reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrócić do formy

może się przyda.. (u lipcówek też to wkleiłam, bo mnie poprosiły jakiś czas temu) :)

na pośladki:

Rozgrzewaj się przez 5 minut, na przemian biegając w miejscu i robiąc pajacyki, a następnie dokładnie rozciągnij dolną część ciała, wytrzymując każde rozciągnięcie przez co najmniej 30 sekund.

to moje ulubione ćwiczenie na pośladki:

1.Uklęknij na podłodze, oprzyj tułów na przedramionach. Kolana oraz łokcie powinny być ugięte pod kątem 90 stopni (2a). Wciągnij brzuch. Ciało od bioder do głowy musi tworzyć linię prostą. Rozluźnij kręgi szyjne i patrz w dół. Następnie unieś nogę (ugiętą w kolanie) w górę, mocno napinając pośladek. Biodra i barki są ustawione równolegle (2b). Zatrzymaj ciało w tej pozycji na moment i powróć do pozycji wyjściowej, a następnie zmień nogę. Wykonaj 3 serie na każdą stronę.
unoszenie_nogi1.jpg

unoszenie_nogi2.jpg

2.Stań w małym rozkroku. Stopy ustaw równolegle, a kolana lekko ugnij. Przenieś ciężar ciała, opierając dłonie na kolanie prawej nogi wysuniętej do przodu. Pochyl tułów, pamiętając, aby brzuch był wciągnięty, a plecy wyprostowane (1a). Z tej pozycji wypchnij lewą nogę w tył, z zaznaczoną piętą. Postaraj się unieść nogę na wysokość bioder, mocno napinając pośladek (1b). Wróć do pozycji wyjściowej, a następnie zmień nogę. Wykonaj 3 serie na każdą stronę.
wykop_tyl1.jpg

wykop_tyl2.jpg

3.Oprzyj tułów na kolanach i przedramionach. Wciągnij brzuch. Rozluźnij szyję i patrz w dół. Unieś prawą napiętą nogę w górę, do poziomu bioder (3a). Następnie przenieś ją w bok, krzyżując i dotykając nogą do podłogi, daleko za kolano, na którym oparte jest ciało (3b). Napnij mocno pośladek i powróć do pozycji wyjściowej. Pamiętaj, że ciało powinno być nieruchome od głowy do bioder. Wykonaj 3 serie na każdą stronę.
krzyzowanie1.jpg

krzyzowanie_nog2.jpg

4.Połóż się na podłodze, pamiętając, aby plecy przylegały na całej długości do podłoża. Ugnij kolana i ułóż ręce wzdłuż ciała. Rozluźnij mięśnie szyi i patrz w górę. Mocno napnij pośladki i unieś biodra nad podłogę (4a). Następnie wypchnij biodra mocno w górę, unosząc równocześnie wyprostowaną nogę. Pamiętaj o wciągniętym brzuchu. Łopatki przylegają mocno do podłoża. Zatrzymaj ciało przez moment w górze, jednocześnie napinając mięśnie pośladków i ud (4b). Powróć do pozycji wyjściowej, a następnie zmień nogę. Wykonaj 3 serie na każdą stronę.
wypychanie_bioder11.jpg

wypychanie_bioder22.jpg

5.Zrób jeden duży krok w przód i powoli opuść ciało do pozycji pokazanej na zdjęciu (a). Kolano nogi przedniej nie może wychodzić poza palce. Unosząc się z tej pozycji, wyprostuj tylną nogę i podnieś ją najwyżej jak potrafisz (b). Nie unoś barków ani nie wypychaj bioder. Po wykonaniu całej serii powtórzeń na jedną nogę, wykonaj ćwiczenie na drugą.
wypad1.jpg

wypad2.jpg

laski zobaczcie co znalazłam przez przypadek :

dobre jest ;D może pomoże ::)
http://prosperita.terramail.pl/ewelyn.html

reklama
Melanie dzięki wielkie za linki jak będę miała chwilę to poczytam bo dzisiaj mam przeboje z Kubą a na dodatek sama jestem do wieczora ::)

Melanie ;D :D Te klapsy mnie rozbawily strasznie. Wiem, wiem, papierochy to wstretny nalog. Bylam grzeczna i cala ciaze nie palilam, teraz tez staram sie jak najmniej palic ::)

reklama
ostatnio widziałam dziewczyne jak szła ulica i jarała peta
paskudnie to wyglądało :p

albo taką babę co paliła trzymając papierocha tylko w buzi ;D

Do góry