reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Kasiu a macie perspektywe mieszkania oddzielnie?
Doti - podziwiwam za karmienie piersia. Jak z przesypianiem nocy? Daje Ci pospac czy nad ranem głodomorek? @ przybywaj! :-D

reklama
Kłótnie były na porzadku dziennym. Teraz wyciszyłam się i za przeproszeniem olewam wszystko. Nie posprzatanie ok niech będzie, Ty nabałaganiłeś posprzataj. Olewam to!!!! Przestałam robić za babcie klozetową. Skoro jego rodzice nie potrafią umyć kibla ja przestałam to robić. Przestałam myć, sprzatać. Dbam jedynie o Naszą strefę, że tak powiem. Jak jest czas kapieli małego wtedy myję wanne wcześniej nie.
i bardzo dobrze, sprzątaj tylko Wasze brudy:tak::tak::tak:

Kasiu a macie perspektywe mieszkania oddzielnie?
Doti - podziwiwam za karmienie piersia. Jak z przesypianiem nocy? Daje Ci pospac czy nad ranem głodomorek? @ przybywaj! :-D

Carioca, jakie @ przybywaj!? Toż to ja mam nadzieję że ta jedna kreska we wtorek to była jakaś pomyłka ;-);-)
Jasne że mi daje przesypiać noc, już od pół roku :-D Zasypia około 20, budzi się o 6 rano, wtedy go karmię. Jeśli się budzi w nocy (zdarza się ostatnio, chyba ma jakieś złe sny) to albo idę i nie karmię albo idzie P. A karmić chcę tak gdzieś do roku, czyli do końca września/ Tylko nie wiem, co wtedy mu dawać zaraz po obudzeniu? Nie bardzo mi się chce od razu robić kaszkę, cyc wymaga mniej pracy :-) Co wy dajecie?

Doti jego rodzice mają się wyprowadzić w przyszłym roku na wiosne. Wtedy wyremontują sobie pokój z kuchnią i w końcu będziemy sami!!!

Oczywiście ubezpieczyłam się przed ewentualnym przesunięciem w czasie i zapowiedziałam, że jak do maja się nie wyniosą my się wyprowadzamy. Kupimy mieszkanie i tyle. Oczywiście chciałabym tego nie robić bo nie cieszyłoby mnie spłacanie kredytu i pakowanie kasy w mieszkanie a wolałabym włożyć pieniądze w remont tego co tu jest. Na razie nic nie ruszamy bo to jeszcze nie Nasze i nie chcę komuś zrobić dobrze.

A sprzatac po nich nie mam zamiaru. Myć podłogi myję bo moje dziecko pod moją nieobecność chodzi po nich to naturalne nie puszcze dziecka na syf.

reklama
Do góry