reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowa Mama jest zadbana!

ja uzywam garnier do nawilzania balsamu.. regenerujacy i lagodzacy.. rewelacja. Taki bialy z czerwonymi napisami (dla alergikow).. l'oreal kremu brazujacego -super do twarzy (olay mnie uczulil).. i tuszu panoramic curls (bez grudek,a ja tego nienawidze)

reklama
Asiu ja też używam nivea soft, ale nie wiem czy to przez ten krem mam wypryski :/ a nie miałam :/ wczesniej używałam kremu z Avonu z aloesem i skóra idealna a teraz gdy stosuje ten to mam wypryski.

Jeżeli chodzi o depilację to ja miałam kiedyś koszmar na nogach: jakąkolwiek bym nie spróbowała metodę depilacji od razu miałam czerwone ropne kropki utrzymujące się około tygodnia minimum. Zwykle prędzej miałam włosy więc depilacja mijała się z celem.Nawet dermatolog już nie wiedział co ze mną robić. Problem się rozwiązał jak poszłam na depilację laserową. Teraz już mogę golić, depilować i nie mam czerwonych kropek, a do tego włosów już mam mało. Polecam, chociaż to droga impreza.

Doti - to prawda! laserowa deilacja jest nalepsza mimo ze droga ale bardzo skuteczna...nalezy ja powtarzac co jakis czas ale cebulki sa juz i tak bardzo oslabione wiec to z zasadzie tylko mala korekta...ale niestety moga sie jej poddac tylko walscicielki ciemnego owlosienia - ( bo laser uwraziwiony jest na melanine - barwnik skory - im go wiecej tym efekt skuteczniejszy), bo u blondynek efekt malowidoczny.
Ja od tygodnia stosuje krem z awokado firmy Lavera (wspominalam wam) i jestem bardzo zadowowlona. Moze nie pachnie perfumiarsko ale jest taki lepki z efekt nawilzenia utrzymuje sie prawie caly dzien! problem w tym ze w Bolandii ten krem jest chyba niedostepny ( kupilam go w Hamburgu). A zaraz jedziemy do BOOT'sa szukac jakiejs oliwki dla Stasia i balsamu do ciala dla mnie...juz widze ile spedze przed polkami czytajac sklady...ale coz, moze cos faknego znajde!

No, udalo sie! Bylam w Boot'sie i zakupilam oliwke dla Staska - ekologiczna, seria Botanica Plants: z olejkiem z winogron , nagietkiem a co wazne! bez oleju parafinowego. Poza tym dla siebie wypatrzylam maslo do ciala z olejkiem Shea,niby z mango i papaya ale nie dalam sie zwiesc ( ma takich olejkow etrycznych) wiec tu akurat byly tylko bezwartosciowe kompozycje zapachowe, ale co wazne kosmetyk tez bez parafiny, wypelniaczy i konserwantow.Wiec zawsze cos!
Wiem! mam zboczenie ale tak mam i juz:tak:;-) Bardzo sie ciesze jak w ogromie marketingowych propozycji uda mi sie znalezc cos oryginalnego i wartosciowego. Tak wiec Angolandia nie taka zla...kosmetyki eko tez mozna dostac:-)

hruda czy możesz mi napisać dlaczego uważasz że kosmetyki bez parafiny są lepsze z ciekawości przejrzałam swoje i praktycznie wszędzie ona jest:eek::baffled:

Asiek - zawodowo sie tym interesuje bo jestem kosmetyczka z zawodu i powolania - uwielbiam to!!!
Juz jakis czas temu dziewczynom objasnialam roznice ale spoko, moge jeszcze raz po krotce:-).
Kosmetyki ktore znajdujesz w sklepie ( nazywam je konwencjonalnymi) zawsze maja w swoim skladzie parafine - to tanii i praktyczny zagestnik masy kremowej natomiast niczegiodobrego nie wnoszacy do tzw formuly (przepisu) kremu lub innego kosmetyku. Jest dla skory obojetny. Notomist w kosmetyce ekologicznej ( nie dostepnej w sklepie 'za rogiem') nie ma parafiny a sa drogocenne oleje roslinne. Swoja budowa sa zblizone do sebym skory czlowieka i tym samym stanowia doskonala baze dla inych rozpuzszczonych w kremie skladnikow jak witaminy, mineraly itp...a co wazne sam w sobie jest juz bogaty w/w wymienione. Moje doswiadczenie pokazalo ze kosmetyki ekologiczne sa bezpiecznijsze i skutecznijsze od konwencjonalnych. Nie przyzwyczajaja skore a wprowadzaja ja na wlasciwy tor..jak to mowia ekolodzy: 'przypominaja skorze o czym zapomniala'...ale nie twierdze ze kosmetyki konwencjonalne sa zle...ja po prostu uwazam ze ekologiczne sa lepsze( ale tez trudniej dostepne i drozsze - bo olej roslinny jest czesto 10krotnie drozszy od parafinowego)To tyle po krotce.:-)

reklama
Hruda rozejrzyj sie za sklepem "Evergreen", nie jestem pewna czy jest w Anglii, ale powinien, bo w Irlandii jest. Tam kupisz zdrowa zwynosc i tzw "zdrowe" kosmetyki. Polecam!

Do góry