reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Majandra - ja bym zadzwonila do przychodni i poprosiła o połączenie z Twoim lekarzem pediatrą i jego zapytała co zrobić. U nas jest taka możliwość. Bo z drugiej strony jesli to tylko ząbki, to po co ma isc do przychodni dzieci chorych, ale jesli to za duza temperatura to ;epiej jakby sie lekarz wypowiedzial.

reklama
Jeśli nie kaszle ani nie smarka i ma dobry humor to ja bym się jeszcze wstrzymała ale jak w nocy i jutro rano ta gorączka się utrzyma to dla świętego spokoju bym skontrolowała. Tyle że ja to panikara jestem jak mała ostatnio miała katar to w ciągu tygodnia 3 razy u lekarza byłam bo bałam się że coś na oskrzela pójdzie, a teściowa ciągle mi powtarzała że katar leczony trwa 7 dni a nie leczony tydzień i wkurzała mnie tym okrutnie:angry:. I co?Miała rację po tygodniu jak ręką odjął i do tej pory odpukać nic.
Carioca ma rację o tym nie pomyślałam zadzwoń i się zapytaj. Będziesz wiedziała co robić.

Ostatnia edycja:
Majandra jesli czujesz ze trzeba jechac do lekarza to jedz .Mamina intuicja najlepiej Ci powie.
A z drugiej strony jestes teraz sama a wieczor tuz tuz i jak nie daj Boze w nocy sie pogorszy to bedziesz miec trudnosci.Idz do lekarza:tak:

Dzwoniłam do przychodni. Nasza pediatra już dziś nie przyjmuje. Mam jechać do innej przychodni. Maciuś teraz zasnął. Temperatura spadła do 37,7. Czekam na rodziców, bo wracają właśnie z grzybów. Tylko stoją w korkach. Mam nadzieję, że za godzinę będą.

Mysle, ze wszystko bedzie ok z Maciusiem. Daleko masz tę drugą przychodnię? Do której przyjmują?
Jedna do 18, a druga (bliżej) po 19 (nocny dyżur).

Carioca, Maciuś wczoraj zasnął w samochodzie, a ja go nie rozebrałam. Chciałam go przenieść do wózka i okazało się, że jest cały mokry. Może go zawiało.:baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
hmm... Majandra, zrób jak Tobie intuicja podpowiada, ale skoro masz blisko przychodnię z nocnym dyzurem, a Maciusiowi gorączka spadła ponizej 38, jest zadowolony i nie jęczy, to moze obserwuj, a rano jak sie nie poprawi to do swoje przychodni?
Daj trochę czosnku w jakimś jedzonku i probiotyki.

Jak z katarkiem? Czy ma jakis katarek? Jak apetyt? Jak to jego pojękiwanie?

Do góry