reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Cześć dziewczyny. U mnie pogoda raczej ładna, tzn świeci słońce, ale mocno wieje. Dzisiaj siedzimy u moich rodziców, bo nie byliśmy z miesiąc i wypadało wpaść.
Też nie uskarżam się na bóle, do tej pory prawie nie czuję, że jestem w ciąży, bo ani mdłości nie było, ani puchnięcia kostek, ani bóli w pachwinach itp. Tylko ostatnio nie mogę leżeć na prawym boku bo po paru minutach zaczyna mi się ciężej oddychać. I też wszyscy(teściowa:-)) są zawiedzeni, że tak dobrze się czuję. Chyba się położę na tydzień i zacznę jęczeć, że mnie wszystko boli, żeby się im humor poprawił:-)

reklama
Hey dziewczyny:-)

U nas sloneczko swieci, ale nie jest upalnie, tak akurat:tak:
Fajnie ze pospalyscie, ja dzisiaj niestety nie:confused2:
Od dawna nie mialam takiej nocy:wściekła/y:lapaly mnie skurcze:angry:wylam z bolu, do teraz mnie bola obie nogi w tych miejscach:-(ogolnie czuje sie super, ale te skurcze cos mnie martwia, wystepuja nawet w dloni:baffled::-(

milej niedzielki;-)

a mi się coraz gorzej śpi, jest mi nie wygodnie i ogólnie ciągle mi gorąco, już mam dość ehhh w środę do ginekologa i normalnie aż zżera mnie ciekawość czy będzie wspominał coś o przybliżonej dacie cesarki ... dzidzia śni mi się codziennie, non stop myślę o porodzie, jak to będzie po, i w ogóle i w szczególe :tak: to już chyba obsesja :-D:-D

Jakis czas temu pisalam ze spie i budze sie w roznych pozycjach i calkowicie nie zwracam na to uwagi iiiiii skonczylo sie dobre i jest mi bardzo nie wygodnie gdy obracam sie z boku na bok fucze jak jez :-D w nocy 3 razy do ubikacji na siku, kosc lonowa boli okrutnie przy chodzeniu dzidzia sie uparla zeby mocno glowke tam wcisnac chyba ,a na wznak wytrzymam gora dwie minuty lezenia bo nie mam czym oddychac, z Jagodka chyba lzej to znosilam a moze tak mi sie teraz wydaje...? w kazdym badz razie byle do wrzesnia ;-)

Witam, postanowiłam się ujawnić ;-). Czytam dość dużo ale mało piszę:sorry:. Mnie na duszności przy leżeniu na wznak pomaga duża ilość poduszek. Podnoszę sobie maksymalnie głowę do góry i staram się zasnąć. Czasem nie pomaga ale z reguły tak. :happy:

kochane wrześnióweczki może i głupie pytanie teraz zadam ale jak z Waszym uzębieniem??
kiepsko ale ja już pójdę do stomatologa po porodzie, nie chcę się męczyć bez znieczulenia
i mam takie pytanko do dziewczyn ktore sa mniej wiecej w takich tygodniach jak ja jaka maie dlugosc szyjki? i ile waza masze maluszki?:) pozdrawiam:****
u mn ie ostatnio było ok 27 mm - lekarz mówi że to niewiele :baffled:

ehh dziewczyny m tez juz coraz ciezej..boli mnie biodro stasznie miednica i plecy..;(( nie wiedzialam ze aztak sie bede meczyc...nie moge sobie znalezc dobrej pozycji bo w kazdej mi nie wygodnie...:angry:
Indygo no ja mam podobnie bo niecale 30.

czesc
no ja pisalam jak mnie wszystko bolalo-krocze,uda,pachwiny ze chodzic nie moglam,ale dzis juz lepiej....aby tak zostalo-generalnie jak leze czy siedze i sie nie ruszam to czuje sie fantastycznie
oprocz braku apetutu-no dzis bylismy zakupy robic i tak patrzylam na jedzenie -co by kupic np na jutro do pracy i na nic nie mialam ochoty!tragedia....

postanowilam ze pojde na macierzynski wczesniej bo nie dam rady usiedziec 8h przy buirku w dusznym biurze-chyba ze dostane zwolnienie od lekarza-zobaczymy-jutro sie okaze czy z pracy mnie puszcza-bo przeciez sa pewnie przepisy....
pada i szaro o paskudnie

tymczasem milego-pa

reklama
Do góry