reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

U mnie podobnie. Brałaś jakiś antybiotyk?
Nie, antybiotyku nie brałam. Jedynie sinupret bo zatoki też miałam zawalone i głowa mnie mocno bolała. Od goraczki to paracetamol ale raczej nic nie dawał więc ratowałam się zimnymi okładami. Potem mąż mi kupił *spam* i jak narazie raz na jakiś czas zakaszle a tak to spokój.. Nie wiem tylko na jak długo..

reklama
Cześć dziewczyny! Mogę dołączyć? U mnie 13+5 :) do tego niedoczynność tarczycy i podejrzenie cukrzycy :confused2:
Aktualna sytuacja na świecie sprawia, że zaczynam się bać co nas czeka. Moja przychodni (prywatna) odwołała mi wizytę :crazy: poszukałam innego lekarza i umówiłam się na termin wcześniej zaplanowanej wizyty. Nie wyobrażam sobie zostać teraz bez opieki, jestem cały czas na masie leków i jestem bardzo zawiedziona ich postawą

Cześć dziewczyny! Mogę dołączyć? U mnie 13+5 :) do tego niedoczynność tarczycy i podejrzenie cukrzycy :confused2:
Aktualna sytuacja na świecie sprawia, że zaczynam się bać co nas czeka. Moja przychodni (prywatna) odwołała mi wizytę :crazy: poszukałam innego lekarza i umówiłam się na termin wcześniej zaplanowanej wizyty. Nie wyobrażam sobie zostać teraz bez opieki, jestem cały czas na masie leków i jestem bardzo zawiedziona ich postawą
Jasne😊 witamy😊 no to nie ciekawie.. Dobrze ze udało Ci się znaleźć innego lekarza. Nie Ty jedna się boisz, każda z nas się zastanawia jak to dalej będzie i co będzie dalej... Ale miejmy nadzieję że wszystko jakoś się wyciszy i będzie dobrze😊

Mamaginekolog jak się to wszystko zaczęło wyraziła opinie że wg niej wszystkie wizyty ciążowe są jakie ważne i pilne i ich nie powinno się odwoływać. Choć wiadomo że jak lekarz musi np. być w szpitalu w tym czasie albo sam ma kwarantannę to wiele się nie zdziała... Dlatego nasza też głową żeby nie pogarszać sytuacji tym którzy przyjmują i zachować środki ostrożności :)

Gardło mnie zaczyna boleć, mam nadzieję że to nie przeziębienie bo to byłby szczyt... Od tygodnia nie wychodzę z domu :p

Co do tego przeziębienia to ja ostatnio też miałam ból gardła tzn. Wczoraj 😅 a tak samo jak Ty @momtobe_90 od tygodnia nie wychodzę z domu i nie wiem czy to mąż czegoś nie przyniosl😉 dziś już jakby mniej boli ale dziwne jest to gardło.

Właśnie się dowiedziałam, że lekarz u którego miałam mieć prenatalne (tam gdzie odwołali wizytę miał korona wirusa ). Na szczęście nie miał żadnej styczności z pacjentem. Ale dziś okazało się, że nie żyje... najprawdopodobniej odebrał sobie życie :(

Mi też odwołali i wizytę i prenatalne. Ale wczoraj zadzwonił lekarz, że jednak przyjmuje pacjentki w ciąży. Tylko nowych nie umawia. Więc jednak te wizytę mam o 15. Musiałam na szybko robic morfologie. Dobrze że tylko dziewczyna w ciąży była i nikogo oprócz nas.

reklama
Czesc[emoji6]jasne, który tydzień ciąży? Jak Twoje samopoczucie?
Dzisiaj zaczął się 14 tydzień[emoji3590]Termin mam na 16 września. To moja pierwsza ciąża. Bardzo z mężem chcieliśmy mieć dziecko, udało się i nasza radość nie zna granic. Jednocześnie strasznie się boję, żeby wszystko było ok. Mogę jeszcze dodać, że niestety mam cukrzyce ciążowa [emoji451]

Do góry