reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

ja mam tak na dworze. Wcześniej tak nie było. Dzisiaj dopóki wózek się nie wywrócił, też nie chciała spać a jak zrobiła fikołka z wózkiem to usnęła od razu. Na szczęście nic się nie stało. Torba przeważyła i wózek przechylił się do tyłu.

reklama
No wlasnie tu bedzie problem w Anglii z kupieniem dobrego kremu dla dziecka... ze wszystkich sklepow znalzlam jeden krem Jonhson@Baby taki ochronny... wiec uzywamy taki,bo wiekszego wyboru nie bylo... a z filtrem jeszcze jakis baby to watpie czy maja w ogole....
princi-mysle,ze skoro w Irlandii kupilam,to i Ty dostaniesz w UK.Kosmetyk jest firmy LA ROCHE-POSAY,bezzapachowy,o filtrze 50.Dosc drogi,bo kosztuje tu 19eu,ale skuteczny.Pani w aptece zaproponowala go z wielu innych(wiekszosc jest perfumowana),poniewaz ja potrzebuje dla Macka a on ma AZS.Uzywam juz troche czasu i chwale.

jonson jest podobnież marką która bardzo uczula. Staram się nie używać kosmetyków tej marki.
Wczesniej nie mialam raczej wyboru hyhy nas nie uczula ;)

princi-mysle,ze skoro w Irlandii kupilam,to i Ty dostaniesz w UK.Kosmetyk jest firmy LA ROCHE-POSAY,bezzapachowy,o filtrze 50.Dosc drogi,bo kosztuje tu 19eu,ale skuteczny.Pani w aptece zaproponowala go z wielu innych(wiekszosc jest perfumowana),poniewaz ja potrzebuje dla Macka a on ma AZS.Uzywam juz troche czasu i chwale.
Dziex :)

Rud_ka wiesz ja mam teraz tak że przed drzemką trzeba usypiać na rękach a kiedyś tylko położyłam i spał. Naszczęście na noc usypia normalnie ale w dzień to jest niezaciekawie. A na spacerku to nie ma problemów ze snem :)

Witam

Nareszcie dzis byla wspaniala pogoda i w koncu pospacerowaliśmy :):)
Wczoraj zdązyliśmy w ostatniej chwili do domu przed burzą...

My smarujemy ziajką spf 6 lub 30, nie wiedziałam że trzeba aż takim wysokim. Staramy się unikać słonka, zawsze też mamy parasolkę, teraz juz nie wiem.
Dajecie dalej witamine d3?

co do spania to u mnie łóżeczko poszlo w odstawkę też nie chce spac tylko wozek niestety

Princi my też używamy LaRoche Posay ANTHELIOS XL i jakbyś trafiła do mnie do apteki to napewno też bym ci go poleciła :tak: a co do Vichy to są to preparaty hypoalergiczne, ale zawierają wodę termalną a w niej jest krzemionka na którą wiele dzieci reaguje wysypką, ale mimo wszystko dziwi mnie zalecenie lekarki by niczym nie smarować tylko kapelusik czy osłaniać, przecież promienie UV przenikają zarówno przez odzież, parasolki a nawet szybę więc jak dla mnie trochę niepoważne podejście.:no: Ja na twoim miejscu spróbowałabym poprostu innego preparatu :-)

reklama
U nas też masa krostek. Wyglada to jak tradzik. Niestety wyskoczyły po posmarowaniu małej kremem Vichy Solei 50+ :(
Pani doktor powiedziała, żeby nie smarowac nim buzi tylko mocno chronic przed słońcem (kapelusiki, parasolki i takie tam).

Dziewczyny mam problem. Lenka do zeszłego tygodnia ładnie usypiała w łóżeczku. A od tygodnia jakby jej pieprzu ktos w to łóżeczko nasypał. Drze sie w niebogłosy. Miałyscie tak?

U nas też coś się poprzestawiało małemu- zasypia u nas a później przenoszę go do łóżeczka:dry:

Do góry