reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Gabids super to przedszkole i do tego za darmo extra:-)u nas za przedszkole płaci się w granicach 120zł za miesiąc a w większych miastach to dużo więcej:wściekła/y:

reklama
Za Fabiana placilam w polsce(zdazyl nachodzic sie do pierwszej grupy) prawie 200 zl z rytmika i angielskim a do tego jeszcze trzeba bylo kupic wyprawke przynosic co miesiac mokre i suche chusteczki,papier toaletowy.Placic za wycieczki itd itd itd ogolnie polska szkola i przedszkole to OGROMNY wydatek.

u nas to koszt 200zł m-cznie ( z angielskim i rytmiką) , ale w przyszłym rok będzie więcej bo bedziemy w większym mieście. Chusteczki też trzeba przynosić.

lecę z małym na powietrze, chociaż do sklepu

u nas to koszt 200zł m-cznie ( z angielskim i rytmiką) , ale w przyszłym rok będzie więcej bo bedziemy w większym mieście. Chusteczki też trzeba przynosić.

lecę z małym na powietrze, chociaż do sklepu
to w przyszłym roku bęziesz musiała już płacic za 2 dzieci? czy w zerówce się już nie płaci?

Kasia to mama nie wytrzymała on ciągle nalega żeby do niego wróciła:sorry2:

:zawstydzona/y::zawstydzona/y: Przeczytałam, że Twoja mama ma ciężki charakter i dopisałam swoje :zawstydzona/y::zawstydzona/y: moja matula również ma ciężkawy charakter i również trudno na dłuższą mete z nia wytrzymać. Ale cóz mój błąd.

Majandra pomyślałam, że jak napisałaś, że zatrudniacie to że macie własną firmę. Ale skoro nie to i tak spoko, że Wy jako pracownice macie jakieś pole do popisu w tej kwestii.

Gabids o takim przedszkolu marze!!! Aby moj Kubula właśnie do takiego chodził, ale wiadomo jak jest u Nas w kraju :dry:

Agulka i jak po spacerku??? :-D My już zaliczyliśmy spacerek i wizyte u babci Oli.

Jutro z rana wyruszam do PUP mam tam donieść zaświadczenie o wyskości składek na ZUS i fundusz pracy od pracodawcy. Po tym okaże się czy należy mi się zasiłek :sorry2: mam nadzieję, że składki były wystarczająco wysokie, abym mogła dostać kuronówke.

już mam dzis dośc dzieci są dzisiaj wyjątkowo niedobre i doprowadzają mnie do szalu w szczególności Ola nie wiem co w nią dziś wstąpiło:no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:najchętniej wyszła bym gdzies i nie wróciła..... psychika mi chyba wysiada

Właśnie wróciliśmy z zakupów z galerii:-) kupiłam sobie sweterek a młodą trochę na wiosnę obkupiłam w 5-10-15 także zaszalałam ale przynajmniej zadowolona jestem dodam że mój sweterek kosztował całe 16zł:-D

maja nawet stronke mozecie zobaczyc pare zdjec
Nottingham Nursery - Children's Activities
ale Was zanudzam:sorry2:
Super to przedszkole:-) a zanudzaj sobie dowoli bo jest czego pozazdrościć u nas o takim przedszkolu pomarzyć tylko można:sorry2: a że za darmo to już wogóle jak ja to mówie wybić sobie złotym młoteczkiem z głowy trzeba:wściekła/y:

już mam dzis dośc dzieci są dzisiaj wyjątkowo niedobre i doprowadzają mnie do szalu w szczególności Ola nie wiem co w nią dziś wstąpiło:no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:najchętniej wyszła bym gdzies i nie wróciła..... psychika mi chyba wysiada

Oj kochana ja przy jednym dziecku mam czasem takie dni że ręce mi opadają i najchętniej poszłabym w siną dal:sorry2: a Ty przy dwójce jak im się włączy marudzenie to już wogóle masz do tego prawo;-)

Monia oddychaj spokojnie,policz do 10:-)
U mnie jest to samo jak dzieciaki sa razem w domu.A nie mysllalas nad przedszkolem dla Oli?czy nadal jest na liscie rezerwowej?

witam popoludniowo!!!:-):-)

nie nadwyrezylam sie dzis za specjlnie. jakos polotu nie mam:zawstydzona/y:

niunka wczoraj zasnela o 20, wiec dzis o 5rano juz byla wyspana i sie kazala ubierac:szok::szok:
jakos godzinke sie przemeczylysmy i zasnela spowrotem. w efekcie pospalysmy do 10 i pozniej an biega wszystko szykowalam, zeby zdazyc przed ksiedzem:sorry2:

Dzień dobry
Mam dzisiaj plany na ambitny dzień- ale powoli już zaczyna mnie dopadać leniuszek-śmierdziuszek:zawstydzona/y: dlatego zmykam bo sie rozleniwię zbytnio
Miłego dnia

plan zrealizowany???

Dankat ja tam juz poswięcona jesteś????? Ksiądz był?

byl, byl:-)
tak jak przewidywalam, byl wikariusz. pierwszy raz mialam z nim do czynienia i okazal sie bardzo sympatyczny. tak sie zagadalismy, ze zapomnialam mu dac ofiary:szok:. zlapalam go jak wychodzil od sasiadki:-D:-D.
a tak w ogole to uwielbiam jego kazania!!!!!mozna sluchac i sluchac bez znudzenia:tak:

Julitka sie pochwalila jak umie sie sama zegnac;-):-)

J choć w domu jak w domu zawsze znajdzie sie coś do roboty:sorry2:

to po co szukasz?;-):-D

Co myslicie by w ramach prezentu urodzinowego zabrać moja księzniczke do kina ( jeszcze nigdy nie była na filmie) Ksiniczka i aba

uwazam, ze swietny pomysl, bo Maja w ten sposob poczuje sie taka juz "dorosla" i dlugo bedzie to przezywac:-):-)

My niedawno wrocilysmy z przedszkola.Angela zadowolona,super miejsce bo tyle przestrzeni do zabawy i nawet maja kwoke z kurczakami na ogrodku :tak: Przedszkole otworzone dopiero we wrzesniu 2009 wiec wszystko tam nowiusienkie
Bylysmy tylko 2 godz.Bo takie sa procedury wdrazajace.Nastepna wizyta we wtorek i czwartek i tez 2 godz.A pozniej godziny bede dostosowane do mozliwosci dzieci. I jeszcze niespodzianka jest to opiekunka Angelki bedzie pani ktora uczyla Fabiana w zerowce:-)Ale mnie wysciskala na przywitanie.:-)
Na grupe 20 dzieci przypada 2 nauczycielki i 3 studentki:szok:a nie zawsze tyle dzieci przychodzi(dzisiaj z 10 naliczylam)
Zostalam przepytana jaka diete ma niunka czy ma alergie jaka pomoc musi miec przy zalatwianiu sie i ogolnie czy ma z czyms problemy.Jesli dziecko ma pieluszke to oni tez zmieniaja:tak:nie ma problemu tylko rodzic musi podpisac zgode na rozbieranie i ubieranie.

faaaajnie Wam:-):-):-)
nasze prawnuki tez moze doczekaja takich warunkow;-):dry:

Monia, trzymam kciuki!

reklama
Do góry