reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2024

A kiedy zaczynacie wszystko już przygotowywac? Powiem wam że w pierwszej ciąży byłam bardziej zorganizowana niż teraz 🤣🤣
Powiedziałam sobie, że po połówkowych ruszam z wyprawką. Połówkowe miałam 7 maja, a dalej nic nie kupiłam 😭 Przeraża mnie to. Mieliśmy w sobotę jechać kupić wózek, ale przyszła nam dziś szafa do garderoby i chyba nic z tego nie wyjdzie.

reklama
Powiedziałam sobie, że po połówkowych ruszam z wyprawką. Połówkowe miałam 7 maja, a dalej nic nie kupiłam 😭 Przeraża mnie to. Mieliśmy w sobotę jechać kupić wózek, ale przyszła nam dziś szafa do garderoby i chyba nic z tego nie wyjdzie.
My na szczęście większość mamy po starszym synku. Ale jest to kwestia wyprania, wyprasownaia, plus potem dokupienia tego czego brakuje...

Ja Ciuszki już popralam i popakowalam próżniowo. Kupiliśmy fotelik, jakieś pierdolety zabawkowe, kupilam laktator i monitor oddechu. Wanienka i termofor z pestek wisni tez jest. Do kupienia zostały kosmetyki, pieluszki, wózek i Łóżeczko. Plus myślimy nad komoda z przewijakiem ale to myślę jak już przejdę na L4 to pokupuje te gabaryty bo będę miała więcej czasu na wicie gniazdka i odgracanie sypialni, by to wstawić 😂

Ja planuje pracować do końca maja, potem już tylko dzidziuś. Mam nadzieję że łatwiej będzie mi się zorganizować 😁

Ja Ciuszki już popralam i popakowalam próżniowo. Kupiliśmy fotelik, jakieś pierdolety zabawkowe, kupilam laktator i monitor oddechu. Wanienka i termofor z pestek wisni tez jest. Do kupienia zostały kosmetyki, pieluszki, wózek i Łóżeczko. Plus myślimy nad komoda z przewijakiem ale to myślę jak już przejdę na L4 to pokupuje te gabaryty bo będę miała więcej czasu na wicie gniazdka i odgracanie sypialni, by to wstawić 😂
Z mojego doświadczenia przewijaka nie bierzemy teraz - jest drobna niska i po prostu było to dla mnie mega uciążliwe przewijanie na przewijaku. Nam najlepiej przewija się na łóżku, podkład i tyle.

Cześć dziewczyny! Ale jesteście już mega zorganizowane😃ja narazie mam tylko przewijak, bo dostałam 😃na prywatnym forum jestem dopiero na 170 stronie i nie wiem jak to u Was, czy maleństwa już Was kopią ? Mój malunio daje mi popalić od około tygodnia, strasznie miłe te kuksańce;) miłej sobotki

Dzień dobry w ten piękny dzień:)
ja w pracy i na wysokich obrotach, ale zdążyłam już doczytać do 200 strony:)
Marwis czytałam , ze bywasz na siłowni ( luty 2024:) ja od lipca chce iść na L4 i żeby nie siedzieć w domku to wymyśliłam sobie zajęcia dla babeczek w ciążyktóraś może chodzi?

Miłego dnia

Z mojego doświadczenia przewijaka nie bierzemy teraz - jest drobna niska i po prostu było to dla mnie mega uciążliwe przewijanie na przewijaku. Nam najlepiej przewija się na łóżku, podkład i tyle.

Ja przy pierwszej córce też próbowałam na łóżku przewijać i szybko potem dokupowalam przewijak bo mi się mega niewygodnie na łóżku to robiło 😁 Tylko wtedy miałam przewijak na Łóżeczko a teraz myślimy o przewijaku na komodę albo wbudowany w komode

A kiedy zaczynacie wszystko już przygotowywac? Powiem wam że w pierwszej ciąży byłam bardziej zorganizowana niż teraz 🤣🤣
Ja zakupiłam tylko parę bodziaków i to tylko ze względu na to,że dostałam bon podarunkowy do smyka 😅 ciagle mam wrażenie że jeszcze nie czas,a on leci...:p

reklama
Do góry