reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wrześniówkowe mamy

Witam z kawką:-) młoda się wykaraskała, jeszcze dzisiaj ją zostawiłam tak dla pewności, ale jutro już pójdzie do przedszkola:tak: gorzej że M leży i mama:wściekła/y: zaraz zbieram się na zakupy i muszę mamie przy okazji zrobić i zawieść no i skontrolować co ona tam ma z lekarstw:baffled:
Donuś dzięki za linka teraz wszystko obejrzałam;-) fajna kuchenka:tak: ja kupowałam wszystko pod zabudowe. Mam nadzieję, ze będziesz zadowolona tak jak i ja;-)

reklama
ja pod zabudowę nie chcę, bo dotychczasowa kuchenka była wolnostojąca i mam już resztę kuchni tak zrobione pod wymiar, że nie wepchnę piekarnika gdzieś wyżej. A nie widzę sensu kupować osobno płyty i piekarnika i zrobić niby zabudowę w jednym miejscu, bo to jest zupełnie nieekonomiczne. Wybrałam Amicę, ponieważ to była jedyna firma, która produkuje kuchenki 60cm w klasie energetycznej A+. W dodatku ma fajne funkcje. Tylko będe ją miała dopiero w śrdoe po poludniu a jeszcze muszę czekać na faceta-specjalistę do przepięcia dysz.
Własnie kobietki, czy któraś z was jak kupowała kuchenkę i musiała przepiąć dysze z tych na gaz z gazociągu na gaz z butli, to wzywałyście fachowca z pieczątką, żeby nie utracić gwarancji? nam tak powiedzieli w sklepie.

Witam w ten mroźny, słoneczny dzień.:tak:

Donus ekstra ta kuchenka, funkcje ma bardzo fajne, kiedys, kiedys .......... jak Was odwiedzimy to licze na kurczaka z rożna;-)
Aneta dobrze że rozdmuchałas choróbsko u małej, ale że M jeszcze choruje czy od nowa go wzięło?
Monia a Ty gdzie , na gg też Cię nie ma, tzn się nie odzywasz:sorry2:

Iza nocka przespana, czy kolejna do bani?

Pozdrawiam resztę dziewczyn:tak:

Aguś, ale sie wzruszyłam myślą, że możecie nas odwiedzić:-):-):-) kurcze, moze byśmy cos wykombinowali latem???

Kobietki, nie miałam wczoraj oakzji wesprzeć WOŚP, bo w konie nie było wolontariuszy-dziwne, w Biedronce też nie, w TV też nie widziałam żadnego nr do SMS. Czy wiecie może, czy teraz można jeszcze jakos przez net złożyć ofiarę?

Ostatnia edycja:
Własnie kobietki, czy któraś z was jak kupowała kuchenkę i musiała przepiąć dysze z tych na gaz z gazociągu na gaz z butli, to wzywałyście fachowca z pieczątką, żeby nie utracić gwarancji? nam tak powiedzieli w sklepie.

Donuś jako były sprzedawca powiem, że jak chcesz mieć gwarancję to ta pieczątka jest niezbędna. A jako użytkownik amici powiem że lepiej mieć tą gwarancję. Ja mam bardzo podobną kuchenkę ale 50-tkę. Mi zaraz na początku wysiadła żaróweczka i nie widziałam czy piekarnik się już nagrzał więc wzywałam serwis. Poza tym wymieniali mi uszczelkę piekarnika. Serwisów mają dużo i sprawnie działające więc mimo drobnych wad bardzo polecam te kuchnie.
Poza tym wszystkie kuchenki jeśli chcesz podłączać butlę to musisz wstawić dysze. Tak już je producenci robią. Niektórzy dodają dysze gratis (chyba mastercook) ale często "giną" one po drodze.

Tak w ogóle dzień dobry
Nocki chyba długo nie będa przespane ale dziś mam pierwszy dzień z małą, Adam poszedł w końcu do pracy. Od wczoraj jest bardzo marudna i w dzień prawie nie śpi. Ma problemy z brzuszkiem. Do tego miałam dzis klientkę która na jutro chce mieć zakupiony ciuszek więc z małą bez wózka paradowałyśmy na pocztę. Na szczęście jest w moim bloku więc ciężko nie miałam. Gorzej było z przygotowaniem małej beksy do wyjścia. Jutro już będę miała wózek ale na pocztę chodzić więcej nie planuję :-D

