reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

hej dziewczyny, ostatnio nie chciało mi sie za bardzo pisac... to ten upał ;/
sorki, ze tak nie odpisze każdemu ale na prawde nie mam do tego głowy :p u nas na mieszkaniu w tym momencie 29 stopni ;O a jest dopiero 9 rano ;// w takich chwilam marze o przeprowadzeniu sie wreszcie do domu ;p ale wakacje niestety spędzimy w tym upale ;/.

gratuluje ćwiczącym mamom, chętnie wybrałabym sie na aerobik ale nie mam z kim zostawiać małej.. jestesmy z mężem sami w wielkim mieście :D

wczoraj byliśmy z Majka na basenie, juz przyzwyczaiła sie do wody i jest super zadowolona jak zobaczy, ze jestesmy na basenie ;D tak sobie fajnie raczkowała w brodziku aż jej sie ręka poślizgneła i zanurkowała do wody haha :p ale płaczu nie było :)

udało mi sie też kupić buty dla mojego dziecia z małą stopą :D co prawda są troche za duże (tzn. 1 cm) ale to chyba dopuszczalna miara :p

własnie leci w tv reklama mcWrap a mała zaciesza jak nie wiem :D

jeszcze 2 miesiące i 10 dni i moja Majka bedzie mieć roczek hahah :D
dzisiaj idziemy do pani doktor na kontrole ;d

powiedzcie czy wasze dzieciaki stoja juz same ? tzn. tak bez podtrzymywania sie mebli? :p:)))

nie wiem co jeszcze napisac... uffff.... dusze sie.. :p gorąco :(

reklama
hej dziewczyny
zagladam do was jakos zadko bo ciagle mi czasu brakuje ale tak 2-3 x w tygodniu stasram sie nadrobic co u was
u nas pogoda do niczego pada i pada hmm wczoraj bylo super
eh moja Lenka jeszcze sama nie stoi jak narazie tylko raczkuje jak szalaona i staje przy meblach ale za roczki nie chce chodzic puszcza mnie i chce po raku tylko :-D:tak:
a jak tam u was z ząbkami???????????????????????
u mnie Lenka ma tylko 2 jak dotaąd wyszly jej jak miala 8mcy i stop narazie:sorry2:
milego dnia wam zycze ide sie kimnac puki mama spi bo noc mialysmy nie za bardzo :dry:
papapapapa:)

ohh co ja bym dała za deszcz :p:p

moja tez raczkuje i wspina sie ale najbardziej podoba jej sie chodzenie za ręce :p dlatego musiałam jej kupić buty na podwórko :D

u nas też 2 ząbki tylko, wyszły miesiąc temu a na dziąsełkach nie widać nawet nigdzie zeby były przecięte wieć na pewno nic nie idzie .. ;p ale widziałam sie ostatnio z koleżanką, jej synek skonczył własnie roczek i też ma tylko 2 ząbki i nic narazie sie nie dzieje :D

Hej dziewczyny :)
u nas ząbków jak grzybów po deszczu... ostatnio wyszły górne czwórki a teraz dolne się pchają
Wiki odkrył wreście co to raczkowanie i chodzi sobie wszędzie gdzie chce :-) do tego staje przy wszystkim (ostatnio nawet przy piłce próbował ale nie wyszło mu) co do samodzielnego stania bez podpórki to chyba jeszcze nam daleko (co prawda raz czy dwa stał sam trzymając się tylko nogi ale króciutko)

