reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

aniam z tego co wiem truskawki też mają swoje dobre strony bo działają moczopędnie, czereśnie wzdymają, bo to pestkowce
a swoja drogą to chyba fajnie byś wyglądała w kombinezonie z piłeczką z przodu hihihi

reklama
[FONT=&quot]Abigail, ja mialam dotad 2 USG i lekarz powiedzial ze mam mieć jeszcze jedno tylko, ale jednak zastanawiam się nad jakims USG dodatkowym, ale jeszcze nie wiem.
Dzisiaj ide na wizyte to go zapytam czemu tak malo USG. :tak:
[/FONT]

Sanya :-) super wyniki ale ty już "kloca" nosisz :tak::-D
Abigaill ja mam co wizyte USG wiec juz mi sie uzbierało 8 zdjatek plus 9 to z USG 4D
dzis na 19.30 mam wizytke bedzie kolejne
pewnie jutro zamieszczę raporcik
moja mała dzis strasznie aktywna

Siemanko!
Dostałam dzien wolny, wiec zrobilam zakupy w postaci szpinaku, odebrałam recepte na zelazo i dokupiłam do tego witC, bo mi tak zalecono, zeby zelazo przyjmowac z witC. Dziewczyny, jak to jest z receptami w Polsce? Ja mam wszystkie lekarstwa za darmo do roku po urodzeniu dziecka. W Polsce trzeba płacic? Aha i co jest dobre na zgage??:baffled: Po tym cholernie pysznym risotto dostalam takiej zgagi- pierwszy raz w zyciu i tak piecze, ze nie da sie pomylic tego z zadna inna dolegliwoscia.
Sanya- przecudna kruszynka!! Moja tez ma podobne wymiary, ale wazy niewiele ponad 1kg. W porownianiu z Twoja córeczką to z lekka mało:-(

Abigail - Ja mialam do tej pory 3 USG - w zalecanych terminach + 1 krotkie kontrolne. Mysle ze nie ma co przesadzac skoro nie ma zadnych problemow. Choc uwielbiam ogladac mojego Skarba.

Sanya - sadzac po rodzicach to dzidza jest pieknym bobaskiem... tyle ze ja na zdjeciu malo widze.:crazy: Ciemniak ze mnie straszny.
PS. Czy dobrze pamietam - masz Maca?

Olisska
- nie przejmuj sie ta wyliczona waga. U mnie zawsze wychodzi na usg ze dziecko jest za male, tak bylo tez z Gabi a urodzila sie z idealna waga. Teraz Tobiaszek tez nie mial niby nawet 1 kg.

Olisska-wszystko będzie dobrze, zobaczysz jeszcze sę nasze córeczki urodzą wagowo identyczne:tak: najważniejsze żeby były zdrowe:-)
Potem i tak będą sobie zaniżać wagę jak dorosną;-)

Sanya - ty to rzeczywiście masz malego klocka:)

Olisska - ty się nie martw, z ostatniego mojego USG wychodziło , że Mala ma ok.800 g, a to było 3 tygodnie temu

Wiecie ja z owoców to tylko za ananasami nie przepadam , resztę moge jeśc na okrąglo:-D:tak:
Zaliczyłam wczoraj wizytę o ginki. I wszystko ok. szyjka zamknięta długa , nie ma się czym martwić, serduszko Małej bije ślicznie...no i pobrała wymas na cytologię.
Natępna wizyta za 3 tygodnie i wtedy standardowo morfologia + mocz + i na badaniu USg bo to będzie 32 tydzień

Abigiel ja miałam do tej pory 4 USG, dwa do 16 tygodnia ciązy i jedno w 20 to na które sama dodatkowo poszlam, i ostatnie 3 tygodnie temu ale o nie sama poprosiłam.

A i pytam mojej lekarki, czy wybiera się na urlop pod koniec sierpnia czy na poczatku września, A ona mi że TAAAAAAAAK w drugej połowie sierpnia:szok:. Mam byc grzeczna i nie wygłupiać się i pokazac się jej Pierwszego Września w Dwupaku:-D:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Olisska - my bulim za wszystko .....:baffled: a co do wagi to dzieciaczki są różne , wazne że zdrowe a nie ile waży ..

Abigail - moja i Sanya ginka lubi zrobić takie krótkie kontrolne przy wizycie .. bo uważa ze to dla kobiety najfajniejsze badanie więc co będzie żałować ..

Do góry