reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
My po spacerze. Trochę kropiła,ale mały uspokoił się na powietrzu. Zamiast zasnąć o13,30 to zasnął godzinę później i to z jękami. Ja oczywiście mam luz,a kuzynostwo robi kopytka na obiad:-p Takie wakacje o ja rozumiem. Do tego cały czas zajmują się małym. Oczywiście to też mi pasuje,ale nie pozwalam na to tak do ońca,bo ciągle noszą go na rękach, ledwo piśnie to już ktoś przy nim jest. No cóż, coś za coś. Myślałam,że będzie tak ąłdnie jak w zeszły ydzień, że mały popluska się w basenie,a ja posmażę swoje białe ciało na słonku,a tu dupa:-( Może coś się jeszcze poprawi

A co do prezentu to my nie mamy pomysłu i tak sobie myślę,że może niech najpierw dostanie prezenty od pozostałych,a później my coś kupimy żeby nie zdublować albo dołożymy do czegoś więszego. Muszę pogadać o tym z S.

Moja siostra dzis jedzie:-:)-:)-(
Jedyny plus tego to taki ze bede cala Wasza, do Waszej dyspozycji od jutra :tak::tak::tak:
A u nas kolejne zabki ida...piaty i szosty, dwie gorne dwojki...teraz to jakos hurtowo idzie, dzis zauwazylam przypadkowo...

A co do prezentu to my nie mamy pomysłu i tak sobie myślę,że może niech najpierw dostanie prezenty od pozostałych,a później my coś kupimy żeby nie zdublować albo dołożymy do czegoś więszego. Muszę pogadać o tym z S.
u nas problemu z tym nie bedzie bo nie bedziemy mieli duzo gosci beda dzieci meza, szwagierka z dziecmi ale to jeszzce nie pewne bo do turcji chce leciec na 3 miesiace, no i beda moje dwie kolezanki z dziecmi i hani dostanie zapewne jakies ciuszki cza drobna zabawke prezent od moich rodzicow i brata wysyla mama w piatek od brata ciuszki mama wysyla pieniazki wiec za to tez bede musiala hani cos kupic, wozek moja babcia kupila czeka na nas w polsce

Mam pytanie?:confused: Do perfekcyjnych Pan Domu hehehe;-)
Jaki jest dobry srodek/sposob na wybawienie plamy z czekolady na bialej lnianej spodnicy? Zapralam, wyparlam w dobrym proszku w 60 stopniach i wciaz skubana jest...a nie musze wam mowic ze bynajmniej nie wygalda jak plama od czekolady:baffled::no: Ten caly vanish jest skuteczny?

Do perfekcyjnej pani domu to mi daleko ale z tego co wiem Vanish jest skuteczny

A co do wystawiania białych rzeczy na mocne słońce to nie radzę bo szybko zrobią się żółte no ale słońca u nas i tak bark.

W przed chwilą do mnie dzwonił i powiedział mi że mam się zgłosić do działu kadr bo muszę się zdecydować w jakim dziale chcę pracować no i mam dostarczyć podanie i życiorys nie wiedziałam że tak szybko się to potoczy :baffled: ale chyba mój mąż postanowił wziąć sprawę w swoje ręce bo zaczęłam się wahać czy to jest dobry pomysł :baffled: w dodatku wczoraj na kazaniu ksiądz mówił o tym że jeżeli są tylko do tego warunki to kobieta powinna być w domu z dziećmi :baffled: na szczęście prawdopodobnie będę pracować od 6 - 14 więc biorąc pod uwagę to że Zuzia budzi się ok 8-9 a drzemkę ma od 10-13 albo 11-14 więc nie powinno być tak źle w między czasie niania pójdzie z nią na spacer trochę się pobawią ale i tak mam wyrzutu sumienia że jestem egoistkom ale z drugiej strony to moja pierwsza praca a mam już 26 lat i jeżeli teraz się nie zdecyduję to później będzie trudno prawda...:-:)zawstydzona/y:

Prawda :tak::tak::tak::tak::tak:

wlasnie wrocilam od lekarza i dobrze ze do niego poszlam
sprawa nie wyglada najlepiej w moczu mam wszstko co mozliwe dostalam tabletki ktore mam do piatku jesc w piatek jeszcze raz z moczem na kontrole jak nie pomoze to an tybiotyk

cos czuję że bez antybiotyku się nie obejdzie ale jest pocieszenie bo przynosi szybko ulgę

A ja pytanie z innej beczki co wy kupujecie swoim maluszka na roczek bo my z mezem pomyslu nie mamy chodzilismy po sklepach w sobote i czegos szukali ale tyle wszysrtkiego w sklepie
myslelismy o takim dmuchanym suchym kojcu, basenie wypelnionym pileczkami
cos takiego tylko mniejsze takie akurat co do pokoju wejdzie
dmuchance , dmuchańce , suchy basen z piłeczkami (404908228) - Aukcje internetowe Allegro

Basenik wypasiony ale cena jeszcze bardziej:szok::szok:

A co do prezentu dla maluszka to nie mam pomysłu ale mam prośbę jakby to nie był kłopot to żeby pisać takie rzeczy na wątku o urodzinkach już wyjaśniam dlaczego mi na tym zalezy bo Igorek ma urodzinki jako jeden z ostatnich i później będę miała fajną ściągę co kupić i co tam dzieciaczki podostawały a tak trudno będzie mi tu odnaleźć. Co wy na to???

bosze dzis jest tylko jęczenie, buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

I jak już lepiej??? U mnie dzisiaj luz mały śpi już 2,5 godziny :szok::-):-):-)

My po spacerze. Trochę kropiła,ale mały uspokoił się na powietrzu. Zamiast zasnąć o13,30 to zasnął godzinę później i to z jękami. Ja oczywiście mam luz,a kuzynostwo robi kopytka na obiad:-p Takie wakacje o ja rozumiem. Do tego cały czas zajmują się małym. Oczywiście to też mi pasuje,ale nie pozwalam na to tak do ońca,bo ciągle noszą go na rękach, ledwo piśnie to już ktoś przy nim jest. No cóż, coś za coś. Myślałam,że będzie tak ąłdnie jak w zeszły ydzień, że mały popluska się w basenie,a ja posmażę swoje białe ciało na słonku,a tu dupa:-( Może coś się jeszcze poprawi

To się nazywa wypoczynek super tylko faktycznie pogoda mogłaby być troszkę lepsza no ale popadać też musi oby nie cały tydzień

reklama
Musialam wejsc na forum sie wyplakac siedze i wyje siostra moja wlasnie pojechala boze ze ja tez musze tak daleko mieszkac od domu, przeklete Niemcy...znow zostalam sama:-:)-:)-(

Do góry