reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

no to ja też podpytam o położną, ciekawa jestem jak to wygląda...

A z tymi rozstępami to jestem przerażona. Mi jakieś 3 tyg. temu zrobiło się kilka brzydkich na podbrzuszu, a dzisiaj zobaczyłam jakieś drobne kreseczki na całym prawie brzuchu. Wygląda tak jakby ktoś mnie milion razy drapnął cienką igiełką :szok::szok::szok:
Smaruję brzuch 2-3 razy dziennie od prawie 3 miesięcy, w sumie raz dziennie smarowałam jak tylko dowiedziałam się, że jestem w ciązy a tu takie niespodzianki :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Mam nadzieję, że to po prostu zniknie jak się obudzę!!!! :angry::angry::baffled::confused:
Jagoooodka i jak ma się brzusio dzisiaj?

reklama
witam niedzielnie i słooooooooooooooooonecznie :tak::-D:tak: u nas dziś piękna pogoda, chociaż mi wczoraj była taka potrzebna, bo w pracy mielismy majówkę i nawet sie odbyła, bo zaczynała sie o 15.00 a o 14.30 przestało padać, ale było troszke wilgoto i chłodno, ale mały był zadowolony, poszalał z dziećmi, i było OK................... :tak:

i znowu wzbogaciłam sie o kilka ciuszków, wiec już chyba do konca ciąży sobie poradze z garderobą, jedynie dokupię pare letnich bluzeczek i tez będzie OK.......... :tak:

pozdrawiam niedzielnie i zyczę miłego dnia :tak::-D:tak:

Melduje sie w niedzielny poranek:tak:
Wczoraj caly dzien mnie nie bylo, bylismy znowu we Francji, w koncu moja szafa sie zapelnila:tak:;-)mezus kazal mi spakowac za male ciuszki i schowac do wora na jakis czas:-D:-D:-Drany, moj rozmiar powiekszyl sie o jeden numer, niektore rzeczy o dwa:szok::szok:ale sukienki na wesele nie kupilam:no::wściekła/y:
wybiera się któraś do krakowa na tą imprezke mamusiowo dzieciaczkową?????????? może się tam spotkamy??? przecież są tu mamusie z krakowa i okolic ;-)

Z checia ale niestety mam za daleko:wściekła/y::no::wściekła/y:

Witam dziewczynki. Ale dziś pogoda do bani- :-D
U nas tez do bani, leje i leje:angry::angry::angry:

Eli to zależy

ja przytyłam z pierwszym synkiem prawie 28kg a ważyłam przed ciażą 55kg

miałam cesarkę i do swojej wagi doszłam po 3 m-cach, nie mam zadnego rozstępu

chyba nie ma reguły :dry:
zgadzam sie :tak:

Jesli chodzi o polozna to widze ze Wy jestescie juz swietnie zorientowane, ja niestety jeszcze nie myslalam o tym:confused::no: Wiem ze np w Holandii kobieta wychodzi zaraz po porodzie wychodzi do domu i dostaje taka polozna, kyora zajmuje sie nie tylko dzieckiem ale sprzata w domku, robi zakupy, spedza kilka godzin w domu i pomaga:tak::szok::-)W Belgii niestety nie wiem jak jest!!! Czyzby to byl juz czas sie dowiedziec...:confused::confused::confused:
Milej niedzieli Wam zycze i slonkaaaaaaa:-)

no my własnie tez wyjezdzamy nad morze 28 czerwca na 2 tygodnie (tylko :-() i mam nadzieje, że jakos zniosę tą podróż, brzuch pewnie bedzie juz wielki i na pewno nie bedzie łatwo, ale trudno, pochodze znad morza i trudno mi wytrzymać przez cały rok w wielkim miescie. tylko ta podróż... pewnie zejdzie z 8-9 godzin z przystankami...

Dziewczyny wczoraj po calym dniu chodzenia, wieczorem nie czulam miednicy:no::szok:Kregoslup na dole rowniez oskwieral, nie moglam sie ruszac, pod koniec zakupow to normalnie czulam sie jakbym byla w 9 miesiacu ciazy:szok:Ranyy nawet pod koniec to juz czulam ze ide rozkrakiem:zawstydzona/y:;-) dzis wstalam polamana, chyba wczoraj przesadzilam:zawstydzona/y::-(

