reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Witam Kobietki!!!

A ze mnie już magister:-D:-D:-D:-D
Ciesze się jak nie wiem co.....

Larcia- wszystkiego najlepszego i dużo dużo miłości:sorry2::-D
Blimka - gratuluje pierwszego ząbka:-D
Hruda - trzymam za Was mocno kciuki i bardzo mocno wierze, że będzie dobrze:tak:

oddałam kompa do naprawy :dry:i teraz jetsem skazana na lapka niecierpie tego sprzętu:wściekła/y:
nie wiem czy pisałam ale Krzysio ma od noiedzieli drugiego zęba:tak:
chciałam go odstawić od cyca, ale po dwóch dniach głodówki i wrzasków ma dość:zawstydzona/y::szok::szok: trudno cyca mu nie dam a mleko.... sama nie wiem czy się chwyci:sorry2:

spadam troszke po oblewać..:-p

reklama
Larcia - wszystkiego najlepszego!
Blimka - no nie moge nie pogratulowac, wreszcie! To twardziel, dlugo wytrzymal. Troszke spokojniejszy?
Enia - gratulacje!
Donkat - miał być Cypisek, ale maz postawil veto i jest Stas. A dziewczynka mialaby byc Malwinka, ale na dzien dzisiejszy najbardziej podoba mi sie Emilka.
Hruda - no nie weslo ostatnio, trzymaj sie dzielnie, po burzy musi wyjsc slonce, trzymam kciuki.

U nas fajno, wakacje. Truskawki i czeresnie sie skonczyly, ale wlasnie rozpoczely porzeczki, agrest i wisnie :-D Spotykam sie z danymi psiapsiolkami, ktore tez akurat zjechaly z roznych stron swiata. Jakbysmy sie poumawialy, ale to przypadek. W dodatku dzieci mamy w zblizonym wieku.

Hrudzia a myslałam, że ten raj już jest między Wami :-( mam nadzieję, że wyjdziecie w końcu na prostą bez zakrętów!!!

Enia no to trzeba to oblać :-D GRATULACJE!!!!

Apropo oblewania ;-) wczoraj nasza kontrola Pani Halinka miała imieniny i dziś poczęstowała ranną zmianę drinkiem (wódka Bols + sok pomarańczowy ) jakby to naczelniczka zobaczyła cała zmiana poszła by w p**** do zwolnienia ;-):-D i normalnie łyknełam 2 łyczki tego niby "drinka" bo tego drinkiem nazwać się nie da ociupinka wódki + cały kubek soku i normalnie mnie ścieło, kręciło sie w głowie myślałam, że nie wstane z krzesła :szok: tak źle jeszcze ze mną nie był :cool::sorry2:

A ja odkryłam dziś u dawidka PIERWSZY ZĄBEK!!!
co prawda go nie widać ale jak przejechałam palcem po dziąśle to wyraźnie wyczułam ostrą dolną lewą jedynkę - nareszcie!!! mam nadzieję że następne się już posypią.
No to super!
hRUDA, chyba nie jest tak zle, jak to wyglada. ostatnio oboje mieliscie trudne chwile.emocje opadna, oboje przemyslicie to jeszcze raz. jesli tylko jest chec dojscia do porozumienia, to zawsze jest to mozliwe. tylko musza to chciec obie strony i czasem tez pojsc na kompromis. glowa do gory :-)
J nie uznaje kompromisow i zawsze jest moja wina!:-(a trudne chwile mamy przez caly czas...
spadam troszke po oblewać..:-p
No to pieknie Pani MaGazynieR;-):-)

U nas fajno, wakacje. Truskawki i czeresnie sie skonczyly, ale wlasnie rozpoczely porzeczki, agrest i wisnie :-D Spotykam sie z danymi psiapsiolkami, ktore tez akurat zjechaly z roznych stron swiata. Jakbysmy sie poumawialy, ale to przypadek. W dodatku dzieci mamy w zblizonym wieku.
Zazdroszcze takich wakacji...

dzieki koBBitki za pocieszki...ale same wiecie ze jak u mnie jest "kibel" to dopiero jest K I B E L:wściekła/y::sad:

