reklama
gabids
styczeń 2002, Wrześniowe mamy'07
Za Fabiana placilam w polsce(zdazyl nachodzic sie do pierwszej grupy) prawie 200 zl z rytmika i angielskim a do tego jeszcze trzeba bylo kupic wyprawke przynosic co miesiac mokre i suche chusteczki,papier toaletowy.Placic za wycieczki itd itd itd ogolnie polska szkola i przedszkole to OGROMNY wydatek.
monia_l
Wrześniowe mamy'07
to w przyszłym roku bęziesz musiała już płacic za 2 dzieci? czy w zerówce się już nie płaci?u nas to koszt 200zł m-cznie ( z angielskim i rytmiką) , ale w przyszłym rok będzie więcej bo bedziemy w większym mieście. Chusteczki też trzeba przynosić.
lecę z małym na powietrze, chociaż do sklepu
Kasia to mama nie wytrzymała on ciągle nalega żeby do niego wróciła![]()

Majandra pomyślałam, że jak napisałaś, że zatrudniacie to że macie własną firmę. Ale skoro nie to i tak spoko, że Wy jako pracownice macie jakieś pole do popisu w tej kwestii.
Gabids o takim przedszkolu marze!!! Aby moj Kubula właśnie do takiego chodził, ale wiadomo jak jest u Nas w kraju

Agulka i jak po spacerku???

Jutro z rana wyruszam do PUP mam tam donieść zaświadczenie o wyskości składek na ZUS i fundusz pracy od pracodawcy. Po tym okaże się czy należy mi się zasiłek

Właśnie wróciliśmy z zakupów z galerii:-) kupiłam sobie sweterek a młodą trochę na wiosnę obkupiłam w 5-10-15 także zaszalałam ale przynajmniej zadowolona jestem dodam że mój sweterek kosztował całe 16zł
a że za darmo to już wogóle jak ja to mówie wybić sobie złotym młoteczkiem z głowy trzeba
Oj kochana ja przy jednym dziecku mam czasem takie dni że ręce mi opadają i najchętniej poszłabym w siną dal
a Ty przy dwójce jak im się włączy marudzenie to już wogóle masz do tego prawo;-)

Super to przedszkole:-) a zanudzaj sobie dowoli bo jest czego pozazdrościć u nas o takim przedszkolu pomarzyć tylko możnamaja nawet stronke mozecie zobaczyc pare zdjec
Nottingham Nursery - Children's Activities
ale Was zanudzam![]()

już mam dzis dośc dzieci są dzisiaj wyjątkowo niedobre i doprowadzają mnie do szalu w szczególności Ola nie wiem co w nią dziś wstąpiłonajchętniej wyszła bym gdzies i nie wróciła..... psychika mi chyba wysiada
Oj kochana ja przy jednym dziecku mam czasem takie dni że ręce mi opadają i najchętniej poszłabym w siną dal

donkat
Fanka BB :)
witam popoludniowo!!!:-):-)
nie nadwyrezylam sie dzis za specjlnie. jakos polotu nie mam
niunka wczoraj zasnela o 20, wiec dzis o 5rano juz byla wyspana i sie kazala ubierac

jakos godzinke sie przemeczylysmy i zasnela spowrotem. w efekcie pospalysmy do 10 i pozniej an biega wszystko szykowalam, zeby zdazyc przed ksiedzem
plan zrealizowany???
byl, byl:-)
tak jak przewidywalam, byl wikariusz. pierwszy raz mialam z nim do czynienia i okazal sie bardzo sympatyczny. tak sie zagadalismy, ze zapomnialam mu dac ofiary
. zlapalam go jak wychodzil od sasiadki
.
a tak w ogole to uwielbiam jego kazania!!!!!mozna sluchac i sluchac bez znudzenia
Julitka sie pochwalila jak umie sie sama zegnac;-):-)
to po co szukasz?;-)
uwazam, ze swietny pomysl, bo Maja w ten sposob poczuje sie taka juz "dorosla" i dlugo bedzie to przezywac:-):-)
faaaajnie Wam:-):-):-)
nasze prawnuki tez moze doczekaja takich warunkow;-)
Monia, trzymam kciuki!
nie nadwyrezylam sie dzis za specjlnie. jakos polotu nie mam

niunka wczoraj zasnela o 20, wiec dzis o 5rano juz byla wyspana i sie kazala ubierac

jakos godzinke sie przemeczylysmy i zasnela spowrotem. w efekcie pospalysmy do 10 i pozniej an biega wszystko szykowalam, zeby zdazyc przed ksiedzem

Dzień dobry
Mam dzisiaj plany na ambitny dzień- ale powoli już zaczyna mnie dopadać leniuszek-śmierdziuszekdlatego zmykam bo sie rozleniwię zbytnio
Miłego dnia
plan zrealizowany???
Dankat ja tam juz poswięcona jesteś????? Ksiądz był?
byl, byl:-)
tak jak przewidywalam, byl wikariusz. pierwszy raz mialam z nim do czynienia i okazal sie bardzo sympatyczny. tak sie zagadalismy, ze zapomnialam mu dac ofiary

a tak w ogole to uwielbiam jego kazania!!!!!mozna sluchac i sluchac bez znudzenia

Julitka sie pochwalila jak umie sie sama zegnac;-):-)
J choć w domu jak w domu zawsze znajdzie sie coś do roboty![]()
to po co szukasz?;-)

Co myslicie by w ramach prezentu urodzinowego zabrać moja księzniczke do kina ( jeszcze nigdy nie była na filmie) Ksiniczka i aba
uwazam, ze swietny pomysl, bo Maja w ten sposob poczuje sie taka juz "dorosla" i dlugo bedzie to przezywac:-):-)
My niedawno wrocilysmy z przedszkola.Angela zadowolona,super miejsce bo tyle przestrzeni do zabawy i nawet maja kwoke z kurczakami na ogrodkuPrzedszkole otworzone dopiero we wrzesniu 2009 wiec wszystko tam nowiusienkie
Bylysmy tylko 2 godz.Bo takie sa procedury wdrazajace.Nastepna wizyta we wtorek i czwartek i tez 2 godz.A pozniej godziny bede dostosowane do mozliwosci dzieci. I jeszcze niespodzianka jest to opiekunka Angelki bedzie pani ktora uczyla Fabiana w zerowce:-)Ale mnie wysciskala na przywitanie.:-)
Na grupe 20 dzieci przypada 2 nauczycielki i 3 studentkia nie zawsze tyle dzieci przychodzi(dzisiaj z 10 naliczylam)
Zostalam przepytana jaka diete ma niunka czy ma alergie jaka pomoc musi miec przy zalatwianiu sie i ogolnie czy ma z czyms problemy.Jesli dziecko ma pieluszke to oni tez zmieniajanie ma problemu tylko rodzic musi podpisac zgode na rozbieranie i ubieranie.
faaaajnie Wam:-):-):-)
nasze prawnuki tez moze doczekaja takich warunkow;-)

już mam dzis dośc dzieci są dzisiaj wyjątkowo niedobre i doprowadzają mnie do szalu w szczególności Ola nie wiem co w nią dziś wstąpiłonajchętniej wyszła bym gdzies i nie wróciła..... psychika mi chyba wysiada
Monia, trzymam kciuki!
reklama
Podziel się: