Aklime
Fanka BB :)
Oczywiscie, zapraszamy! w koncu czyli serduszki jest?Witajcie, czy można tu jeszcze do Was dołączyć?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Oczywiscie, zapraszamy! w koncu czyli serduszki jest?Witajcie, czy można tu jeszcze do Was dołączyć?
Tak już bije, ufff wczoraj miałam pierwsze usg, więc stwierdziłam że chyba już można się tutaj przywitać, w końcu zakładamy optymistyczny scenariusz, że wszystko będzie ok ciąża z OM i usg póki co się pokrywa, dziś 6+5Oczywiscie, zapraszamy! w koncu czyli serduszki jest?
Tez mi sie wydaje, ze to pd naglego spadku progesteronu, 11 lutego mam wizyte u tego lekarza co kazal mi brac do konca trymestru, a tego co odstawic 28 lutego. Ale bede brac, dla swojego spokoju nawet@Aklime mój gin kazał kontynuować z prostego powodu - dostarczyłam dużą dawkę.progesteronu że jak mi gwałtownie spadnie, to na pewno zacznę plamić. Do końca 1 trymestru brać, nawet zwikszyl dawkę z 2 do 3 tabletek dziennie bo takie podobno są zalecenia światowe.
Na pewno, bedzie wszystko dobrzeTak już bije, ufff wczoraj miałam pierwsze usg, więc stwierdziłam że chyba już można się tutaj przywitać, w końcu zakładamy optymistyczny scenariusz, że wszystko będzie ok ciąża z OM i usg póki co się pokrywa, dziś 6+5
Hej,Tak już bije, ufff wczoraj miałam pierwsze usg, więc stwierdziłam że chyba już można się tutaj przywitać, w końcu zakładamy optymistyczny scenariusz, że wszystko będzie ok ciąża z OM i usg póki co się pokrywa, dziś 6+5
O to tak jak u mnie 6+5Tak już bije, ufff wczoraj miałam pierwsze usg, więc stwierdziłam że chyba już można się tutaj przywitać, w końcu zakładamy optymistyczny scenariusz, że wszystko będzie ok ciąża z OM i usg póki co się pokrywa, dziś 6+5
Ja mam 9+6 i dalej biorę. Z liczby opakowań i zaleceń wychodzi że do 12 tygodnia. Teraz zmniejszyłam dawkę na 2x2, ale na koniec myślę żeby nie odstawić radykalnie tylko kilka dni jeszcze 1×1. Najlepiej skonsultuj z lekarzem.To ja teraz pomarudze... gin kazal mi odstawić duphaston bo jest niepotrzebny... 2 dni po odstawieniu bylo ok a od wczoraj takie delikatne brudzenie wkladki na brazowo... to takie mini plamienie, wlasnie bardziej takie brudzenie... wiec chyba jednak dalej go brac? Wzielam wieczorem... a ogolnie bralam tak profilaktycznie, bo bralam przed zajsciem w ciaze na uregulowanie okresu i potem kontynuowalam. Chyba musze jednak iSc po recepte bo nie mam az tyle
Miałam dokładnie tak samo.Heh, masz rację, pisałam w emocjach i z pamięci (marnej ) i mi się pokręciło W rzeczywistości CRL 1,14 cm, więc już bardziej proporcjonalnie do wieku
Tak czy inaczej widok bijącego serca dał mi niewyobrażalną ulgę (na poprzednim USG nie było widać w ogóle zarodka i miałam trochę stresu - wniosek z tego taki, że nie wolno robić badania za wcześnie, bo tylko się człowiek naje strachu).