ugo
Fanka BB :)
Też pamietamMam tak samo
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Też pamietamMam tak samo
Biopsja endometrium czyściutko, wynik prawidłowy.@KaMaLi czytalam na forach że często właśnie płyn w zatoce nie po owulacji występuje u kobiet z endomendą. Dobrze że masz lekarza który zwrócił na to uwagę. Jest on w stanie dalej Cię pokierować z diagnostyką w tym kierunku? A poza tym miałaś robioną biopsję endometrium?
Dziewczyny, każdy ból który powtarza się cyklicznie jest podstawą do diagnostyki pod kątem endometriozy. To nie jest taka nasza uroda i okres nie powinien boleć tak że się zwijacie w bólu!
Wow, łatwy ten dostęp na dach super że kwatera Ci się podobaDziewczyny, wbiłam właśnie na wynajęte mieszkanko w Katowicach - jutro badania. Mam balkon, z którego bez problemu można przeskoczyć na dach budynku. Latem nic tylko wyciągnąć kocyk i patrzeć w niego. To mieszkanie jest takie ładne, że chciałabym mieć niektóre rzeczy w domu takie.
A biopsję miałaś pobieraną w czasie histeroskopi czy jako sama biopsja tylko? Nie trzeba mieć stanu zapalnego endometrium w macicy żeby mieć endometriozę w organizmie. Albo też biopsja mogła zostać pobrana ze „zdrowego” odcinka. Endometrioza może naciekać jaknajbardziej na jelita, więzadła krzyżowo-maciczne, pęcherz, otrzewną itp. I powodować lub nasilać problemy jelitowe/sibo, więc bardzo polecana jest dieta przeciwzapalna przy endometriozie. Dodaj się do grup o endometriozie na facebooku, dziewczyny dzielą się swoimi objawami, diagnozami i leczeniem. Może te informacje pomogą Ci podjąć decyzję czy jest sens sprawdzać swoje objawy pod tym kątem.Biopsja endometrium czyściutko, wynik prawidłowy.
Najlepsze jest to, że mnie boli w środku cyklu
To się zdarza tak co drugi cykl. Na razienpowiedzial, ze poobserwujemy. W poniedziałek mam USG kolejne.
Pomimo dobrego wyniku biopsji nadal można mówić o endometriozie?
Czy mogą być to jakieś stany zapalne jelita? Bo tego też nie wykluczam.
Jutro już wracamy, ale jak będą kolejne dziewczyny szukać noclegu na te turystykę prokreacyjna, to mogę polecić.Wow, łatwy ten dostęp na dach super że kwatera Ci się podoba
O której badania, jak długo zostajecie?
Sama biopsję. DziękiA biopsję miałaś pobieraną w czasie histeroskopi czy jako sama biopsja tylko? Nie trzeba mieć stanu zapalnego endometrium w macicy żeby mieć endometriozę w organizmie. Albo też biopsja mogła zostać pobrana ze „zdrowego” odcinka. Endometrioza może naciekać jaknajbardziej na jelita, więzadła krzyżowo-maciczne, pęcherz, otrzewną itp. I powodować lub nasilać problemy jelitowe/sibo, więc bardzo polecana jest dieta przeciwzapalna przy endometriozie. Dodaj się do grup o endometriozie na facebooku, dziewczyny dzielą się swoimi objawami, diagnozami i leczeniem. Może te informacje pomogą Ci podjąć decyzję czy jest sens sprawdzać swoje objawy pod tym kątem.
Ja jestem tego przykładem , bo u mnie biopsja jest czysta, a ogniska endometriozy mam na przedniej ścianie macicy. Zresztą biopsja jest jednak pobierana z wnętrza macicy, a endometrioza najczęściej występuje poza nią.A biopsję miałaś pobieraną w czasie histeroskopi czy jako sama biopsja tylko? Nie trzeba mieć stanu zapalnego endometrium w macicy żeby mieć endometriozę w organizmie. Albo też biopsja mogła zostać pobrana ze „zdrowego” odcinka. Endometrioza może naciekać jaknajbardziej na jelita, więzadła krzyżowo-maciczne, pęcherz, otrzewną itp. I powodować lub nasilać problemy jelitowe/sibo, więc bardzo polecana jest dieta przeciwzapalna przy endometriozie. Dodaj się do grup o endometriozie na facebooku, dziewczyny dzielą się swoimi objawami, diagnozami i leczeniem. Może te informacje pomogą Ci podjąć decyzję czy jest sens sprawdzać swoje objawy pod tym kątem.
Tak, to dość standardowe. Chociaż już raczej częściej pojawiają się myśli negatywneNie wiem, też tak macie, że jednego dnia czujecie się, że to TEN cykl, że się uda i w ogóle, a następnego, że nie ma co, pewnie znowu lipa i kolejnego znowu nadzieja, i tak w kółko?