reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

my tu o upałach latem a ja mam teraz w chacie 29 stopni
zaraz se zdechne
wiatrak chodzi na maksa!! mam słonce po południu z naszej strony i sie nagrzewa masakrycznie!! mam nadzije ze lato bedzie chłodne choc z drugiej strony moi rodzice prowadzą działalnosc turystyczną i na pogode liczą...
no to niech w poznaniu bedzie zimno a nad morzem upały:-)

reklama
Witam!! Dziewczyny co do zgagi to podobno bardzo skuteczna jest woda gazowana pita małymi łyczkami, może warto spróbować, mnie o dziwo w pierwszej ciąży i obecnie pomaga pite zimne mleko, choć jestem alergikiem i nie powinnam go za dużo spożywać!!Na puchnące nogi mnie lekarka poleciła abym więcej wypoczywała, w ciągu dnia położyć się na chwilę z nogami wysoko uniesionymi no i ograniczenie soli, ale na te puchnące nogi to z drugiej strony dobrze, że lato przed nami , bo wcisnąć taką nóżkę np do kozaczka zimowego, oj ciężkawo byłoby!!
Indygo co do alergii to ja też jestem alergikiem i mam na dodatek atopowe zapalenie skóry i tak bardzo się to nasiliło na początku ciąży, że właśnie na to dostałam L4, na którym jestem już 3 miesiąc, a najciekawsze jest to, że w pierwszej ciąży alergia całkowicie zanikła tak więc jak już niejedna dziewczyna tu to napisała każda ciąża jest inna, inne objawy i inne dolegliwości!Ja do drugiego trymestru nie brałam żadnych tabletek, no od czasu do czasu wypiłam wapno, ale teraz lekarki dwie bo konsultuje to równocześnie u dwóch różnych tzn ginekologa, który ma kontakt z dermatologiem i alergolog w porozumieniu z lekarzem od maleńkich dzieci przepisały mi tabletki nowej generacji AERIUS, podobno podaje się je już dzieciom parodniowym więc na maleństwo w brzuszku nie szkodzi, możesz zapytać swojego lekarza!!Karotka mnie też ogarnęła w tej ciąży bezsenność i myślałam że ze mną jest coś nie tak, bo z reguły kobiety w ciąży narzekają na senność i zmęczenie a ja do 1 w nocy chodzę po domku. Dziewczyny obawiamy się upałów ale na razie nie możemy chyba narzekać na pogodę, jest nawet fajnie nie za gorąco a tygodnie lecą na naszą korzyść!!Syla chyba pozostaje Ci dłuższe przebywanie w łazience bo tam chyba masz najchłodniej, u mnie w domku jest 25 st i już czuję, że trochę za dużo a 4 stopnie więcej to daje różnice!!Misiunia a tobie gratuluję, że tak super bez żadnych dolegliwości przechodzisz ciąże, oby tak dalej!!Jagoooodka gratuluję, że maleństwo zaczyna akrobatyki wykonywać w twoim brzuszku, moja mała też zaczęła być jakaś aktywniejsza hiiihiii!!Pozdrawiam

Jestem dziewczyny po weekendzie, wyczerpana szkołą ale jestem cała i zdrowa, maluszek się buntował jak długo siedziałam oparta o ławkę, czuć było ewidentnie jego: "mamusiu ciasno mi, czy mogła byś się wkońcu wyprostować...."
Dziś małe porządki robiłam przed wielkim pakowaniem się do przeprowadzki.... ehhhh co to będzie..... :-(

A poza tym zakupiłam ostatnio dwa ubranka dla mojego szkrabika, a że mam przeczucia na chłopca to jedno jest w kolorze niebieskim.... zobaczcie.....

picture6550.jpeg

picture6552.jpeg

jagoooodka a teraz będzie gilgał coraz intesywniej..... :tak::tak::tak: Piękne uczucie prawda??? Ja mojego czuje z dnia na dzień coraz bardziej, jeszcze nie kopniaki ale gilgotanie takie odczówalne że hoho.... :tak::tak::tak:

P.S. Lece nadrbić posty wasze po weekendzie....

