reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniówkowe mamy

Ufff... wreszcie wszystko przeczytałam. Dzisiaj miałam gorszy dzień. Przeziębiłam się :wściekła/y: i to porządnie. Gardło mnie strasznie boli na szczęście katar już mi przeszedł. Na noc znowu za aplikuję sobie paracetamol:-(
Oliwulka jeszcze trochę pokaszluje. Zobaczę co w poniedziałek powie nasza lekarka :eek:
Próbowałam się "wbić" w spodnie z przed ciąży... chyba mogę o nich zapomnieć :-(Na szczęście mieszkam z rodzicami i oni chętnie zostają z mała. Już kilka razy wybrałam się na zakupy. Jutro muszę jechać po ciuszki dla Oliwki bo na 62 już przy małe są.

Co do wizyt u lekarzy to my też byliśmy tylko u pediatry i na USG bioderek a właśnie dziewczyny gdzie jeszcze trzeba się udać?

Moja mała miała wpisane w książeczce obowiązkowo: okulistę, neurologa, ortopedę, wizyta na oddziale pediatrycznym i kardiologa. Z tej listy został tylko neurolog - są takie kolejki, że szkoda gadać :crazy:

reklama
nuśka zalecenia na kontrolne badania przesiewowe to do okulisty i ortopedy są dla wszystkich a pozostali specjaliści to w zalezności od potrzeb ja odatowo miałam kardiologa.
dzięki maraniko pewnie dlatego nie mam tych żelowanych pazurów przez to odnawianie ich i siedzenie w jakimś salonie.
co do cerazzete to ja to zniosłam źle, tzn, zwiększył mi się apetyt na niedozwolone jedzonko a co się z tym związąło przybyło mi zamiast spaść na wadze, dotego złe humorki i to ciągłe uczucie jakby jutro miał być okres masakra nigdy więcej, dobrze że sobie jakiegoś zastrzyku nie zaaplikowałam bo to by był dłuszy koszmar.

Kurczę coś mi się komp spierniczył.... Nuśka ja też dostałam cerazette i już dość dawno pisałam o tych skutkach ubocznych. Ja nie wzięłam tego nawet do ust i niepotrzebnie wydałam tylko kasę na 3 opakowania. No ale nie wszyscy je tak źle znoszą, choć akurat te dziewczyny które znam i stosowały te tabletki nic dobrego na ich temat nie mówiły niestety... tmadzik mam nadzieję, że jednak jednak Oliwka przezwycięży kaszelek i wszystko na wizycie będzie ok. Nuśka Munio też zaczął się coraz bardziej ślinić i czasem tą śliną aż się zakrztusza i raz na kilka dni z tego powodu pokasłuje. Ale to chyba początki ząbkowania, tzn pierwszy etap...aż boję się nadejścia kolejnego kiedy zaczną się wyżynać

Tymuniek przespał właśnie godzinę "0" tzn zasnął dziś pięknie o 20:30 a to już dla mnie szok no i śpi do teraz. Czekałam żeby go jeszcze nakarmić jak się wybudzi po tych 4 godzinach no ale wygląda na to, że będzie spanko do rana:-) No może w końcu jednak uda się tak ułożyć plan żebyśmy mieli choć wolne wieczorki:-)

Ja tylko na sekundkę.
Witam wszystkie babeczki z rańca
Idę zaraz na spacer choć zaczęło padać, ale dla samotnej matki nie taki deszcz straszny. Już nie raz się zdarzało w totalną ulewę zapierdzielać na piechotę z wózkiem i starszym dzieckiem a drugim w ciąży do alergologa (ze sobą) i nikt mi dzieci nie pilnował. a do ginekologa niestety też. Tylko dentysty nie zaliczyłma bo jakoś sobie nie wyobrażam podkakiwania na fotelu bo mały się wierci
Co do Cerazette to brałam to 2 lata temu, skutków ubocznych chyba brak, ale trzeba codziennie o tej samej porze bo inaczej nie działa. Po pół roku przestałam mała karmić i przerzuciłam się z powrotem na moje ukochane Diane 35, bo bez nich wyglądam jak pryszczaty potwór. Próbowałam raz przerzucić się na Cilest ale tak mnie głowa bolała przez pierwszy tydzień że dłużej nie wytrzymałam. Nie wiem czego się boicie tabletek? Ja tam lubie sobie poszaleć bez psychicznej blokady że muszę przerwać stosunek, bo........
A gumek nienawidzę, kalendarzyk też nie wchodzi w grę. Uciekam, papapa

Witam witam...
Ja przed ciaza bralam microgynon ( nie wiem jak sie pisze) a teraz biore cilest wlasnie dzis zaczynam 3 opakowanie i czuje sie dobrze nie zauwazylam zadnych skutkow ubocznych jak narazie...
kurcze wlasnie dzis przy przewijaniu zauwazylam u hanifki odporzenia na pupie szczegolnie w okolicach odbytu czy ktoras z was miala taki problem co pomoglo czy moze to byc spowodowae tym ze zjadla jabluszko lub alergia na soje??? slyszalam ze sudorem jest dobry ja narazie smaruje penatenem, ach zapomnialam dodac ze pupe przecieralam chusteczkami z pampersa ale od jakiegos tygodnia czy dwoch przecieram innymi chcialam sprobowac innych moze to od chusteczek???

Tak poza tym to z moim dziadkiem jest bardzo zle rak z przezutami rak pluc i trzustki lekarz nie daje wysokich rokowan maksymalnie 6 miesiecy zycia cala rodzina zalamana...na plucach guz jest w takim miejscu ze lekarz powiedzial by lepiej nie operoawac by tego nie ruszac...moj dziadek o niczym nie wie lekarz powiedzial tylko mojej babci dziadek mysli tylko ze ma guza na plucach i ze moze zyc rok dwa czy 10 nie zna prawdy ale w poniedziek idzie na badania nie wiem jak one sie nazywaja bedzie wjezdzal do tej rury i tam wszystkie choroby mu wykryja wiec pewnie sie o wszystkim dowie...zadnej operacji sie nie chce poddac d onkologa tez nie chce isc powiedzial ze hce umrzec w spokoju, nie chce isc na zadna chemie naswietlania do zadnego szpitala...

Oj,bez przesady:blink:

To troszke z przymruzeniem oka bylo napisane, ale tak wlasnie juz jest, dziecko od 2 miesiaca potrafi postawic na swoim, wiec terroryzowania nie cofne ;-):no:

ja bralam niedawno Cerazette i nic nie chudlam. Poza tym nie sa mi zbytnio potrzebne szczerze mowiac ;-) Ale glownie negatywne opinie o nich znalazlam.

Bedismall, mi sie wydaje, ze poprostu niektorzy zle je znosza i tyle.

Wy tyle piszecie o tych specjalistach a mi tutaj nikt nigdzie nie kaze chodzic. Cos czuje ze jak wroce do Polski to beda codzienne wycieczki do lekarzy :)

a moje dzieci dzis 3 miesiace konczy :)

Klavell, bardzo mi przykro. Mam nadzieje, ze dziadek jakos zniesie prawde. Z tego co piszesz ma rodzine na ktora moze liczyc, a razem jestecie silni.

reklama
Do góry