reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Kroptusia wielkie gratulacje!!!!!

Witam porannie!!!
No to zaczęło się. Ja od kilku dni mam stawiający się brzusio i ból kręgosłupa. W nocy nadal nie mogę spać. Chyba powoli zaczynam czekać. Jeszcze 2 tygodnie. Oj jak dużo:-).

reklama
Liiviia u mnie to samo!!!!! ból podbrzusza jak na miesiączkę, mam wrażenie, że coraz mocniej go czuję, i czy lezę czy chodzę po kuchni ustępuje na trochę i wraca. Mały wierci się słabiutko, wręcz tylko wypina, zaliczyłam oczywiście kibelek......i potwornie zmarzły mi nogi, pamiętam takie samo uczucie jak lezałam przy porodzie, nogi zimne jak lód.......
i ja chyba też zaraz jak nie przejdzie będę dzwonić do gina czy jechać na Jaczewskiego na ktg. Daję sobie jeszcze góra godzinę, ale jako takich skurczy nie czuję, tylko ten ból i czasem twardy brzuch.....

Zaczynam sie denerwować.

Dziewczynki wybaczcie, ale muszę ujawnić swoją jędzowatą naturę i troszke na was nakrzyczeć...

ZROBIŁ SIĘ NA TYM FORUM TAKI SYF, ŻE GŁOWA MAŁA! Kiedyś wchodziło się tu z przyjemnością.. było czysto, przejrzyście... jednym słowem elegancko... koszmar zaczął się jakiś czas temu... pojawił się problem dublowania tematów...
np. 8 stycznia Reni założła temat "tyjemy/chudniemy chwalić się", a 3 marca kizi założyła temat "ile już przytyłyście" to był pierwszy taki problem, który jak pamiętam został bardzo szybko rozwiązany.. rozumiem, że kizi mogła nie zauważyć, że taki temat już istnieje więc poruszono problem na głównym wątku i zdecydowano, że te info będą wpisywane w temacie który powstał pierwszy... i to było tzk "ku przestrodze"... bardzo długo problem się nie pojawił aż w końcu zaczęły pojawiać sie tematy "jaki wózeczek, łóżeczko, butelka czy cycek, komoda czy wanienka, białe czy czarne no jakiś hardcore to jest!!!
Wejdźcie na fora z innych miesięcy.. dziewczyny mają po kilka tematów.. zakładają konkretne wątki...
i na prawdę... nie chcę żeby ktoś się na mnie obraził... bo to co piszę to dla dobra ogółu... ale czy na prawdę nie można zapytać na ogólnym "hej dziewczyny, macie jakieś ciekawe pomysły na nudny wieczór?"...? trzeba od razu zakładać wątek z takim problemem...? przecież te wątki umierają samoistnie... nikt na nie nie zagląda bo większość dziewczyn produkuje się na głównym z tego typu problemami.. i od tego ten wątek właśnie jest... rozumiem, że wybór wózka to rzecz ważna... i całkowicie się zgadzam z tego typu wątkiem, bo na głównym takie info szybko uciekają... ale serio... trzeba przystopować...

i pytam GDZIE JEST JAKIKOLWIEK MODERATOR TEGO FORUM...? przecież głównymi zasadami pożądnego forum jest to by nie "spamowano", nie "trolowano" i by nie "karmiono trola"

dlaczego nikt nie dopilnował tutaj pożądku.. kiedyś to było na prawdę fajne przejrzyste forum

z góry przepraszam jeśli uraziłam kogokolwiek

musiałam to z siebie wyrzucić:sorry2:

AMEN

myśle również że mały regulamin mógłby tez powstać gdzie te najważniejsze rzeczy będą spisane tak aby każdy wiedział co i jak

a moderator to przydałoby się żeby był z naszego forum bo inaczej będzie jak jest do tej pory:tak::tak::tak:

a poza tym
reszta w dwupaku widzę:-):tak::tak::tak::tak:

