reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Byłam też dzisiaj u pediatry z córką i mówiłam, że Krzysio jak wstaje i chodzi to wykrzywia prawą stópkę ,a ona mi powiedziała, że trzeba poczekać:angry:, aż zacznie dobrze chodzić a potem się zobaczy:wściekła/y: i jak coś to do poradni wad postawy :baffled:
Acha pytała mnie czy jak się urodził to nie miał adnotacji o wykrzywionej nóżce z życia płodowego, ale wszystko było super.:tak:
No i powiedzcie dziewczyny czyż każda z nas nie mogłaby być pediatrą:nerd: takie odpowiedzi bez odpowiedzi to można fasolić na każdy temat :baffled:i co oni naprawde wiedzą NIC

Zuzia też wykrzywia stope i to nie tylko jak stoi . Rehabilitantka mi powiedziała że trzeba poczekać aż zacznie sprawnie chodzić a jeżeli nadal będzie tak robić to przez jakiś czas będzie musiała nosić na tej stópce (prawej) lewy but

Kasiu, mi ortopeda powiedział, że nawet jak jest wszystko ok, to trzeba na 1,5 roczku sprawdzić biodra. Nie koniecznie usg. Wystarczy iść do ortopedy.
Nie, Maciuś nie odpoczywa.:wściekła/y::no: Tylko wtedy jak śpi.

Ja byłam z Zuzią u ortopedy dwa razy jak miał 8 tyg ( w tedy miała jeszcze nie do końca rozwinięte stawy biodrowe ) i jak miała 4 miesiące w tedy wszystko już było ok . Ortopeda powiedział że na następną wizytę mam przyjść jak Zuzia będzie miała ok 1,5 roku ( czyli jak będzie już bardzo sprawnie chodzić )

Zuzce zdarza się że zamknie oczy na 2 minuty i jest już wyspana:baffled:

Jeżeli chodzi o Enie to ja też popieram

dziewczyny, jak was czytam to dochodzę do wniosku, że moje dziecko nie było u żadnego lekarza:confused: My dostaliśmy raz skierowanie do ortopedy i to jak mały miał 4 miesiące i .. na tym koniec-tylko szczepienia i mały pod lupę u pediatry. Ja sie cieszę z takiej sytuacji ogromnie -nie nawidzę chodzić po lekarzach, ale z drugiej strony zaczynam sie zastanawiać czy mały został dokładnie obbadany:zawstydzona/y:

dziewczyny, jak was czytam to dochodzę do wniosku, że moje dziecko nie było u żadnego lekarza:confused: My dostaliśmy raz skierowanie do ortopedy i to jak mały miał 4 miesiące i .. na tym koniec-tylko szczepienia i mały pod lupę u pediatry. Ja sie cieszę z takiej sytuacji ogromnie -nie nawidzę chodzić po lekarzach, ale z drugiej strony zaczynam sie zastanawiać czy mały został dokładnie obbadany:zawstydzona/y:

Z tego co wiem wizyta u ortopedy ok 6 tyg jest obowiązkowa ale jak bylaś w czwartym miesiącu i nic nie wyszło to raczej wszysto w porządku .

reklama
Do góry