reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2022

Wczoraj troszkę dużo latałam, więc pewnie dlatego. I przeszlo 😁Ja tu plamieniem tak w sumie sie nie bardzo przejmuje, we wcześniejszej ciąży miałam plamienia duże od 6-go tygodnia, a krwotoki od 8 tygodnia, a dziacko żyło po każdym wielkim krwotoku. Krwawił krwiak. Ale niestety ciąża się zakończyła. Teraz przy tej heparynie mam nadzieje, ze bedzie dobrze 😁
Trzymam mocno kciuki aby było wszystko dobrze jak tak!! ❤️🥰

reklama
Ja wczoraj byłam na badaniach:
Zrobiłam betę progesteron i od razu też poziom kwasu foliowego.

Wczoraj był 4+5
Beta 2186
Progesteron 19.3
Kwas foliowy 15.7

Martwię się trochę tym progesteronem 😿

Parę cykli temu jak sprawdzałam tydzień po owu poziom proga to tez był w okolicach 19.
Jutro przy przyroście bety sprawdzę jeszcze raz proga. Ale trochę mnie to zmartwiło

Dzień Dobry,
Dołączam i ja, @ miała pojawić się 25, a 23.12 zobaczyłam dwie kreseczki - beta 83,73, progesteron 22, kolejna beta 27.12 i prawie 800. Planowana wizyta 4.01 i 18.01 u dwóch różnych specjalistów, nie wiem finalnie na którego się zdecyduję. Przewidywany termin wybuchu 4.09 😍

Hej dziewczyny! Witam się z Wami. Termin mam na pomiędzy 31.08, a 03.09, ale chyba tematami będzie mi bliżej do Was.
Jutro zaczynam 5t0d! :)
dodam jeszcze, że jestem po przejściach. Jedna ciąża poroniona w lutym rok temu, druga to była ciąża biochemiczna.
Dostałam po diagnostyce zalecenia przyjmowania acard przy staraniach inheparyny od pozytywnego testu. Stad też teraz ciąże wykryłem w ekspresowych tempie bo w 23d.c z beta równa 5. :)
25 d.c. - beta - 87, prog-36
27 d.c. - beta - 323
4t4d - beta - 4590

Z objawów to dopiero dziś zaczęły bolec mnie piersi
Na pierwsza wizytę mam dwa terminy do wyboru- 03.01 lub 11.01 i teraz myślę, który termin wybrać żeby nie narobić sobie więcej stresu.

Ja wczoraj byłam na badaniach:
Zrobiłam betę progesteron i od razu też poziom kwasu foliowego.

Wczoraj był 4+5
Beta 2186
Progesteron 19.3
Kwas foliowy 15.7

Martwię się trochę tym progesteronem 😿

Parę cykli temu jak sprawdzałam tydzień po owu poziom proga to tez był w okolicach 19.
Jutro przy przyroście bety sprawdzę jeszcze raz proga. Ale trochę mnie to zmartwiło
Podobno prog jest zależny od pory dnia itp, mój też zbytnio wielki nie był 🤷‍♀️
Hej dziewczyny! Witam się z Wami. Termin mam na pomiędzy 31.08, a 03.09, ale chyba tematami będzie mi bliżej do Was.
Ja tak samo według OM jutro zaczynam 5 tydzień 😍 wizytę mam 17.01 😍

Hej ❤️ Ja dziś równiutko 5tc+0 ☺️ Termin z OM niby na 02.09 🙈 z resztą jak widać tutaj już jest nas sporo z podobnymi terminami 🥰 super!
dodam jeszcze, że jestem po przejściach. Jedna ciąża poroniona w lutym rok temu, druga to była ciąża biochemiczna.
Dostałam po diagnostyce zalecenia przyjmowania acard przy staraniach inheparyny od pozytywnego testu. Stad też teraz ciąże wykryłem w ekspresowych tempie bo w 23d.c z beta równa 5. :)
25 d.c. - beta - 87, prog-36
27 d.c. - beta - 323
4t4d - beta - 4590

Z objawów to dopiero dziś zaczęły bolec mnie piersi
Na pierwsza wizytę mam dwa terminy do wyboru- 03.01 lub 11.01 i teraz myślę, który termin wybrać żeby nie narobić sobie więcej stresu.
Ja mam 11.01 pierwszą wizytę i już się jej nie mogę doczekać 🙈
Co do objawów to dalej mam trochę bolesne piersi ale nie tak jak na poczatku i czasem bóle brzucha.
Tutaj część z nas tez jest po przejściach(w tym tez i ja) wiec możemy się wspierać ☺️

Ja niby się cieszę ale też niesamowicie boję i trochę podchodzę na chłodno przynajmniej do pierwszego usg. Ale trzymam tez kciuki, że wszystko będzie dobrze!

Miłego dnia dziewczyny!

Dziewczyny, ja z OM dziś mam 5t1d. Minęły mi wszystkie objawy jakie miałam (zmęczenie, częste oddawanie moczu). Mam wrażenie, że nie odczuwam nic co może być związane z ciążą. Czy to dobrze? Czy tak też może być? Ma któraś z Was tak ma?

Tak sobie myślę, że może być wiele kobiet, które są na tym etapie ciąży co ja i może nawet jeszcze nie wiedzą.

reklama
Podobno prog jest zależny od pory dnia itp, mój też zbytnio wielki nie był 🤷‍♀️

Ja tak samo według OM jutro zaczynam 5 tydzień 😍 wizytę mam 17.01 😍
I jak to właśnie jest z liczeniem tych tygodni? Jak ja mam 5t1d to znaczy, że zaczynam 5 tydzień czy już skończyłam całe 5 tygodni i zaczynam szósty ? Skomplikowane to na razie dla mnie 😂

Do góry