R stara się o przyjecie do policji i z tego co mi mówił we wrzesniu jak go przyjmą (a przyjmą na 99,9%) wyjedzie na szkółke, która trwa 6 i pół miesiąca :no::wściekła/y: już ma nerwy!!! Będzie przyjeżdzał raz na tydzien dwa..... jak o tym myśle to robi mi się niedobrze!!!!!:wściekła/y:
kochana przerabialam dokladnie ten sam temat przez pierwsze 6 miesiecy ciazy :-D i powiem ci, ze nie ta rozlaka byla najgorsza. najgorsze bylo to kiedy przyjezdzal... i sie uczyl do egzaminow! bylo ciezko ale dalismy rade. i jak juz sie wydawalo, ze mamy wszystko za soba okazalo sie, ze czeka nas kolejna nerwowka- nie wiedzielismy gdzie go przydziela do pracy. na szczescie bylo miejsce na komisariacie w naszym miescie :tak: a wogole to najlepsze bylo to, ze jak zaczal zdawac egzaminy kwalifikacyjne nie mial pojecia o zadnej szkole! temat wyszedl dopiero w praniu. a my juz planowalismy dziecko :dry:. na poczatku chcielismy wszystko odlozyc ale na szczescie jednak sie zdecydowalismy. jezu gdzie ja bym znalazla drugie takie forum!!! :szok:;-)

Amanda dzis pierwszy raz podniosla sie sama na nozki, trzymajac raczki o barierke lozka :-) Jestem dumna z mojej coreczki :-) Zaczelam piszczec i podskakiwac ze szczescia, a ona za mna :-) Takie te nasze male stworzonka sa kochaniutkie.A jutro mamy 3 rocznice slubu(skorzana) :-)
Gratulacje i dużo szczęścia Wam życzę.

rozmowy z J w kwestii wspolnego zamieszkania skonczyly sie placzem i ogolnie moim rozczarowaniem...:sad:...i chyba klapki zdjelam z oczu...jest niedobrze.
Bardzo mi przykro. Ale wierzę, że będzie dobrze.

i ma zebow ok 8 szt wiec mam nadzieje ze okres marudzenia i nie spanych nocek minie na jakis czas:eek:
No co Ty. Policz ile jeszcze zębów zostało.:-D;-)

A ja odkryłam dziś u dawidka PIERWSZY ZĄBEK!!!
No, nareszcie:-D

Cariocca i Majandra, u nas gdyby byl chlopiec, to tez bylby Cyprian;-)
.
U nas niestety by nigdy nie przeszło to imię. Ale już nie żałuję:-)

w ogole to zauwazylam ze jak hani idzie spac tak ok 20
:30 to w nocy mi sie 2-3 razy budzi a jak kladlam ja po 22 jak rodzice byli to spi ladnie do rana i teraz mam problem nie wiem czy klasc ja szybciej czy pozniej co wy byscie na moim miejscu zrobily???
A da się ją przetrzymać do 22?

Ogormniaste gratulacje. Zazdroszczę.:-D

Ale super.:-)

A ja mam dobre wieści o mojej koleżance. Miała dziś robione badania genetyczne i okazuje się, że to bardzo mała wada. Nie będzie miała wpływu na życie i rozwój dziecka. Ufff. Od 2 dni mam okropne sny.

Iza i właśnie to mnie przeraża, gdzie go później rzucą :-( gdzie dostanie prace. Mam nadzieje, że tu na miejscu, ale R nawet nie chce o tym słyszeć i chciałby w Katowicach a jak to będzie wyglądać wiadomo od rana do późnego popołudnia :wściekła/y::no: nie będzie go w domu ja od 7 do 15 lub od 14 do ok 21 i praktycznie dziecko ciągle z babką :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: myslcie co chcecie pewnie jestem po prostu cięta na tą moją teściową ALE K**** NIE NAWIDZE BABY JAK K*** NIE WIEM CO!!!!!!!!!

Już nawet zaczynam mysleć, że super by było jakby mnie zwolnili z pracy :dry:

reklama
kasia a co dokladnie chce twoj maz robic w policji? bo jak chce pracowac w prewencji to krzyzyk na droge mu zycze w katowicach :no:
zreszta z tym miejscem pracy to jest tak, ze na poczatek go rzuca gdzie oni beda chcieli ale pozniej moze napisac raport do komendanta z prosba o przeniesienie i najczesciej jest tak, ze sie zgadzaja. moj M na poczatku chcial pracowac w bielsku ale teraz dziekuje bogu, ze jest w "spokojnych" CZ. kasa ta sama, szansa na awans ta sama, a roboty o wiele wiele mniej.

Do góry