Eli88 : Pytałaś się mnie o tą akcje "Szczęśliwa mama = szczęśliwe dziecko". Te badania usg i usg 4d są rzeczywiście darmowe, ale ja niestety nie poszłam. :-( Znaczy myślę jeszcze czy się nie przejechać dziś, ale nie wiem czy to dobry pomysł.:-( Miałam w środę robione usg i obawiam się że nie powinnam w tak krótkim czasie znowu go powtarzać. :-( Chyba sobie odpuszczę i poczekam te półtora miesiąca i pójdę tak jak planowałam znów na Agatową. Wolę zapłacić a nie zaszkodzić/nie zamęczyć w żaden sposób małego. Zreszta przypuszczam że są niezłe tłumy do tego darmowego usg. :szok::rofl2: Tyle teraz wysypało ciężarówek (albo tylko ja mam takie wrażenie). :-p

Alex to masz już po klockach bo podobno zapisy an to USG są rano :-( chyba, że pojedziesz tak o dla rozrywki bo mają być jeszcze jakieś konkursy... A z tymi ciężarówkami to prawda... wszedzie ciężarówki! lepsze to niż tirówki ;-) nie uwłaczając ciężko pracującym paniom... no ale chyba jednak milszy widok ciężarówki... no bo w końcu wiosna kochane ;) ujawniają się skutki smętnych jesienno zimowych wieczorów :-D

dziewczyny... chyba bierzemy jednak ślub w urodziny miśka albo jakiś między naszymi urodzinkami w czerwcu...:-) miało nie być ślubu, ale taki spontan nas naszedł... a cywilny można załatwić w miesiąc.. a z zaświadczeniem o ciaży nawet przyspieszają... więc... ehh.. obrączki są mega drogie :szok: czekam właśnie aż Misiek wróci bo musimy to obgadać.. powiedział, że w tym tyg pojedzie do siebie po odpis aktu urodzenia...

Ostatnia edycja:
eli-zastanawiam sie nad tą imprezką w plazie-w sumie usg juz mam za sobą ale fajnie by się było zapoznać na żywo-może Karotka by też wpadła?Szkoda tylko że tak wcześnie trzeba sie stawic na to bezpłatne badanie:no:Plaze mam kawałek od domu ale przemyślę to.U nas dziś pogoda piękna i zaraz wyruszamy z m.na jakąś małą wycieczkę do lasku.
Co do obrączek to my zamówiliśmy u mojej koleżanki -srebrne ,ręcznie zdobione porcelaną.
www.blazko.pl
polecam-wyszło 2razy taniej niż w złocie i bardzo orginalne są.

Ostatnia edycja:
dziewczyny, które wyjeżdżają nad morze.. przeczytałam coś śmiesznego i stwierdziłam, że tutaj to umieszczę :-D a znalazłam to w internecie szukając infrmacji na temat siary...
fragment z forum eRodzina:

m: oczywiście że tak mnie sie to często zdarzało w najmniej oczekiwanym momencie albo rano jak spałam np na brzuchu. Nie ma powodów do zmartwień

m2: M, spałaś na brzuchu?? Podziwiam a w którym tygodniu ciązy no chyba mi nie powiesz, że w 30-m
icon_wink.gif

m: bocznie na brzuchu
icon_smile.gif
przecież nie miałam materaca z dziurą na brzuch:] ale fakt ktoś takie powinien wymyślić

m2: Byłoby bosko z takim materacem
icon_wink.gif

A tak a propo dziur - mój maż w tym roku na plaży wykopał mi dziurę i sobie poleżałam na brzuszku, ale podnieść to się za bardzo potem nie mogłam hihi

m: he he ale dźwig chyba nie musiał przyjeżdżać

hihi to przyjemnych urlopów ;) pamiętajcie o numerach tel. na jakieś pogotowia dźwigowe :-D

hahha Eli, musze sie przyznac, ze sama myslalam juz o takim rozwiazaniu, zeby dziure na brzuch wykopac i plecy opalic;) wielkiego chyba brzusia nie bede miala, bo teraz jeszcze nie widac, a jak komus mowie ktory to tydzien to wzbudzam powszechna wesolosc!

reklama
Syla może jednak się wypogodzi i będziesz mogła polegiwać na balkoniku :tak:
U mnie na szczęście słoneczko pięknie świeci i od rana siedzę w ogrodzie :-D

Wiola Twój mąż piecze bułeczki?? :shocked2::-D Ja też chcę takiego męża!! :-D:-D
A co do brzuszka - życzenie się spełniło!!! Huraaaa!!! :-D:-D:-D
Dziś nie ma śladu po tych kreskach, ale muszę się pilnować ;-)

Oli!! Oszczędzaj się!! Dzisiaj poleż sobie i niech Twoi faceci pobiegają wokół Ciebie!! Niby takie nic, bo zakupy, ale jednak... Wszystko po troszeczkę! Mam nadzieję, że po leniwej niedzieli poczujesz się jak nowo narodzona! :tak:

Do góry