reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2024

Dziewczyny, jak myślicie, lekarz na NFZ może mi odmówić L4 ciążowego? Coraz gorzej się czuję a w dodatku mam taką pracę, która niezbyt jest teraz dla mnie odpowiednia i sama kierowniczka zasugerowała, żebym przeszła na zwolnienie jeśli mam możliwość
Wydaje mi się, że tak, znajoma dostała od rodzinnego przed wizyty u gina. Mówiła że źle się czuje i ma niebezpieczna dla ciąży pracę. Warto spróbować

reklama
Ja też tak miałam w pierwszej ciąży, że nie mogłam na jedzenie patrzeć i wchodził tylko bez odruchu wymiotnego chleb tostowy z almette śmietankowym i pomidorem 😂 Teraz za to mam mdłości ale je ,,zajadam" i znikają, więc wpieprzam i się boję na wagę stanąć 🙈 No i też nieco inaczej jak w pierwszej ciąży bo tam wymiotowałam chyba od 7tc do 16tc a tu tylko te mdłości do wytrzymania. Oby się nie zamieniły w rzyganko 😂😂
U mnie podobnie, mdli mnie ale głodna jestem więc żrem 😂

To moja 3 ciąża, 0 porodów. I wiecie co zaobserwowałam? Czuję się całkiem ok (poza paroma mankamentami) ale najważniejsze; we wcześniejszych dwóch ciążach miałam od razu buzię jak księżyc w pełni i brzuch w 5 tygodniu jak pod koniec 3 miesiąca, że musiałam po nowe spodnie jeździć. Teraz brzuch płaski, buzia nie opuchnięta. Myślicie, że może to mieć związek z przyjmowanym teraz acardem i heparyną?
Co do przyjmowanych leków to Ci nie odpowiem, bo nie wiem. Zażywałam kiedyś w życiu acard, ale nie potrafię teraz powiedzieć czy miało to jakikolwiek związek z moim wyglądem, raczej nie.
Natomiast taki brzuch i twarz jak odpisujesz mam aktualnie. Chociaż masy nabrałam już trochę przed zajściem w ciążę. Więc aktualnie czuję się jakbym była na bardziej zaawansowanym etapie niż jestem 🤷 Jestem niska i szczupła, więc rzuca się to w oczy.

reklama
Ja Wam w ogóle powiem, że wolałabym brać progesteron w tabletkach, ale ta babka powiedziała, że luteina jest jedynym naturalnym progesteronem i tylko do niej jest pewność, że działa i nie ma skutków ubocznych :oops:. W pierwszej ciąży brałam duphaston.

Ostatnia edycja:
Do góry