reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrocławianki - jaki szpital????

Ribi- co do szkoły rodzenia na Dyrekcyjnej to zadzwoń zapytać, kiedy jest następny "turnus" :> ja np. się nie załapałam, bo na czerwcową nie szłam, uważałam że to za wcześnie, a następna zaczynała się jakoś strasznie późno, tak że byłabym tylko na kilku zajęciach.

reklama
ja zadzwonilam na kaminskiego, czy moge zobaczyc oddzial. polozna powiedzila ze maja teraz luz, to zaprasza. Nie ma tam sal porodowych tylko 5 pojedynczych pokoikow z lazinka i ...fajnymi lozkami. remont zeszly rok. porod rodzinny bezplatny. mozna wykupic w fundacji oficjalnie opieke prywatna poloznej. w sali noworodki 2 osobowe, lub pojedyncze z lazienka 100 zl/dobe. dla mnie brzmi niezle

koleżanko nie chce cie rozczarowywać, ale mam i dzieci w pokoju jest tyle ile trzeba by na korytarzach było jak najmniej, :-) szwagierka dwie doby leżąla na korytarzu os porodu. pod koniec dugiej doby zwolniło sie dla niej łóżko. ( w styczniu tego roku) poki nie zrobia pietra więcej nic się nie zmieni, warunki wizualne sa ok, ale i tak radze wymazy dizecku porobic po wyjściu. ot tak dla własnej wiedzy

moja kuzynka tam rodziła SN i była zadowolona. Sale niewielkie, personel miły, a największym plusem jest tabun studentów, którzy chętnie we wszystkim zawsze pomogą :)

ja rodziłam na Chałbińskiego 3 latka z groszem temu i było ok.
Dziś byłam u fryzjera i siedząc tam sobie nadrabiałam prasówkę kobiecą :-)
doczytałam w jakiejś gazetce o tym iż Badania i zabiegi w czasie ciąży, porodu i połogu są objęte ubezpieczeniem zdrowotnym, dla tego też pobieranie opłat za znieczulenie zoo jest nie prawne, i o ile mam wrażenie ze jak "się nie zapłaci to się nie pojedzie", to PO można żądać zwrotu kasy w imię przepisu mówiącego o bezpłatności usług w tym okresie jakim jest ciąża (itd.)

Ja rodziłam w 2008 roku na Brochowie i w czerwcu tego roku na Kamieńskiego i w skrócie to mogę napisać tak: porodówka i sam poród to lepiej na Kamieńskiego, opieka nad noworodkiem Brochów. No ale nie da się rozdzielić tych dwóch rzeczy, więc trzeba się zastanowić na czym, komu zależy.
Ja przy pierwszym dziecku na Kamieńskiego czułabym się trochę zagubiona.
--
http://www.jejmiasto.pl Portal dla Wrocławianek!

mi na specjalnej opiece nad noworodkiem nie zalezy bo myślę że sobie poradzę, mając już doświadczenie...chodzi mi o sam poród, położne, podejście do porodu....mam bardzo niemiłe wspomnienia z Trzebnicy i chciałabym uniknąc ponownej traumy:/....

reklama
Do góry