reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Witam!
U mnie tez brak czasu,maly to pochlaniacz czasu,jak nie spi sam sie nie pobawi tylko chodzi za mna i na rece a juz jak sie nudzi to tylko przy cycu by siedzial.Juz ponad tydzien zadko robi kupe......moze to zeby??bo zandych innych dolegliwosci nie ma tylko biegunka.
A mam pytanko bo czas isc na szczcepienie czy jak maly ma biegunke moge szczepic??czy poczekac az przejdzie??bo ttu w Irlandii to nie badaja dzieci przed szczcepieniem,tylko pytaja czy zdrowe.
A tak pozatym to czas leci strasznie szybko....obiowiazki domowe bardzo pochlaniaja czas......ja to sie zastanawiam jak to moja mama dala rade jak nas bylo PIECIORO W DOMU!!,ja z dwujka czasami wysiadam brak sil wieczorami!!i jesczce chodze na angielski tylko na niego to juz calkiem nie mam kiedy sie uczyc!!!
Zycze milego dnia ,musze wykozystac poki maly drzemie i pouczyc sie!!!!!

reklama
Witajcie ponownie po sporej przerwie :-)
U nas nieciekawie od prawie tygodnia ,bo dwójeczkom zachciało się wychodzić ( mamy póki co 4 jedyneczki) i Nina jest strasznie marudna, noce to jakaś porażka nie śpi od 23 do 3 np i generalnie niewiele pomaga.
Dodatkowo mamy bunt wózkowy- nie chce w nim w ogóle siedziec podczas spacerów, tylko chodzi gdzieś sobie własnymi ścieżkami, zbiera różne rupiecie, zagląda do śmietników, goni psy :szok: cieżko za nią nadażyć i w sumie meczy mnie to ciągłe schylanie się i podnoszenie jej. Także chodzimy tylko na plac zabaw (5 min drogi normalnie, z Niną 30) i tam sobie szaleje. Ja chce dom z ogródkiem :-D:tak:
Beniaminka- to życzę by w końcu znalazła się chwila i na Twój odpoczynek, bo faktycznie tempo i ilość rzeczy do zrobienia zabójcza
Hausfrau- masakra jakaś :szok:
Joasia- faktycznie, niebawem zima , a my bez sanek, też będę się musiała za czymś rozejrzeć, a teraz powoli zaczynam polować na jakieś fajne ciuszki na allegro ,bo młoda z większości wyrosła no i będzie mało ciepłych bluz, polarków i spodenek na zime ...

hejka

Beniaminko to widze ze u Ciebie podobnie jak u mnie,prawie minimalne porozumienie,oj mam nadzieje ze bedzie nam dane pogadanie tak od serca jeszcze
trzymam kciuki za uspokojenie
u nas dzis malz w domu,dziewczynki juz spia a malzonek operator pilota

spokojnej nocy

spadam do lozka

85justyna 20 ząbków mlecznych...my mamy dopiero 7...

Przyszły sanki :) są super :) śpiworek też. Kombinezon też przyszedł ale nie jestem do końca zadowolona. Podszewkę ma taką niezbyt fajną. Ocieplenie jest ok ale ta podszewka jak watolina. No cóż 64 zł niefirmowy więc jakoś przetrzymamy. Jak się rozwali to trzeba będzie nowy kupić.

hej dziewczyny mam malutkie pytanie: ile dziecko ma zębów mlecznych?

20 zebow mlecznych

my mamy juz 8

dzien dobry

ja po pracy
julcys w domciu,jest przeziebiona,dostala leki przeciwwirusowe
olis mam katar,musze ją podleczyc zebym mogla ja zaszczepic

milego dnia dziewczyny
mam nadzieje ze jeszcze ktoras dzis tu zajrzy

dzięki za odpowiedz, my mamy już 14 zębolów... ostatnio jak wychodziły te duże to mały strasznie się męczył i teraz wychodzą mu te co sa na samym końcu i też jest masakra. Swoją drogą to normalne że Wiki ma już tyle zębów? i jakoś dziwnie mu wychodzą bo górne kły brzebiły się długo przed trzonowcami ale nie rosną...

Justyna u nas odwrotnie, brakuje 14:tak:, tylko 6 mamy. Bez goraczki sie nie obyło, nawet nie chce myslec co bedzie przy kolejnych

Dorotka zdrowka dla dziewczynek

marta hop, hop, co u Was słychac? jak Adasiek, zdrowy, chodzi juz do przedszkola?

reklama
Hej Dziewczyny :)

U nas kolejny weekend same z Julką, P w pracy. Nie zamierzamy się nudzić, nie pada deszcz, zaliczymy spacerek, pozbieramy liście...Ne damy się smutkowi jesieni. :)

Justynka, no wow Wiktorek rekordzista, nieźle zaszalał z zabkami ! Julka chyba go goni, bo ma już 12 ząbków, trójek jeszcze nie mamy, ale znowu coś rośnie bo rączki ciągle w buzi i obsypało pupcie, a to znak że ząb w natarciu. Coś szybko idą te żeby, martwię się czy nie będą słabe. Dbamy o nie, szczotkujemy z ociupinką Elmexu. Pijemy wodę, nie jemy słodyczy , ale jak będzie zobaczymy.

Dorotko, zdrówka dla dziewczynek! Nas obie też brało, bo panuje wszędobylski wirus, 3/4 rodzinki choruje, u nas 2 dni posmarkałyśmy i koniec. Pijemy tran i dużo owoców, witamina C w kropelkach (juz nie daje wiecej, 4 dni i koniec) I...nie szczepimy się nadal.
Dziadek( tata), ktory opiekowal się Julką, był bardzo chory ( ten wirus) ale nie mielismy wyjścia, bo opieki brak i bałam się, ale jakoś się nie daliśmy.

Joasiu, a jakie macie te sanczki, bo ja tez przeglądam ofert i jest duży rozrzut cenowy, te ze śpiworkiem sa już od 120 do 260 zł. Pewnie różnią się jakością, ale czy aż tak? Wiem, ze cieplejszy śpiworek wełniany, że wygodniejsze sanki z popychaczem( śmieszy mnie to słowo ;) )
Gaja dzieciaczki zdrowe?

Pięknej soboty i bezchmurnego nieba ! :)

Do góry