reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2022

Nie ma co się martwić na zapas, jezli wszystko jest w porządku. Ja nieraz się zastanawiałam, mając 13-ścioro kuzynostwa i 3 rodzeństwa, czemu akurat mnie spotykały straty, gdy im wszystkim rodzą się zdrowe dzieci nawet bez planowania. Nawet w moim otoczeniu jest tylko jedna osoba ze stratą i mi akurat takie forum pomaga, ponieważ wiem, że mimo, że Was nie znam to są osoby, które mniej lub więcej rozumieją. Martwię się codziennie odkąd zrobiłam test i chyba już tak zostanie bez względu na dalsze losy :)
Czasem mało wiemy, nawet chociażby o kuzynostwie, ile jest nawet młodych małżeństw kilka lat po ślubie a wciąż bez dzieci (u mnie tak jest jak się zastanowię) 🤷🏼‍♀️ i to choćby właśnie w rodzinie, albo tych co mają dzieci i nawet nie zdajemy sb sprawy ile lat się starali o dziecko i czy któraś z nich nie poroniła, nie zmagają się z niepłodnością tak jak i my, wydaje mi się, że to jest właśnie bliżej niż czasem myślimy.
Ja po poronieniu to co chwile się dowiadywałam, że ta poroniła, ta, tamta i naprawdę tych osób jest mnóstwo, w rodzinie, w pracy ale (nie wiem czemu) uważa się to za temat tabu, a widze dopiero po takich wydarzeniach, jakie to jest powszechne....

Przykro mi bardzo z powodu twoich strat - czytalam dalsze posty, wiem, że żadne słowa nie są wtedy odpowiednie, ale jakbyś czegoś potrzebowała to masz chociażby nas :)
Dużo siły dla was i trzymam kciuki żeby przyszłość była w samych różowych barwach, chwyciła mnie za serce Twoja strata i wiedz, że dużo z nas tutaj jest z Toba myślami 😊
Mi pomogły słowa, że trzeba to przeżyć po swojemu, że jak potrzebujemy się wtedy wypłakać to płaczmy, przeżyć chwile smutku to je przezymy i nie trzeba tego tłumić i isc dalej - glowa do góry :)

reklama
Witam wrześniowe mamy 2022! :)

Lista:
01.09 @Euforia0204 @niunia2324
02.09 @Luni (OM)
03.09 @Lily2389 (OM) @kosik_3
04.09 @Septemberka, @d0mi
05.09 @Atramentowa (OM), @Majena94 @Rachelita @wezsietatatooo
08.09 @Paulina ❤ @cosmolady
09.09 @milusia83
10.09
12.09 @Ada_M
15.09 @Ankosik (OM) @Mikkka123
16.09 @Nelka85
17.09 @holenderka92 (OM)

21.09 @Estuś (OM)
24.09 @MamaR @Peauela
27.09 @bejbi002
Też dołączam,pozytywny test 27 grudnia, ciąża bliźniacza :) planowo terminie na 08.09.2022,ale przy bliźniakach rozwiązanie może być wcześniej:)

Hej dziewczyny, jestem kwietniową mamą i po porodzie zostało mi kilka rzeczy których nie użyłam, między innymi przez to, że rodziłam CC plus parę innych pierdołek. Chętnie pozbędę się w komplecie:
- pianka Ginexid
- Bepanthen Baby 100g
- Tantum Rosa proszek
- Tantum Rosa płyn do irygacji w buteleczkach
- Milax M
- Proctanal Enema
- Maltan maść na sutki z lanoliną
50zł plus przesyłka, mogę wystawić na Vinted :)

Komentarz gościnny: Cześć dziewczyny, jestem październikową mamą 2022 ale i mamą półtorarocznego chłopca. Mam na sprzedaż wózek Cybex Balios S Lux z adapterami do fotelika Avionaut Pixel, uchwytem na kubek i parasolką. Gdyby któraś z Was była zainteresowana to dajcie znać :)

Cześć! Kiedyś tu pisałam ale dawno nie zaglądałam. Macie jakieś zamknięte konto? Ja mam termin na 11 września. Mogę do Was dołączyć?

reklama
Do góry