Witam! Mnie nie meczy zgaga wogóle jak narazie nogi mi tez nie puchną truskawki juz w tym roku jadłam takie były piekne i kuszące ze nie mogłam sie im oprzeć :-) . Mam niskie ciśnienie bo 100?70 i połozna kazała mi pic kawkę słaba dziennie więc sie wczoraj napiłam choc broniłam sie przed tym 2 tygodnie bo se bałam że kawa zaszkodzi i jak sie dowiedziałam że jestem w ciąży to nie ruszyłam kawy do wczoraj i mijej kochanej coca-coli tez nie piję :crazy: A co do zgagi mam koleżanke która za 3 tyg rodzi i ona ma zgage straszną i renie jak najbardziej moze brać bo lekarz nie ma nic przeciwko, mnie ogółem na piwko raz chyba naszło ale sie nie napiłam nawet nie wiedziałam że mam taką silną wolę :rofl2: tak sie najadłam że idę sie połozyć życze miłego wieczorku...

Witam dziewczynki wieczornie, w dzień niestety nie mam czasu nawet zajrzeć na BB:-(
Gratuluje chłopców i dziewczynek:-) Witam również nowe mamusie :-)
Syla ale mnie nastraszyłaś tą cytomegalią, ja nie robiłam tego badania bo gin uznała że nie ma takiej potrzeby , a teraz się martwię i nabijam sobie do głowy:confused2:
Inka ja też mam takie bóle podbrzusza nie są one takie częste jak na początku ciąży , ale też mnie martwią.

a mi dziś pan doktor wypatrzył drugiego syneczka :)

u mnie najprawdopodobniej tez będzie drugi synek... lekarz nie bardzo chciał zdradzic płeć bo nie był pewien, ale tak mu sie wydaje, potwierdzenie dopiero 25 maja ................. a ogólnie dzidzia rosnie zdrowo :tak: pomachała dzisiaj ślicznie rączka i nie bardzo dała sie zbadać tak sie wierciła, choc qurcze ja jeszcze jakos tego nie czuję :tak: całe szczęście, że to widziałam, bo chyba bym nie uwierzyła, że wszystko OK :tak: i musze sie oszczędzać, bo mam miękką szyjke, jest zamknieta, ale fizyczny wysiłek odpada, jak bedzie cos niepokojącego to od czerwca ide na L4 :tak: prace mam spokojna i za biurkiem wiec jeszcze ten miesiąc sobie popracuje, ale musze sie pilnowac szczególnie z małym i go nie podnosic i bawić sie mniej intensywnie :tak:

a wogóle to witam po tygodniowym lenistwie u rodziców na wsi ....... i lecę nadrabiać zaległosci, bo sie ich nazbierało ......:tak::-D:tak:

Witajcie dziewczyny ja ostatnio tak porannie bo Jagodka robi mi pobodki juz o 6.00 rano AGAWA to moja trzecia ciaza bo pierwsza byla ze strata w 10 TC ale jakbym tak miala porownac druga ciaze a ta co jestem teraz to teraz jest lepiej bo w drugiej ciazy strasznie sie ciagle balam ze znow poronie, teraz jest zupelnie inaczej oprocz wiekszych nadzieji na donoszenie bobaska to jakos szybciej czas mi leci bo mam juz Jagodke, ale tak jak pisalam jest odrobine ciezej przez to ze ta ciaze bede przechodzic w lecie jeszcze tak nie mialam, jestem sama bo kochany M zarabia na utrzymanie rodzinki w Danii. A w zwiazku z tym ze jestem sama to brzuszek przedemna i wozek z Jagodka przedemna najgorzej wyjsc na miasto bo to w ktorym mieszkam jest na gorze i skad bym chciala wejsc do centrum to zawsze pod gore :-( no ale daje rade wkoncu wszystkie jestesmy SUPERWOMAN nieprawdaz ? Ach i jestem teraz bardziej ciekawa jakiej plci bedziemy miec drugiego dzidziusia serduszkowalismy caly cykl i strasznie mnie ciekawi czy chlopiec czy dziewczyneczka MILEGO DNIA KOBIETKI

reklama
Renifer.. to może się zamienimy? bo ja chciała córunie :D

u mnie potwierdzenie płci 14 maja bo tez tak na 95% mi doktorek powiedział, mały ma pępowine między nogami, ale jak bryknął to między nóżką a pępowiną wyskoczyło coś fikuśnego co sterczało i dyndało.. no i usłyszałam.. że będe mieć drugiego synka :D

Do góry