reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

reklama
Nie strasz ze moze byc gorzej. Ja dzis z lozka nie wstaje bo co wstane to laduje w wc. Juz mi chlop po cole poszedl do sklepu moze troche pomoże:)
Cześć. Mnie też od kilku dni męczą mdłości najgorzej jest ok 11 godziny, wtedy wejscie do kuchni grozi zwrotem śniadania [emoji2957] wczoraj to nawet zapach męża mi przeszkadzał jakby cała butelkę perfum na siebie wylał. Ja wiem że dopiero apogeum mdłości nadejdzie tak 8-10 tydzień. Moja młoda w tym czasie to chyba na słoiczkach będzie bo do kuchni to ja raczej nie dam rady wtedy wejść [emoji1745]

Współczuję 🙈 ja leżę i czekam aż się śniadanie trochę przyswoi. Też mi odeszlo mięso oprócz pierogów z kapustą i mięsem, uwielbiam i na nie zawsze mam ochotę, mogę jeść codziennie 😂
Ostatnio też udało mi się przyswoić ciastka z kapustą i grzybami 😉
Wczoraj po ogórkach konserwowych zgaga...

@Aklime a jak u Ciebie z mdłosciami? Bo ja nadal mam zachcianki i zmienił mi się smak, ale mdłości mam jakby mniejsze... może to dlatego, że zaczęłam już 11 tydzień?

Dzień dobry dziewczyny. Bardzo wam współczuję złego samopoczucia. U mnie wciąż bez większych objawów, bolą piersi które od wczoraj smaruje oliwka i o 21 chodzę spać ale to tyle. Ogólnie ogarnia mnie spokój odkąd widziwlam moje maleństwo. Z zachcianek to w sobotę pierwszy raz w życiu zrobiłam ogórkowa i weszła idealnie a w niedziele ponad 100 pierogów ruskich i wczoraj, mężem zjedliśmy ostatnie😅na szczęście ustąpiło uczucie ciągłego głodu

@Aklime a jak u Ciebie z mdłosciami? Bo ja nadal mam zachcianki i zmienił mi się smak, ale mdłości mam jakby mniejsze... może to dlatego, że zaczęłam już 11 tydzień?
U mnie dzis 9+0 wiec zaczynam 10 tydzien:) ogolnie to wydaje mi sie, ze teraz jem duzo wiecej niz przed ciaza, az mi boczki zaczynaja rosnac 🙈 i brzuszek tez. ale ogolnie ja zadnych mdlosci nie mam, na poczatku ciazy tylko niechec do jedzenia byla i raz mnie zemdlilo, to tyle z moich mdlosci :) mysle, ze brak mdlosci lub zmniejszenie sie ich to nic złego, a tym bardziej jak zaczelas 11 tydz to moze juz Ci przechodza?:) tez tak moze byc :)

No u mnie niestety tak było, w 8 tygodniu doszły wymioty i tak to się kręciło do 10 tygodnia ale jak jednego dnia zabrakło mdłości... to się zastanawiałam czy wszystko jest ok😀 teraz te mdłości trochę mnie uspokajają bo mam poczucie że wszystko jest ok i spokojniej czekam na tą wizytę

reklama
U mnie dzis 9+0 wiec zaczynam 10 tydzien:) ogolnie to wydaje mi sie, ze teraz jem duzo wiecej niz przed ciaza, az mi boczki zaczynaja rosnac 🙈 i brzuszek tez. ale ogolnie ja zadnych mdlosci nie mam, na poczatku ciazy tylko niechec do jedzenia byla i raz mnie zemdlilo, to tyle z moich mdlosci :) mysle, ze brak mdlosci lub zmniejszenie sie ich to nic złego, a tym bardziej jak zaczelas 11 tydz to moze juz Ci przechodza?:) tez tak moze byc :)

Dziękuję, uspokoilas mnie :). Najważniejsze, że wszystko u Ciebie dobrze, widocznie nie każdy musi przeżywać katusze w ciąży :D

Do góry