reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

witam, Benia to mój pieski ciągle szuka w książce ;) I też haa-haa bo hau hau nie mówi tak wyraźnie:-D
I u nas też tropiki, tylko ja mam tyle dobrze latem, że u nas kamienica w cieniu drzew ściany ponad 3,5 metra wysokie to chłodniej niż np u mej koleżanki w bloku albo u mej mamy w nasłonecznionej kamienicy w centrum:no:
Ale z kolei też mamy więcej wilgoci w domu na jesień i zimę, z tego pleśnie i grzyby i akurat moim alergicznym dzieciom nie bardzo to służy. Dostałam prykaz od doktórki aby zmieniać pościel naszą i małego 2 x w tygodniu aby jak najmniej roztoczy się tam zagnieżdżało, też powinnam dywanów się pozbyć ale to awykonalne bo zimą mamy cholernie zimno i nie dałoby rady żeby dzieci po gołych podłogach biegały:no: No i najlepiej firan też niet ale to już chyba przesada, równie dobrze powinnam tapczany wyrzucić bo to materiałowa tapicerka i tam też mega dużo kurzu i zmienić na skórzane:no:

I jeszcze teraz z T. był w klinice w Poznaniu, bo stwierdzono u niego narastający stożek rogówki w prawym oku, w klinice na sprzęcie okazało się że w prawym jest źle ale już i lewe zaczyna zarastać i 6 października ma zabieg na lewe oko a później po jakimś czasie na prawe, każde oko 2000 zł, no zawsze coś:-( Ale gdy tego nie zrobi może bardzo słabo widzieć albo wcale a okulary żadne nie pomogą na to schorzenie a i ten zabieg też nie daje gwarancji całkowitej poprawy, może się nawrócić i wtedy przeszczep rogówki:-(

reklama
Heja Dziewczyny!!! Oj dawno nic nie pisalam ale tesknie za Wami bardzo!!! U nas ciezkitydzien,boida 2 oczne zeby - najciezej ze wszystkich -a to juz 9 i 10 ty zabek . Karus dzis nauczyl sie mowic jak krowa muuu robi:-) . A my jutro jedziemy na nasze pierwsze wspolne wakacje - nad morze -mamy takie fajne,sprawdzone miejsce -ostatnio tam w polowie ciazy bylismy . Pozdrowka mocno dla kazdej z Was i maluszkow Waszych !!!!!:-)

Cześć dziewczyny,
ciężko zmobilizować się do pisania po długim urlopie. :) U nas wszystko w porządku. Mała ma już sześć ząbków - kolejne w drodze. Rozwija się świetnie. Ładnie reaguje na polecenia, potrafi w swoim pudełku odszukać każdą zabawkę, o którą poprosimy i bardzo szybko się uczy nowych rzeczy. W mieszkaniu potrafi pokazać już prawie każdy sprzęt. Trzeba ją ciągle brać na ręce, a ona wskazuje paluszkiem. Uwielbia też basen (do wody wchodzi po samą brodę, pewnie weszłaby jeszcze głębiej, gdybyśmy jej nie zatrzymywali) i piaskownicę (pokrzykuje z radości, gdy tylko ją tam włożymy, ładnie bawi się też łopatką i foremkami).
Jeśli chodzi o zwierzęta, to mała na wsi uwielbiała oglądać kurki i krowę, ale jak na razie naśladuje tylko pieska. :)

Gaja, trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze się skończyło i obyło się bez przeszczepu rogówki!

Trixi, gratulacje. :) Śliczne masz córeczki. :)

Marta dzięki za info. U nas była wyprzedaż ubranek z hurtowni dla dzieci i za całe 20 złotych kupiłam taki oto kombinezon na rozmiar 80.
Zdjecie0112.jpg

Magdzik20 gratuluję ząbka u Kacperka. U nas od czasu gdy w połowie maja pojawiły się dwie dolne jedynki, kolejne ząbki idą, idą i jakoś wyjść nie mogą;-);-)

Jak już pisałam moja córcia jest chora na nieswoiste zapalenie jelit a tu NFZ szykuje drastyczne podwyżki leków dla osób chorych na NZJ. Bardzo proszę o podpisy pod petycją na portalu petycje.pl ::::::www.petycje.pl::::::Limity cen lek�w dla os�b z Nieswoistymi Zapaleniami Jelit Proszę, nie zapomnijcie także e-mailowo zweryfikować podpisu, gdyż tylko zweryfikowane podpisy się liczą! Każdy podpis się liczy! Z góry Wam dziękuję.

Mała ma trochę więcej siły, co widać też po wynikach badań. Raczkuje, sama nie siada ale jak ją posadzę to chwilę potrafi posiedzieć. Z wagą nadal bez rewelacji, osiągnęła dopiero 6500:no:. Leki jakoś nie bardzo na nią działają:-:)-:)-(

Lorena

ojj czytam was czytam, a mi sie jakos odpisywac nie chce ;/ ;P

u nas upały ;p wczoraj tylko było chłodno ;p ogólnie nie ma co robic ;p nudzi nam sie :D
juz mi sie nawet do parku nie chce chodzic bo tam tez nudy :p ehhh

no ja tez was czytam codziennie...
maly od wczoraj przeziebiony,cieknie z nosa i goraczka,marudny,ciagle przy cycu by siedzial(teraz tez lezy u mnie na kolanach i cyca sobie)...nie wiem jak to bedzie z tym odstawieniem od roku,chyba przeloze to na pozniej,bo szczeze mowiac nie przeszkadza mi to,moze jeszcze do poltora roku niech sobie possie ten moj maly cycoholik...czy ktoras mama tez chce dluzej karmic cycem??
A pozatym czekamy na zamowione autko,moze do czwartku przyjdzie,a w srode juz corka do szkoly znowu sie zacznie.
Ide malego czyms zajac bo cycki mi odpadna he,w nocy przez goraczke co chwile do cycka sie budzil ale tylko zeby potrzymac teraz tez trzyma nie ma wogole apetytu cos tam w niego wcisne .
Zycze milego dnia!!!

Witam sie, widze ze pusto i frekwencja maleje i maleje. No laski, bo nam wątek obumiera:-(
Ja obiecuję oprawę .gdzie wszystkie się podziały?

Dziewczyny ja też czytam ,ale ostatnio czasu brak a i noce są do bani więc chodzę ledwo żywa...idę zaraz spać bo nie wiem czego się dziś psodziewać...pewnie jakieś wierconko będzie...nie dość że dwa razy je to jeszcze ze 2 godziny potrafi co 5 minut się wiercić

reklama
Joasia M: moja potrafi całą noc sie wiercić co 5 min ;/ i śpi a przez sen wierci sie obraca, szuka smoczka trzeba jej wkładać co chwile ;/ ehhh

Do góry