reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2022

Zwykle testy robiłam po południu.
17 dni po spodziewanej miesiączce.
ja cały czas miałam lekkke kreski testowe i się martwiłam a beta ładnie rosła. Najlepiej iść na badanie krwi i dopłacić żebyś miała wyniki na cito, żebyś nie musiała się długo stresowac. Ja tak zrobiłam i miło się zaskoczylam

reklama
Zwykle testy robiłam po południu.
17 dni po spodziewanej miesiączce.
test testowi jest niestety nierówny 😊 ja testowalam z tego samego opakowania i tego samego moczu z rana przy czym jeden wyszedł pozytywny a drugi negatywny 😉 to samo bylo juz pare dni później z kolorami kresek 😊 wiec tym bym się za bardzo nie sugerowała 😊 jeżeli naprawde się to martwi lec na bete 🤗

Pytanie do dziewczyn, które przyjmują leki na tarczyce. Jak to u Was jest? Lekarz zmienił Wam dawkę? Mnie trochę przeraził fakt, że z marszu jeszcze bez badania chca mi podwoić dawkę 🙄

Miałam na początku zeszłego tygodnia bardzo delikatne, potem przeszły a teraz nie wiem czy to moja głowa sobie nie wmawia znowu 🙈 a macie tak że po przebudzeniu wasze ciało chce się wypręzyć? Taki mus że musi się rozciągnąć ?
Nie wiem czy mam to samo na myśli ale tak, koniecznie muszę się wyciągnąć i wyprężyć, inaczej nie wstanę po nocy😉

Dziewczyny, ja sobie własnie teraz zrobiłam test (w zasadzie 2 róznej firmy) i niestety kreska T jaśniejsniejsza niż C :(
Chociaż objawy są, to chyba nie wróży dobrze...
Nie rób sobie tego, to tylko kolory, każdy inny, do końca nie wiadomo czy ma się zabarwić na różowy czy czerwony czy może coś pomiędzy, a przecież wykrywa praktycznie śladowe ilości hormonu. Oznacz hormon w laboratorium, to na pewno Cię uspokoi😚

reklama
Ja mam z tym problem właśnie, bo do pracy wróciłam 2 miesiące temu😇 i nie wiem jak podejść do sprawy, wróciłam na inne stanowisko i właśnie teraz mam typową biurową pracę, wręcz nudną, ale z drugiej strony gdybym juz poszła na "wolne" lepiej bym wyszla finansowo...No normalnie tez sie stresuje całą sytuacją, ja tu powiedzieć w ogóle, ze znowu jestem w ciąży...echh
Witam się nieśmiało. Do mojego testowania jeszcze kilka dni. Nadzieja puki co.

Odezwałam się ponieważ ja już mam dwoje dzieci. O drugiej ciąży powiedziałam dyrektorowi dzień przed planowanym powrotem po 1 dziecku. I tyle mnie widział 😂 więc odwagi. Pogratulował z uśmiechem cóż miał zrobić. Nawet jakiś żarcik był 😵‍💫

Do góry