reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2025

Nie spisuj wszystkiego na straty, ja byłam pewna, że poroniłam na sto procent. Nie dawałam szans, a krwawienie było bardzo duże, później okazało się, że zarodek jest, a nawet po tygodniu serduszko
W pierwszej ciąży bez żadnych tego typu zdarzeń. Dlatego od razu myśl że to na pewno koniec. Jak wczoraj to zobaczyłam to byłam załamana.
Jutro rano pójdę na betę,(czy może coś sensownego pokazać?), wieczorem do ginekologa idę, zobaczymy co powie. Bo nawet nie wiem jak sprawdzić czy to koniec czy nie, w usg cokolwiek zobaczymy?

reklama
W pierwszej ciąży bez żadnych tego typu zdarzeń. Dlatego od razu myśl że to na pewno koniec. Jak wczoraj to zobaczyłam to byłam załamana.
Jutro rano pójdę na betę,(czy może coś sensownego pokazać?), wieczorem do ginekologa idę, zobaczymy co powie. Bo nawet nie wiem jak sprawdzić czy to koniec czy nie, w usg cokolwiek zobaczymy?
bhcg raczej za niska żeby coś zobaczył - jedyna ocena to czy nadal rośnie hcg. Ja też krwawiłam w poprzedniej ciąży i to był krwotok i ciąża donoszona, więc nie spisuj na straty. Powtórz badanie i będziesz wiedzieć czy bhcg rośnie

bhcg raczej za niska żeby coś zobaczył - jedyna ocena to czy nadal rośnie hcg. Ja też krwawiłam w poprzedniej ciąży i to był krwotok i ciąża donoszona, więc nie spisuj na straty. Powtórz badanie i będziesz wiedzieć czy bhcg rośnie
Eh. Dam znać jutro wieczorem czy się żegnamy czy jeszcze jest szansa :)
Dzieki

Spróbuj parę razy tak zrobić i bierz pod uwagę wynik drugi. Mierz od razu jedno po drugim. Zapisuj sobie wyniki, pokaż lekarzowi później, żeby się nie stresować że coś nie tak. Ja mam puls ciągle za wysoki.. tak mi się wydaje, jaki Wy macie?
Ja mam tendencje do wysokiego pulsu spoczynkowego (nawet kiedyś brałam beta blockery od kardiologa), ale w weekend średnio się czułam, bolało mnie gardło, brała mnie jakaś infekcja którą zwalczyłam i to chyba przełożyło się na puls, bo faktycznie spoczynkowy mam wyższy wg zegarka (miałam 75 a teraz mam od dwóch dni 79).

reklama
Do góry