majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Wczoraj rozpoczęliśmy odstawianie od smoka. Jak na razie walkę przegrywamy:-(. Ale się nie poddajemy.:-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Carioca jak do tej pory na weselu porażka, tzn, że później będzie super.
Monia, chyba mamy takie same kafelki w łazience
święta prawda! Wybawiłam się tak, ze dziś bolą mnie nogi. Głowa nie boli, ale to chyba jakaś pomyłka, bo byłam na bani. A jaka jestem zadowolona, bo w prezencie slubnym poprosilismy pirotechnika, zeby zrobil pokaz ogni sztucznych, alez przepieknie wyszlo i udalo nam sie utzrymac w tajemnicy, wyszla super niespodzianka. To pomysl mojego meza, nie bylam pewna czy sie spodoba.
A teraz troche ogarne i zmykam odespac, milego wieczorku!
Hrudzia, pomęczę Cię jeszcze o to odżywianie, dobrze?
Niektore gotowane maja wysoki indeks glikemiczny np marchewka, buraki...ale tych raczej nie jada sie na sniadanie.Je polecam na obiadek.Warzywa lubię, tylko kurczę nie wszystkie na surowo. Ale postaram się polubić
Czy sama robisz te pasty z cieciorki/wegetariańskie?
A jakie niepochlebne opinie? nic nie slyszalam?Co do wędzonych ryb, to ja właśnie słyszałam niepochlebne opinie. Kiedyś trochę ich jadałam. Bardzo lubiłam szprotki w oleju.Teraz u mnie z rybami jakoś słabiutko. A jeżeli już to smażona panga.
.Co jeszcze na śniadanie proponujesz? Może jakieś białe, twarożkowe serki? A te sery brie to jakieś wykwintne jadasz? Ja dziś zrobiłam takie mini zdrowe zakupy, w tym ser brie Turek. Rzadko go jadam i tak naprawdę nie wiem czy on taki prawdziwy brie jest.
Z wodą będzie problem, bo ja wolę herbatę i kawę. Niestety kawa
Przemilcze to...ale woda to podstwa zdrowej diety. Kawe pij i herbate ale muisz dopajac sie woda bo sie odwodnisz i organizm wtedy mgazynuje te wszystkie resztki ktorych powinien ( ale nie ma mozliwosci) sie pozbycze śmietanką i to taką w proszku, więc już totalny syf.
Kefir i maslanke ale rzadko bo nie maja budulca czyli bialka a na tym sie koncentruje przy sniadanku.A nabiał w ogóle jadasz? Jakieś jogurty, kefiry?
Z oliwa z oliwek, jogurtem naturalnym...a sos winegret robie sama bo ten kupny ma cukier i konserwanty.Co jeszcze... Aha,sałatki jak robisz to z jakimś sosem, np. vinegret czy na sucho?
Niektore gotowane maja wysoki indeks glikemiczny np marchewka, buraki...ale tych raczej nie jada sie na sniadanie.Je polecam na obiadek.
niestety nie, kupuje na stoisku ekologicznym. Mam w domu zapas suchych cieciorek, soczewicy, tofu ale cos nie moge sie zabrac za ugotowanie pasztetu A jakie niepochlebne opinie? nic nie slyszalam?
Puszkowe nie sa wskazane bo sa konserwowane. Pange odradzam bo to ryba sztucznie hodowana i "pedzona", zero wartosciowych skladnikow, procz bialka.
.
Nabial jak najbardziej ale bez cukru i z ograniczona iloscia tluszczu ( bo to bomba kaloryczna czyli odpadaja zolte sery) Z brie Turek jak najbardziej choc dietetyczny nie jest. Ale odradzam jogurty slodzone, twarozki tluste itp. mozesz np zrobic sobie bialy chudy twarozek z rzodkiewka, szczypiorkiem, szalotka czy czym tam chcesz - pyszotka.
Przemilcze to...ale woda to podstwa zdrowej diety. Kawe pij i herbate ale muisz dopajac sie woda bo sie odwodnisz i organizm wtedy mgazynuje te wszystkie resztki ktorych powinien ( ale nie ma mozliwosci) sie pozbyc
Kefir i maslanke ale rzadko bo nie maja budulca czyli bialka a na tym sie koncentruje przy sniadanku. Z oliwa z oliwek, jogurtem naturalnym...a sos winegret robie sama bo ten kupny ma cukier i konserwanty.
Aha, i warto pamietac o kielkach (roznych) bo to czyste zrodlo witamin, cynku...nie wspomne ze nasze szkraby tez powinyy je jadac
Jak cos to pytaj smialo, moze cos pomoge.:-)