Noooo teraz to rozumiem ;-)
Witam was, mloda ucina sobie drzemke, a ja popijam kawke, zajadam loda i przeczesuje internet w poszukiwaniu inspiracji do naszego mieszkania.
Marta ja tez zapominam, ale wczoraj taaaak tu duzo sie dzialo, ze mi akurat Twoja sygnaturka wstrzelila sie w oko;-):zawstydzona/y:
Misiuunia u nas w mieszkaniu tez goraco. Jest male i wszystkie okna wychodza na poludniowy-zachod. Nie da rady wywietrzyc, a jeszcze jak cos sie ugotuje, to tragedia. Dlatego musze gotowac wczesnie rano, a potem tylko raz dwa odgrzac.
My tez jestesmy sami, z dala od calej rodzinki. Ja od kilku tygodni juz mowilam mezowi, ze 13.07. ide na zumbe i koniec. To sa jedyne zajecia, ktore sa o takiej porze, ze maz juz jest w domu i Laura nie musi jeszcze isc spac. Chociaz od tygodnia, to tez nie jest problemem, bo juz jej wieczorem nie karmie. Teraz karmimy sie tylko w nocy:tak:
Gaja moj tez nie chcial sam zostac z Laura. Zajmuje sie nia duzo, ale chyba nie byl pewny, co sie bedzie dzialo po moim wyjsciu, bo w sumie zawsze jest ze mna. A co najciekawsze, ja dzisiaj tryskam taka energia, ze jestem sama w szoku.
Daj sobie kobieto troszke luzu. Cos mi sie zdaje, ze lubisz byc perfekcjonalistka.
Urwal Ci sie film, co to za problem? Przy trojce dzieci masz prawo na chwile odpoczynku. Jak Max drzemie, to tez sie od czasu do czasu poloz. Stanie sie cos? A jak nie masz sily i czasu na cwiczenia, to polecam dlugi spacer w towarzystwie dobrej muzyki.
Co do postepow, to u nas od dluzszego czasu mloda stoi przy czym popadnie, uwielbia wstawac przy naszych nogach lapiac nas z tylu. Zawsze sie boje, ze sie wywroci. Chodzi trzymajac sie obiema raczkami lozka lub przesuwajac swoje krzeselko (nie ma chodaka, to krzeselko jest dobre ;-)) U nas ciagle jeden zabek. Chyba niedlugo wyjdzie drugi, a na gorne chyba jeszcze troszke poczekamy.
Dziewczyny podajcie prosze pare przepisow na jakies obiadki dla maluchow. Ja juz nie mam inspiracji. Moje dziecko nie chce jesc zup. Wszystko musi byc osobno i pokojone na male kawalki.

misiuunia - doczekałaś się wreszcie tych upragnionych butów! :tak::-)

Adaś czasem się zapomni i stoi sam, ale to trwa chwilkę i odrazu na tyłku ląduje ;-):-D

U mnie właśnie popadało - 5 min. i po deszczu, ale w nocy padało ładnie mimo to skwar i duchota była.

toshi - u nas mamy 4, ale chyba kolejne się przebiły i będzie 6, ciężko mu tam zajrzeć bo nie lubi jak mu dziąsła oglądam, ze szczoteczką do ząbków też się pokłócił i myjemy na szybkiego :crazy: A jedynki też nam w 8 mc wyszły.

mb - mój też chodzi ze swoim krzesełkiem (leżaczek Fisher Price 3w1) :-D:laugh2::happy: Pomysłowość naszych bąbelków nie zna granic! :tak: Mi przepisy się już wyeczerpały i pomysłów brak. Myślę o naleśniczkach z drżemem truskawkowym domowej roboty lub musem jabłkowym Nestle, tylko muszę przepis na naleśniki dla dziecka znaleźć :-) A tak poza tym to od zeszłego tygodnia wybrzydzamy na potęgę przy jedzeniu, nie dość, że mniej je - dużo mniej to kombinuje jak koń pod górę - krzesełko do karmienia odpada bo krzyczy w nim jak najęty i w "locie" coś zjada - koszmar!!! A problemów takich nigdy nie było - wsuwał, aż się uszy trzęsły ;-)

