reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
ale dziś nastualyście:szok::szok::szok:
u mnie już dziś humor lepszy:tak: wybralam się dziś z dziećmi najpierw do mamy a później do miasta pozalatwiać reszte spraw związanych z wychowawczym i rodzinnym i poszwędać się po sklepach i jak wyjechalam z domu o 9 to wrócilam o 16 a później byla u mnie koleżanka która jest w ciąży ma termin na wrżeśnia:tak:
jest bardzo malutka przytyla niby 11kg no i waży 51kg:szok: a brzuszek ma jak pileczka:-D
jeśli chodzi mleko to Mati pije Bebiko 2R
no i kupilam dziś wkońcu mlodemu ten niekapek z Awenta wlaśnie taki co link dala Majandra:tak: no i maly od razu zajarzyl jak się z niego pije ale nie bardzo mu się to podoba i po zrobieniu 2 lyków wyrzuca kubeczek i placze

Justyna przypomnij mi co to był za środek co zwalczałaś ciemieniuchę.
Jutro Ci napiszę,bo teraz nie chce mi się już z łózka wychodzić.

Oficjalnie Zuzka ma już sześć ząbków a niebawem przebiją się też górne dwójki czy dobrze kojarzę że trójki wyrzynają się w drugim roku życia ???
No nie wiem,czy w 2,bo o ile dobrze widzę to Mateusz ma lewą 3 na wierzchu:sorry2:

Moje drogie, mam winko, kieliszek i komputer do dyspozycji. Marianny przybywajcie!
Ja przybyłam ale po fakcie, tzn. nikogo nie ma,a wino wytrąbiłam ze szwagierką. Śiedziałysmy obok siebe z butelką pośrodku,a każda miała przed sobą swojego laptopa.

Stas pije z butki, ze smoczka Nuka do papek. Poczulam sie jak zacofana wyrodna macierz i juz sie tlumacze.
Mateusz też pije ze smoczka. Wszystkie płyny z Aventu trójprzepływowego lub Lovi +6,a kaszkę z Lovi do kaszki. Nie będę cudowała z łyżeczki,bo mi się nie chce,a niekapka nie chce mały. Robiłam już 2 podejście. Troche pociągnie,ale nie napije się. Kubek mamy z Aventu z miękkim ustnikiem.

Odnośnie mleka, to Mateusz pije od początku Bebilon, tzn. jak odstawiłam go od cycka. Nie wiem skąd dylemat,czy podawać mleko "3",czy Junior skoro po roku i tak podaje się je:baffled: Ale natchnęłyście mnie i może wczytam się w te mleczka i spróbuję dać mu jakieś inne? Może Bebiko? Myslicie,że mogę zmienić mleko bez porozumienia z pediatrą? Ja myślę,że tak,tylko muszę zobaczyć,czy nic się nie będzie działo.

O ja dziś pierwsza, tzn. po nocy, bo Justyna to daje czadu siedzac tutaj o 1:35.

Noc znosśna, obudził się ładnie o 3, wypił mleczko i do 6 spaliśmy. Teraz padł (8:00) dziwnie, bo zawsze około 10. No cóż chyba potrzebował.

u nas też noc dziś byla znośna choć wcale się nie zapowiadalo bo Ola do godz 24 co chwilę budzila się z placzem bo bolaly ją nogi:wściekła/y:wlaśnie dziewczyny co najbardziej pomaga na ból nóg u dziecka ja wczoraj masowalam, kremowalam, oliwkowalam a ona ciągle plakala wkońcu dalam jej Ibum i wkońcu po chwili się uspokoila i jak już usnela to ladnie spala do samiutkiego rana:tak: no ale oczywiście musiala mieć zapaloną lampkę w pokoju bo jakoś ostatnio zaczela się bać
aha przestawiliśmy wczoraj Oli język na CBB tzn. z polskiego na angielski i teraz już ogląda bajki po angielsku napewno czegoś się nauczy:dry::tak:

Co do kubkow to my soczki herbatki pijemy z niekapka NUKA z tych kubkow z aventu hanifka pic nie umie mamy ten od 6 misiaca i leci z niego za duzo...

reklama
Witajcie
...ja chce z powrotem moje niezniszczlane dziecko.:szok::wściekła/y: Oczka trze obiema raczkami i zieeeeewa jak stary ale polozony do lozeckza zaczyna beeeeeee i uuuuuuu...a teraz przy 4 probie jest ryk! Nie wyrobie. A do tego robi tzw "szatanski" nosek, taki grymas ktory mnie do pasji doprowadza.
Ide na zakupy, a on? nie wiem kiedy bedzie spal km:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Monia - czemu coreczke bola nozki? Mnie bolaly jak dorastalam, w wieku 13 lat, kolana, potwornie.

Do góry