reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2024

Hej hej, ja zażywałam duphaston przez 10 dni po tym jak trafiłam do szpitala po krwawieniu ze skrzepem. Ginekolog kazał mi odstawić bo nie widział powodu, bym brała go dalej. Przy braniu go nie miałam żadnych skutków ubocznych, tylko spokojniejsza nieco głowę, że kolejne krwawienie nie wystąpi. A Ty na pewno po dhupastonie masz mdłości? 8 tydzień to ten czas, kiedy one lubią się pojawiać bo ciąża 😁 Ja osłabiona jestem cały czas, mogłabym spac 24/7 i mdłości męczą mnie też ciagle a jestem już w 11tc.
Pewnie mdłości ciążowe, ale ja jestem w strachu zeby wszystko było ok. Nawet kosmetyki wymieniłam na wolne od niewskazanych składników. Staram sie w miarę naturalnie bez zbędnych składników i ten lek mi bruzdzi w mojej świadomości. Ale to chyba podświadomie ze strachu...

reklama
Moja pierwsza ciaza była bezproblemową, za to po porodzie bywało różnie.. syn alergik, dość sporo chorowal. Miał rsv potem przypeletala sue cytomegalia wiec do 4rz viagle wizyty itd. Dziś jest super, alergik ale bez tragedii i tak juz bardzo chciałam tego 2giego dziecka. A teraz trochę się boję.. 🙂

Hej dziewczyny, zaglądam sprawdzic co tutaj nowego słychać i widzę, że jest już was tutaj dość sporo ☺️ Gratki dla nowych mamuś, czekamy na was na prywatnym wątku ☺️

Dziekuje Wam wszystkim za odpowiedź i mile przyjecie🙂 tak, u mnie duphastone zapewne przez ciążę "geriatryczna"🤣 możliwe, że złości typowo ciążowe, dlatego pociesza mnie jak czytam, że to tylko mnie dotyczy. Dosłownie padam. Ja tez mam syna ma 8 lat, przyzwyczajony do aktywnej mamy. A teraz spadek całkowity. Widzi mnie najczęściej w lozku lub na kanapie😕
Ciąża po 35 roku życia to na pewno nie jest wskazanie do brania jakichś leków, bez innych powodow… ufasz temu lekarzowi w 100%?

Mój lekarz w ogóle nie przepisuje duphastonu. Nigdy nic nie brałam, a to moja czwarta ciąża u tego samego. W ogóle nic ze względu na wiek nie przepisuje. On w ogóle ma lajtowe podejście, mam wrażenie. Może to lepiej. Jak w ostatniej ciazy do niego zadzwoniłam kilka godzin przed porodem, że mam plemienia j czy mam się zgłosić do szpitala, powiedział, że mam czekać na krwawienie. To poczekałam, no i nie zdążyłam do szpitala. Nie zdążyłam wyjść z łazienki zanim główka wyszła. Urodziłam przed łazienką, w przedpokoju ;-) Ja mam okropne mdłości, zjem czy nie zjem. Ostatnio miałam do 17 tygodnia. Zobaczymy jak teraz będzie.

Mój lekarz w ogóle nie przepisuje duphastonu. Nigdy nic nie brałam, a to moja czwarta ciąża u tego samego. W ogóle nic ze względu na wiek nie przepisuje. On w ogóle ma lajtowe podejście, mam wrażenie. Może to lepiej. Jak w ostatniej ciazy do niego zadzwoniłam kilka godzin przed porodem, że mam plemienia j czy mam się zgłosić do szpitala, powiedział, że mam czekać na krwawienie. To poczekałam, no i nie zdążyłam do szpitala. Nie zdążyłam wyjść z łazienki zanim główka wyszła. Urodziłam przed łazienką, w przedpokoju ;-) Ja mam okropne mdłości, zjem czy nie zjem. Ostatnio miałam do 17 tygodnia. Zobaczymy jak teraz będzie.
Niezła historia! :D niesamowite

Część dziewczyny dołączam i ja. Śledziłam wątek od początku ale chciałam poczekać do pt wizyty,żeby sprawdzić czy nadal wszystko ok. I tak było, jednak dzisiaj rano zobaczyłam brązowe plamienie na papierze, i tak jest za każdym razem do tego zaczął mnie boleć brzuch w dole jak przed okresem. Mam małego krwiaka, który się wchłania. Napisałam do mojego lekarza ale narazie nie mam odpowiedzi czy podejmować jakieś działanie. To moja 3 ciąża, mam córeczkę, która w tym roku skończy 4 lata. Druga ciąża zakończyła się w 20 tygodniu, po wielu niefortunnych decyzjach ale przyjmuje,że tak miało być. Kiedy podniosłam się psychicznie stwierdziliśmy,że spróbujemy jeszcze raz. Również jestem w ciąży geriatrycznej w tym roku skończę 38 lat i biorę duphaston, lekarz zalecił mi przy staraniach bo podobno po 35 roku życia spada poziom progesteronu. Przy 3 opakowaniu udało mi się zajść w ciążę i biorę dalej. Ale dzisiaj jestem przestraszona, w poprzednich ciążach nie mialam żadnych krwawień ani plamien.

reklama
Część dziewczyny dołączam i ja. Śledziłam wątek od początku ale chciałam poczekać do pt wizyty,żeby sprawdzić czy nadal wszystko ok. I tak było, jednak dzisiaj rano zobaczyłam brązowe plamienie na papierze, i tak jest za każdym razem do tego zaczął mnie boleć brzuch w dole jak przed okresem. Mam małego krwiaka, który się wchłania. Napisałam do mojego lekarza ale narazie nie mam odpowiedzi czy podejmować jakieś działanie. To moja 3 ciąża, mam córeczkę, która w tym roku skończy 4 lata. Druga ciąża zakończyła się w 20 tygodniu, po wielu niefortunnych decyzjach ale przyjmuje,że tak miało być. Kiedy podniosłam się psychicznie stwierdziliśmy,że spróbujemy jeszcze raz. Również jestem w ciąży geriatrycznej w tym roku skończę 38 lat i biorę duphaston, lekarz zalecił mi przy staraniach bo podobno po 35 roku życia spada poziom progesteronu. Przy 3 opakowaniu udało mi się zajść w ciążę i biorę dalej. Ale dzisiaj jestem przestraszona, w poprzednich ciążach nie mialam żadnych krwawień ani plamien.
Kochana, gratuluję dzidzulka❤️ Na jakim jesteś etapie ciąży? Jeśli masz krwiaka, to powinien się wchłonąć. U mnie też był i pękł, powodując spore krwawienie. Myślałam, że to koniec. Lekarz kazał leżeć i bezwzględnie się oszczędzać, bo okazało się, że jest drugi albo pozostałość po tamtym. Trwało to 3 tygodnie -naprawdę leżałam i tylko do łazienki chodziłam, ewentualnie wstawałam, żeby coś zjeść. Oczywiście dostałam luteinę i duphaston (ufam mojemu lekarzowi w 100%). Dalej się oszczędzam, dzisiaj 9+5.

Do góry