reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2024

Nie dopytywałam dokładnie bo ja i tak mutacje mam i miałam brać 150, ale wspomniał, że daje profilaktycznie bo nie zaszkodzi na a w wielu przypadkach może pomóc ciężarnym
to jeszcze podpowiem, że acard zwiększa przepływy krwi, w tym zwiększa ukrwienie macicy, więc przy ivf jest podawany często aby zwiększyć endometrium i poprawić jego ukrwienie i gotowość na przyjęcie zarodka :)

acard zmniejsza też ryzyko wystąpienia stanu przedrzucawkowego.

Przy czym oczywiście ten medal ma dwie strony - rozrzedza krew, więc w przypadku krwiaków w ciąży może nie pomagać... Dlatego zawsze warto jego przyjmowanie skonsultować z lekarzem i zawsze, ale to zawsze przyznawać się lekarzowi gdy pyta o przyjmowane leki, bo może to być ważna informacja w przypadku krwiaków lub jakiegoś plamienia czy krwawienia. W przypadku krwiaków często odstawia się acard jeżeli nie ma wskazań związanych z PAI czy V Leiden

reklama
to jeszcze podpowiem, że acard zwiększa przepływy krwi, w tym zwiększa ukrwienie macicy, więc przy ivf jest podawany często aby zwiększyć endometrium i poprawić jego ukrwienie i gotowość na przyjęcie zarodka :)

acard zmniejsza też ryzyko wystąpienia stanu przedrzucawkowego.

Przy czym oczywiście ten medal ma dwie strony - rozrzedza krew, więc w przypadku krwiaków w ciąży może nie pomagać... Dlatego zawsze warto jego przyjmowanie skonsultować z lekarzem i zawsze, ale to zawsze przyznawać się lekarzowi gdy pyta o przyjmowane leki, bo może to być ważna informacja w przypadku krwiaków lub jakiegoś plamienia czy krwawienia. W przypadku krwiaków często odstawia się acard jeżeli nie ma wskazań związanych z PAI czy V Leiden
Dokładnie tak. Miałam to pisać ale mi się nie chciało 😁 dziękuję 🤪

W ciąży sny są bardziej realistyczne i często erotyczne. Tylko w ciąży przeżyłam orgazm przez sen 🤣

Coś jest z tymi erotycznymi snami w ciąży 🤣
Ale wydaje mi się że w naszym przypadku to przez naszą wstrzemięźliwość, bo jakoś się boję w tym 1 trymestrze. Boję się jakichś otarć, nie daj Boże pojawiła by się krew (a jeszcze acard i heparynę biorę więc mogłoby lecieć jak ze 🐷) i już czarny scenariusz gotowy. A wy jak do tego podchodzicie? Korzystacie czy jednak póki co się wstrzymujecie?

Mamy ciąża! 💪 Pęcherzyk z lekkim zarysem zarodka, póki co jednego i może tak zostanie 🤣 tak się denerwowałam, że lekarzowi powiedziałam, że zaraz zemdleje 🤫 dokładnie obejrzał jajowód i powiedział, że nic nie wskazuje na cp w prawym 😏

Następną wizyta serduszkowa 5.02 🤪
Łoo, nawet maluszka już widać🤩 Super! Na szczęście wszystko dobrze🥳

Wczoraj tak mnie zmogło, że nie doczekałam relacji dziewczyn po wizytach🙈 Mademoiselle_Nika, przywykniesz do zastrzyków, ale wiem, że nie jest to łatwe... Mam sposób, żeby nie myśleć nad tym za długo.

reklama
Do góry