Dziewczyny wy mówicie że wasze szkraby mają tylko 2 ząbki to ja was pocieszę że my nie mamy jeszcze ani jednego i nic się nie zanosi żeby w najbliższym czasie coś wyrosło;-)
Gaja ja też nie mam czasu a nawet ochoty po całym dniu roboty siedzenie z dwójką dzieci dziadkiem i ogarnianie 3 mieszkań jest ponad moje siły czasami mam ochotę usiąść i płakać pocieszam się tylko że w sobotę ten koszmar się skończy
Misiunia Kacper od kilku dni potrafi ustać sam z minute nawet udało mu się zrobić niewielkiego kroczka ;-)
Pogoda dzisiaj masakryczna jest tak duszno że nawet z domu nie chcę mi się wychodzić chciałabym żeby porządnie lunął deszcz bo to nie wyróbka jest normalnie. Dziś byliśmy zapisać się na zabieg przepukliny na 3.08 ostatnio strasznie znowu wychodzi mu to paskudztwo :wściekła/y:
Marta u nas z jedzeniem nie ma problemu Kacper cały czas mógłby buzią ruszać
Dziewczyny mam do was ogromną prośbę czy mogły byście kliknąć Lubie to przy zdjęciu mojego Kacperka :-)
Konkursy na Facebooku | Facebook
Z góry bardzo dziękujemy :)

Dziewczyny wy mówicie że wasze szkraby mają tylko 2 ząbki to ja was pocieszę że my nie mamy jeszcze ani jednego i nic się nie zanosi żeby w najbliższym czasie coś wyrosło;-)
Gaja ja też nie mam czasu a nawet ochoty po całym dniu roboty siedzenie z dwójką dzieci dziadkiem i ogarnianie 3 mieszkań jest ponad moje siły czasami mam ochotę usiąść i płakać pocieszam się tylko że w sobotę ten koszmar się skończy
Misiunia Kacper od kilku dni potrafi ustać sam z minute nawet udało mu się zrobić niewielkiego kroczka ;-)
Pogoda dzisiaj masakryczna jest tak duszno że nawet z domu nie chcę mi się wychodzić chciałabym żeby porządnie lunął deszcz bo to nie wyróbka jest normalnie. Dziś byliśmy zapisać się na zabieg przepukliny na 3.08 ostatnio strasznie znowu wychodzi mu to paskudztwo :wściekła/y:
Marta u nas z jedzeniem nie ma problemu Kacper cały czas mógłby buzią ruszać
Dziewczyny mam do was ogromną prośbę czy mogły byście kliknąć Lubie to przy zdjęciu mojego Kacperka :-)
Konkursy na Facebooku | Facebook
Z góry bardzo dziękujemy :)

Kliknięte:tak: a fotka super :)

Witam mamusie:)
Ciekawe czy któraś mnie pamięta mało z wami pisałam ale czytam was regularnie ale na pisanie czasu brak :(
Mała raczkuje przy wszystkim staje (a najlepsze są mamy nogi:tak:)Czasami zdarzy jej się kilka sekund postać Ma dwa ząbki i ciągle wypatrujemy następnych ale na razie brak Apetyt jej dopisuje (ale najbardziej na mleczko i chlebek z masełkiem )
No to na razie tyle miłego wieczorku

Ostatnia edycja:
wiem, że nie tylko ja czuję się zmęczona ale ostatnio strasznie mi z tym, tyle rzeczy chciałabym zrobić a po prostu nie mam siły. Ale dziś sprawiłam sobie małą przyjemność i kupiłam sobie książkę - a co:tak:

reklama
Hej! Witam Mamusie!!!
jojo witaj!!! Ja pamiętam :)
Gaja ja też padam na pysk. Mój mąż ostatnio mi powiedział że nie umiem się zorganizować. Ale mnie :angry:.
toshi my mamy 4 ale chyba idą następne :)
misiuunia Iga już potrafi sama stać. Jak stanie i połapie się że sama stoi to bije sobie brawo! A od dwóch dni potrafi raczkować, bo tak to pełzała.
mb Iga do chodzenia używa podobnego pchacza :
SMILY MUZYCZNY CHODZIK PCHACZ JEŹDZIK PIANINKO (1707733903) - Aukcje internetowe Allegro i szaleje dopuki ściany nie spotka bo skręcać nim jeszcze nie umie :)

A tak z innej beczki: dostałam wczoraj okres. Pierwszy po urodzeniu Igi. I skończył się "dzień dziecka".
Pozdrawiam serdecznie.

Do góry