U mnie okres od lat regularnie a terminy porodów różne pierwsz 5 dni po terminie , drugi w terminie ,trzeci 12 dni po terminie ciekawa jestem jak bedzie teraz chyba w pazdzierniku bede tu zaglądać jeszcze w dwupaku
reklama
Makta
Mama Julki Łobuziulki :)
A ja juz prawie zapomniałam jak to jest mieć okres...trzeba sie bedzie na nowo przyzwyczajac do niego po porodzie
enka75
mamuśka :)
z tym okresem po porodzie to nie tak szybko, jeśli się karmi to moze zostac on zachamowany
enka 75 masz racjeja karmilam piersia prawie 2 lata, okres dostalam dopiero poltora roku po porodzie;-):-)
To ja też tak poproszę :-):-):-)
Dopiero rozmawiałam z sąsiadką bo jej synowa rodziła w sierpniu i była 10 dni po terminie... położyli ją na oddział, miała rozwarcie, skróconą szyjkę ale skurczu nie miała... podączyli oxy i też nic... nawet nie drgnęło... małej zanikało tętno bo była zakręcona pępowiną i zrobili cc. Widac po przykładzie ze można nie miec skurczy
iwona85cz
Fanka BB :)
Właśnie naczytałam się o właściwościach oleju rycynowego ... i muszę powiedzieć że trochę mnie to zainteresowało, dziewczyny na innych forach opisują,że podobno działa błyskawicznie jeśli chodzi o wywołanie akcji porodowej (wystarczą 2-3 łyżki i po paru, parunastu godzinach miały już poród za sobą). Co Wy o tym myślicie?
Moltizerka
Mamusią być
Syla-rozumiem Twoją desperację ale jesteś dopiero 3 dni po terminie..a wywołuje się po upłynięciu 2 tyg.od terminu...Ja bym na Twoim miejscu poczekała bo z tego co czytałam takie wywoływania do najmilszych nie należą-skurcze po oxy podobno są bardzo mocne i bolesne a wcale nie muszą spowodować rozwierania szyjki...
Może maluszek ma jakąś ustaloną datę kiedy chce wyjść na świat-ja na moje córy też długo musiałam czekać-jeśli miałaś np.dłuższe cykle to termin możesz mieć kilka dni pózniej
Ja nie wiem czy wam chodzi kobietki o takie wywolywanie typu test z oksytocyny gdzie w ciagu ilustam minut podaja ja i jest sie jednoczesnie podlaczonym do ktg ? czy moze o zastrzyk jednorazowy bo ja taki wlasnie dostalam bo niby skurcze mialam a rozwarcie nie postepowalo a bylam tydzien po terminie, i jak dostalam ten zastrzyk to bylam nim dobrze nacpana po pierwsze bardzo chcialo mi sie spac i o chodzeniu zeby przyspieszyc rozwarcie nie bylo mowy bo bylam tak zmorzona spaniem a po drugie skurcze byly naprawde bardzo mocne jedyny plus ze rozwarcie postapilo i moglam przec, tak wiec jesli mialabym do wyboru pomeczyc sie i pochodzic w ciazy po terminie jeszcze troche to bym pochodzial a nie decydowalabym sie z wlasnej woli na wywolywanie porodu, natura tak nas skonstruowala ze sama wie kiedy ma sie wszystko rozpoczac ale to jest moje zdanie po moich doswiadczeniach.
olinka2009
Hej
a ja od paru dni mam te skurcze przepowiadajace- nie bola ale sa niemile!jak mi twardnieje brzuch to goraco mi sie robi-jakby krew do mozgu uderzala i mam problem z oddechem i nogi mi dretwieja ;(
a ja od paru dni mam te skurcze przepowiadajace- nie bola ale sa niemile!jak mi twardnieje brzuch to goraco mi sie robi-jakby krew do mozgu uderzala i mam problem z oddechem i nogi mi dretwieja ;(
olinka2009
Czy jest jakas zaleznosc miedzy dniem w ktorym opuscil sie brzuch a data porodu?
reklama
Czy jest jakas zaleznosc miedzy dniem w ktorym opuscil sie brzuch a data porodu?
Mi gin powiedzial ostatnio ze ok. 2 tyg przed ale nie wiem czy to takie wiarygodne bo mi juz opadl z miesiac temu i dalej cisza ...
Ale teraz masakra ... mam juz tak niziutko oddycham normalnie ale za to jaki apetyt wrocil .... jem teraz jak chlop a waga rosnie ... widac zoladek powraca do swoich rozmiarow juz bym mogla urodzic bo jeszcze pare dni i przekrocze 20 kg na +
Ostatnia edycja: