja nie mialam i musialam sobie wyciac awaryjna z pieluchy Staska :-D:-D:-D

Aneczka - bo Twoj organizm mowi ze chce co rok prorok :-)

carioca a jak Stasiowi pampersow zabraknie to dasz mu Alwaysa?:-D:-D:-D

Tak tak rybka w piatek to u mnie danie obowiazkowe.Dzisiaj rybka w sosie maslano koperkowym z ziemniaczkami podsmazanymi na maselku i surowka z kiszonej kopustki.Mniam

hehe u mnie ryba codziennie...bo po ciazy gardze miesiwem, jakos tak..
shinead - odradzono mi szczepien w tych samych powodow co pisaly dziewczyny - jak maluch nie idzie do zlobka to zbyteczne obciazenie organizmu
A @ dostalam po prawie 4 miesiacch po odsatwieniu od piersi(bo krotko karmilam/odciagalam)...i znow obsuw:baffled:...mialo byc 19 a wciaz nie mam...ja tam sie tym martwie w przciwienstwie do Aneczki bo od dawna mam z tym problem...bo to ze spodzilismy Stasia to jakis cud najjasniejszy:-):-):-)

Ale mi dzisiaj kumpela z dawnych lat humor poprawila.zaczelysmy wspominac jakie to grzeczniutkie panienki bylysmy.Jednego dnia wzielysmy z poczty wszystkie wystawione przed okienka druki i rozsypalysmy z 10 pietra.Oj dozorczyni to nas wtedy przeklela bo bylo tego tysiace do zbierania.A innym razem w srode popielcowa mama tej kolezanki kazala nam isc do kosciola i przyniesc popiolu w ksiazeczce do nabozenstwa.A my zamiast do kosciola to do chlopakow i popiol strzasalysmy z papierosow.Na wieczor kolezance i jej bratu mama posypala tym popiolem glowy.hehehe och kurcze to byly czasy.

blimka czyli te szczepionki, co Nasze dzieciaczki dostaja na tych wyspach w 2, 4 i 6 miesiacu to jest to?Kurde kiedys mi to pielegniarka tlumaczyla i nawet dostalam cala ksiazeczke o szczepieniach, ale nie moge jej znalezc. Ma 5 w 1, ale nie moge przypomniec co to wlasciwie jest!!!!!!
No to jest właśnie ta tabela która wkleiłam
szczepienie 5 w 1
- krztusiec
- błonica
- tężec
- hib
- polio
to w jedno udo
a w drugie udo
-meningoC (bardziej boli)
niestety na pneumokoki nie szczepią, można chyba we własnym zakresie, ja jeszcze dostałam informacje na temat rotawirusów że mogę sobie wykupić taką szczepionkę i dlaczego warto ale na razie się nie zdecydowałam

blimka a mozesz napisac co to za szczepionka na rotavirusy i do kiedy mozna szczepic?

larcia moja mala miala szczepienie na pneumokoki bo u nas jest ono w kalendarzu.A Ty mieszkasz w IR?

reklama
Pewne jest to ze spedzimy tam wakacje,tak ze blimka jak bedziesz w Dublinie to szykuj sie na voyage w Bray:) To bedzie taki miesiac sprawdzajacy jak to wszystko ma wygladac.
Bede w Dublinie na pewno bo 1 maja wracam do pracy, już sie ciesze na spotkanie:-)
Wreszcie bede mieć jakąś koleżankę, wiecie znam tutaj kilka osób, takie polskie koleżanki i od ponad pięciu miesięcy siedze w domu z dzieckiem a nawet się nikt nie pofatygował żeby mnie odwiedzić albo chociaż zapytać jak tam. rozczarowałam się bo wszyscy tylko mają w oczach pieniądze i prace że nawet nowego dziecka nikt nie przyszedł obejrzeć, że już nie wspomnę o tym żeby się gdzieś wybrać ze mną na piwo czy coś... cóż pewnie wychodzą z założenia że jak sięma dziecko to już się jest straconym dla świata imprez.
Teraz dostałam smsem zaproszenie na urodziny do koleżanki tyle ze ona jest irlandką...
penis.gif

Do góry