reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Oj dziewczyny wydaje mi się że nie jest to temat do dyskusji. Można debatować, wymieniać swoje doświadczenia, zdanie na tematy jaki tu już się pojawiły: brać hormony czy nie brać i takie tam. Ale temat podjęcia takiej decyzji myślę że nie ma co tu dyskutować. Więc nie wypowiadam się na ten temat. Tylko współczuję, naprawdę szczerze współczuję dorotce i innym kobietom które muszą stanąć przed takim wyborem :-:)-:)-(
Zmykam już bo jutro wyjeżdżam w dwudniową delegację więc do piątku dziewczyny.

reklama
A ja dopiero po wizycie. I wracam szczęśliwa :D Dzidziok ma wymiary takie jak trzeba. Wszystko jest na swoim miejscu i działa. Przegroda nosowa jest, karczek cieniutki więc też wszystko gra :p Dopiero teraz chyba uwierzyłam, że może być wszystko ok. Kładę się spać naprawdę spokojna.

Ps. A płytę z nagraniem oglądałam już chyba z 10 razy :D

tematu smutnych wyborów nie poruszam i nikogo nie oceniam
ale przytoczę przykład koleżanki z pracy, dowiedziała się że w ciązy ma cytomegalię i że dzidziuś ma wodogłowie i jakąś wadę serca, rodziła w W-wie, leciała helikopterem ok. 400 km. i po porodzie okazała się że Mały ma tylko a może aż wadę serca, którą zoperowano w 2 dobie i dziś jest ślicznym zdrowiutkim rocznym chłopczykiem. Także zawsze nadzieja jest.

a co do wizyt z NFZ to ja chodzę państwowo, rozważałam na początku też prywatne, ale lekarz jest naprawdę cudowny, po pierwszym usg nawet wyszedł i mojemu M pogratulował, na usg wszystko dokładnie omawia, na koniec wizyty zawsze miło się żegna, ufam mu i jak narazie w 100% jestem zadowolona

i moja obecna najsilniejsza dolegliwość to bół w krzyżu po dłuższym siedzeniu, nawet przed kompem jak poczytam kilka stron na BB to odchode z wielkim bólem, ciekawe co bedzie później jak juz brzuszek bedzie wiekszy>

miłej nocki i kolorowych snów

Ja mam jutro wizyte prywatna na 16 i nie powiem bo sie denerwuje :) ale co ma byc to bedzie :) co do miesniakow to mi babka powiedziala ze nie bede mogla zajsc w ciaze bo mam cos podobnego do miesniaka ale ona pierwszy raz widzi cos takiego i co zaszlam bralam luteine i z wizyty na wizyte obraz byl inny niby lepszy niby gorszy bo jak stwierdzic skoro czegos takiego sie nie widzialo?! No ale ostatnio jak bylam to babka powiedziala ze sie zmniejszylo o ponad polowe i przenioslo za macice i nie zagraza juz tak bardzo dzidzi. Nie byl to do konca miesniak ale cos na nim oparte wypelniony krwia i jakimis plynami ale na szczescie po luteinie i dzieki dzidzi ominela mnie operacja i paskudztwo mija :) Jutro zdam relacje po wizycie ,teraz sie zegnam cieplucho i sama chetnie zakupie truskaweczki :D kolorowych :)

no niekoniecznie...ale z ciekawosci poszukam i Ci powiem za vieviel są.Na swieta kupowalam np babonierke tofiefi za 95 centów to na nasze jakiesz 3.80zł a dzis kupowalam w polsce za 8.50zł

Hej
Pojawiam się znienacka.
Trochę ostatnio za dużo na głowie, dzieciaki nieznośne, małż całymi dniami nieobecny i w rezultacie nie mam trochę głowy do pisania.
Dzidzia kopie już z tydzień, oczywiście nadal się martwię ale wizyta tuż-tuż.
Bardzo mocno ściskam dziewczyny które maja problemy.

reklama
Onionek pysznie wyglądają te truskawki , koniecznie muszę upolować, dzięki za foto! :-)
Kapciuszku gratuluję udanej wizyty, dobre wieści i mamusia spokojna ,wcale się nie dziwię, że kolejny raz oglądałaś filmik, ja mam tylko skany ale oglądam je po kilkadziesiąt razy i cieszę się, cieszę się coraz bardziej i bardziej :-)

Dziewczyny może wiecie jak przygotować się na badania prenatalne? Mam je dopiero o 15.30 , kawał drogi jazdy samochodem....i nie wiem czy koniecznie musze być na czczo ? Wydaje mi się, że nie , ale wolałabym nie zawalić tej wizyty przez zjedzenie śniadania jeśli nie można nic jeść. Będą to badania PAPA i USG bodajże 3D. Pytałam o pełny pęcherz ale o dietę zapomniałam :-|Może rano coś mi podpowiecie.
Dobranoc, słodkich snów :-)

Do góry