A poza tym to wczoraj przyszedł do Omara kolega. Akurat byłam z dzieciakami sama (mała wciąż krzyczała a Omar się nudził). Z kolegą trochę się pobawili i mogłam popatrzeć jak Omar się zachowuje w nowej (dla mnie) sytuacji. Oni nie wiedzieli że ich obserwuję. Oczywiście mój mały urwis strasznie się popisywał :baffled:

Anetka dobrze że mała już zdrowa.
Aguś podziel się słoneczkiem

Ostatnia edycja:
Donuś jako były sprzedawca powiem, że jak chcesz mieć gwarancję to ta pieczątka jest niezbędna. A jako użytkownik amici powiem że lepiej mieć tą gwarancję. Ja mam bardzo podobną kuchenkę ale 50-tkę. Mi zaraz na początku wysiadła żaróweczka i nie widziałam czy piekarnik się już nagrzał więc wzywałam serwis. Poza tym wymieniali mi uszczelkę piekarnika. Serwisów mają dużo i sprawnie działające więc mimo drobnych wad bardzo polecam te kuchnie.

jak zaczęłam czytać, to się przestraszyłam, że źle zrobiłam:szok: chociaż czytałam opinie i duża przewaga była pozytywnych.

Nocki chyba długo nie będa przespane ale dziś mam pierwszy dzień z małą, Adam poszedł w końcu do pracy. Od wczoraj jest bardzo marudna i w dzień prawie nie śpi. Ma problemy z brzuszkiem. Gorzej było z przygotowaniem małej beksy do wyjścia.

współczuję beksy i to bardzo. W przypadku kolki i bólu brzuszka polecam Sabsimplex-nam-rodzicom-uratowało to zycie, chociaż i tak Julitka była bardzo marudna.

A poza tym to wczoraj przyszedł do Omara kolega. Akurat byłam z dzieciakami sama (mała wciąż krzyczała a Omar się nudził). Z kolegą trochę się pobawili i mogłam popatrzeć jak Omar się zachowuje w nowej (dla mnie) sytuacji. Oni nie wiedzieli że ich obserwuję. Oczywiście mój mały urwis strasznie się popisywał :baffled:

ja często mam okazję podpatrzeć, czy podsłuchać, jak się dziewczynki bawią razem i niestety, ale Julitka u siebie czasami bywa niemiła dla Małgosi. Przemadrza się, jest kłótliwa. Oczywiście, gdy przekracza granice, to ja wkraczam do akcji.

U nas było słonko, ale sie skryło:-(

P. ma załadunek po południu i miał właśnie ejchać po Julitkę, a potem zabrać ją " w trasę";-)

Donuś, ja jak najbardziej polecam Amice :-)
Co do leków to narazie dajemy okazjonalnie kropelki ale dziś jedziemy na powtórkę badań bilirubiny i dodatkowo enzymy wątrobowe. Jak będą wyniki zadzwonię do naszej lekarki i pewnie coś poleci.

U nas tez jest zima:-) Duuuuzo sniegu i -7 na dworze. Wczoraj zrobilismy kulig z koniem. Wesolo bylo,ale krotko. Troche za zimno bylo na dluzsze jezdzenie, niecala godzinke bylismy i uciekalismy do domu.

Donka ja osobiscie nie mam teraz nic Amicki (kurna jak to napisac?) ,ale teraz kupilam okap i piekarnik. Ja dusze tez zmienialam, byly w kpl. i zmienial mi sasiad, bez podbijania gwarancji. Na szczescie dziala 6 lat bezusterkowo.

Aneta wspolczuje chorego chlopa;-)

dzisiaj Mateusz byl u tesciowej i powiedziala,ze jest pyskaty, niegrzeczny itd. Niestety ma racje:zawstydzona/y: Nie umiem nad nim zapanowc. Kary niedzialaja,a moi rodzice, w szczegolnosciu dziadek jest w nim tak rozkochany,ze rozpuszczaja go jeszcze bardziej. Dziadus go karmi, ubiera, chroni jak ma byc kara, jak ktos na niego krzyczy...Moze dla dziadka przydalaby sie kara??

Justka, z dziadkami mamy problem, niestety. U nas działa to trochę tak,że ja mówię Julitce wprost, że niektóre zachowania dziadkó mi się nie podobają (a że dziadków już nie zmienie) i że u nich są inne zasady, ale w domu nie toleruje zachowania, takiego jak u nich. Ona to wie. Nie raz po powrocie od tesciów cos zaczyna wariować, więc tylko mówię, że jest w domu i ma się zachowywać tak, jak ją uczyłam.
Tylko z tego, co rozmumiem, to u was problem z pyskowaniem jest nie tylko u dziadków ale i w domu...Mają te nasze dzieciaki zdolności, mają...

reklama
Do góry