Witam w nowym tygodniu
Wyspana, ale na czczo bo zmykam na badanie krwi, a mam ok. 45 min. autobusem, oby nie umrzeć z głodu ;-)
Zazieleniła mi się trawka w ogródku, aż miło, a już nagadałam na M, że coś z niego marny ogrodnik.
Na razie za oknem ładna pogoda i żeby się taka utrzymała to i spacerek zaliczę, bo potem to raczej odpoczynek po tej wyprawie.
Miłego dnia

Wiecie co jest najsmieszniejsze:) że chcemy miec Bartłomiejka i dziś jest Św. Bartłomieja:) jesli te skurczyki to nie fałszywy alarm, to chyba Bartuś sam sobie wybierze datę urodzin i imienin jednocześnie!

Zaczynam się denerwować okropnie, cały czas robi mi sie goraco, a nogi lodowate, skurcze też co jakiś czas już......

O KURCZAKI PIECZONE!!! KROPTUSIA GRATULACJE!!!!
30 godzin nie brzmi rewelacyjnie ale juz koniec , juz po wszystkim teraz tylko Mała słodycz w ramionach...ech jak zazdroszczę!!!
I Eli...zgadzam się co do porządku na forum. Bo faktycznie jak urodzimy to tematy dodatkowe sie posypia i bedzie jszcze większy cyrk.:tak::tak::tak:

Weekend bez komputera a tutaj takie wieści.
W skrócie weekend rewelacja, spokój i sielanka. Dzisiejsza noc przespana i tylko kolezanka zgaga sie jakoś uaktywniła...;-)
I do tego jestem wściakla na swoją teściową. Skutecznie potrafi spieprzyc nastrój...i tak mnie trzyma od wczoraj wieczora do rana. Kurcze jak mnie denerwuja takie miękkie, nieporadne i pesymistyczne kobiety...jak płachta na byka.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Aż z tego wszystkiego arbuza przed sniadaniem zaliczam ...
Aaaa...i obiecałam sobie, ze stopuje ze słodyczami w najblizszym czasie. Przeginałam z tym obzarstwem ostatnio:tak::tak::tak:

Wiecie co jest najsmieszniejsze:) że chcemy miec Bartłomiejka i dziś jest Św. Bartłomieja:) jesli te skurczyki to nie fałszywy alarm, to chyba Bartuś sam sobie wybierze datę urodzin i imienin jednocześnie!

Zaczynam się denerwować okropnie, cały czas robi mi sie goraco, a nogi lodowate, skurcze też co jakiś czas już......

Jeżeli się rozkręci to powodzenia:) wszystko na pewno będzie dobrze.

U mnie już kolejna nocka z rzędu nieprzespana wyglądam jak śmierć chodząca bo takie mam podkrążone oczy z niewyspania. Brzuch dalej boli jak na okres i z dnia na dzień jest mocniejszy no i te twardnienia i kłucia:( ciekawa jestem czy wytrzymam do środy do wizyty u gin. Wszystko jeszcze trzyma krążek więc czasami mam czarne myśli że coś tam przez to się stanie. Małego tak czuje jakby miał zaraz wypaść tak nisko już jest.

Szyszunka daj znac jak pojedziesz co tam ci mowili ja na razie jechac nie bede bo skurczy nie mam tylko ten bol :-( dzwonilam na oddzial ale moj gin jeszcze nie wrocil :-( dzis chyba caly dzien przeleze i zobaczymy co bedzie dalej

reklama
Ja wczoraj tez miałam skurcze przez jakiś czas ale przeszły, nie nie były bardzo bolesne, ale dość regularne co 7-10min tak ok godziny, a najgorsze było te klucie w szyjce jak mała się ruszała :baffled: trwało to ok 2 godzin, a później wszystko się uspokoiło i poszłam spać:tak:
Maz powiedział ze w tym tygodniu na pewno urodzę, nie wiem skąd ta jego pewność:-p ale mam taka nadzieje:tak:

A co do porządku na forum to na pewno by się przydał

Do góry