reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

kasiamina - witaj wśród nas ;)
aby wstawić suwaczek, wpisz poniższy link pomiędzy
i wstaw ten link do podpisu ( w swoim profiilu go znajdziesz) :)
http://bd.lilypie.com/vb1Vp1.png

reklama
majandra - no ja na razie nie wchodzę do sklepów, ale przyznam, że zerkam na allegro ;) jeszcze nic nie kupiłam, poczekam jeszcze kilka tygodni... ;)

Dziekuje za podpowiedz :-) mam nadzieje,ze teraz udało sie wkleic :eek:

Ja to juz strasznie ciekawa jestem czy bedzie to chlopiec czy dziwczynka :) niebawem chcialam sie wybrac na USG 4D tylko mysle,ze lepiej aby poczekac wlasnie do okolo 20 tyg :) tylko jak ja wytrzymam to nie wiem hehe skoro wtedy ma byc juz widac plec to lepiej poczekac :happy:

vb1Vp1.png

Majandra to dopiero przeżycie:-):-):-) Super, teraz już wiesz, że masz dwa serduszka:tak: Ja widziałam i słyszałam już te moje drugie 5 razy, ale za każdym razem to niesamowite uczucie:tak:
Kasiamina witam Cię serdecznie, jak fajnie, że do nas dołączyłaś:tak: A z suwaczkiem to proponuję poradę do Tygryska, ona to już ekspert w tej dziedzinie:tak::-)
Gosik ja tam nigdy nie czułam się "gorsza", no może tylko pod względem takim, że często bywam sama, pod żadnym innym nigdy. I mam nadzieję, że Ty też już nie będziesz tak myślała:tak: Mój M jest po WSM i pływa na sporych tankowcach jako 1 off. A co do płacy to na pewno, zawsze na specjalistycznych statkach lepiej płacą, świetnie, że udało mu się załapać od razu, na pewno nie jeden kolega pluł sobie w brodę, że musi kuć jak wół gdy Twój M już sobie "zwiedzał" świat:-) a teraz pewnie masz pełne ręce roboty przed przyjazdem:-) U mnie to zawsze nerwówka i przygotowania jak przed Bożym Narodzeniem:-) Ale warto:tak:
A właśnie Blimka jeszcze może się okazać, że to dziewczynka:-) To mam jeszcze szansę ;-)

kasiamina - suwaczek śliczny :)
no mnie czeka w środę usg, jestem ciekawa czy mój dzidziol się ujawni...:-) Mój lekarz wyznaje zasadę, że jeśli nie jest na 100% pewny, to nie mówi o płci, więc ja wiem, że jak już mi powie, to będzie oznaczało 100%(no, może 99,9 % :-D ) Mój gin też ma 3D, więc może przełączy na ten tryb:) ale bym sobie poogladała maluszka w trójwymiarze ;-)

A ja tam nie jestem przesądna i już kupiłam kilka rzeczy dla maluszka. Ale na razie w bezpiecznych kolorach bieli, ecru i beżu:-)

maraniko - no dokładnie :) teraz już nie będę się czuła "gorsza"... no tak jak mówisz, poza tęsknotą... dzięki za uświadomienie mi tych rzeczy :-)
a co do przygotowań, to teraz jak jestem w ciąży, staram się nie przemęczać, więc sobie rozłożę robotę na raty... z resztą moja mamunia się zaoferowała, że mi przyjdzie i posprząta, zrobi duże zakupy, więc pewnie skorzystam z jej usług :-) A jeszcze nie pytałam mojego podróżnika co sobie zażyczy :) ale znając jego upodobania, to pewnie tortillę :)
co do ciuszków - mnie baaardzo korci, ale obiecałam sobie, że jeszcze troszkę się wstrzymam, choć nie wiem czy dam radę, coraz bardziej mnie ciągnie do tych maciupkich ubranek, buciczków itp ;-)

A ja tam wychodzę z założenia, że jak coś mi się podoba to biorę, potem może nie być;-) Ale tak serio to po prostu bywa różnie. Ostatnio trafiłam tu na forum na historię dziewczyny, która miała urodzić w marcu tym czasem jej malutką dziewczyneczka przyszła na świat w grudniu w 27 tc. Jest zdrowiutka i śliczna i choć ja mam nadzieję, że wytrzymam do końca, to wole pewnych rzeczy nie odkładać na koniec:tak: No i nie wiem czy będę miała tyle zapału latem z brzuchem chodzić po sklepach i szykować wyprawkę...zamierzam raczej zaszyć się na 2 miesiące na mierzeji wiślanej i polegiwać na plaży niż łazić po sklepach:-) Ale przyznam, że nie szaleje i póki co to naprawdę tylko kilka drobiazgów.

Kasiamina spryciula z Ciebie:tak: szybko uporałaś się z suwaczkiem:-) I z tego co widzę mamy tę samą datę?:confused::confused::-)

reklama
dziekuje za mile przyjecie :laugh2:
mnie tez strasznie korci aby juz pomalu zaczac robic zakupy ale jeszcze sie powstrzymam do lipca... okolo czerwca czeka nas przeprowadzka takze nawet nie mialabym gdzie tych cudeniek trzymac :) ale wchodzac do sklepow to az lezka mi sie w oku kreci ze szczescia,ze juz nie bawem bede mogla kupic te przepiekne ubranka, skarpeteczki, czapeczki :happy:

vb1Vp1.png

Do góry