reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌺 🌼 Wróble świergoczą, że Majowe Kreski dwie ⏸️ szybko zobaczą 🌼 🌺

A ja miałam dziś ćwiczyć, a koleżanka przyszła z wizytą u jakoś brakło czasu. Coś kiepsko go organizuje ostatnio. Jeszcze sobie właśnie przypomniałam, że opony muszę do auta załadować, bo jutro wymiana.
Najważniejsze, że miałaś miłe popołudnie :)

Dobrze, że mi przypomniałaś - też muszę w końcu umówić się na wymianę opon 🤦‍♀️

reklama
@Motylkowa! @wrobelmm myślicie że taki nagły spadek jest wskazaniem do ivf? Zastanawiam się co robić gdy jutro gin powie, że jeszcze próbować IUI. Czy ewakuować się i na szybko szukać innej kliniki czy iść w IUI. Straszną gonitwę myśli mam po tym wyniku, kompletnie się nie spodziewałam aż tak dużego spadku 😪

Dziewczyny, nie wiem co jest grane, ale od 2/3miesiecy czuje dyskomfort w podbrzuszu, czasem ból jak na okres ,najbardziej tak z tydzień po owulce aż do okresu. Ma tak któraś z was? A może macie jakiś pomysł co zbadać ?
dyskomfort? A jesteś w stanie bardziej to opisać? Ja mam tak czasem przed owulacją w trakcie i kilka dni po. Jakbym miała jakieś ciało obce po prawej stronie, dodatkowo libido wywalone w górę.

@Motylkowa! @wrobelmm myślicie że taki nagły spadek jest wskazaniem do ivf? Zastanawiam się co robić gdy jutro gin powie, że jeszcze próbować IUI. Czy ewakuować się i na szybko szukać innej kliniki czy iść w IUI. Straszną gonitwę myśli mam po tym wyniku, kompletnie się nie spodziewałam aż tak dużego spadku 😪
Na początek - weź głęboki oddech.

Planujecie ivf - miesiąc nic tu nie zmieni, a w kolejnym cyklu będziecie już mogli skorzystać z dofinansowania, więc teraz na spokojnie możecie zrobić iui. W tym czasie możesz np. zacząć przyjmować ubiquinol w dawce 3x200mg, który korzystnie wpływa na jakość komórek jajowych i jest wskazane przed ivf u kobiet z obniżoną rezerwą.

Jeśli nie jesteś zadowolona z dotychczasowej kliniki, na spokojnie poszukajcie innej - ale nie musisz tego planować na „hura”.

Wiem, że ten wynik bardzo Cię zestresował, ale pośpiech jest najgorszym doradcą. Tule Cię wirtualnie

Dziewczynki pytanko. Moj kuzyn robil sobie badania profilaktyczne i wyszedl mu testosteron w normie a wolny testosteron troche za duzy. Powinien sie martwic ? Bo tez staraja sie o dzidzie bezskutecznie niestety a nigdy o tym nie czytalam bo u nas jest ok akurat z tym

Ja się zastanawiam nad zrobieniem drożności 🫠 Chociaż już trochę zaczynamy interesować się invitro. To chyba u nas najlepiej zagra w połączeniu z lekami 🤷‍♀️
Bo kolejne cykle zaliczam z owulka i ciężko. Stary ma dobre wyniki.

Chociaż wyszła mi niska ferrytyna. Ja ogólnie mam mega niska od zawsze. Jednak pomimo brania żelaza podniosła się 17 do 30 😩

reklama
Dziewczyny, nie wiem co jest grane, ale od 2/3miesiecy czuje dyskomfort w podbrzuszu, czasem ból jak na okres ,najbardziej tak z tydzień po owulce aż do okresu. Ma tak któraś z was? A może macie jakiś pomysł co zbadać ?
ja miewałam podobnie czasami zależy od cyklu
Podobnie z piersiami równo 7 dni po owulacji zaczynały boleć,częściej sikałam i dziwne uczucie w podbrzuszu objawy pomału ustępowały z 2-3 dni przed @

Do góry