reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do wagi

reklama
Hejka! Wczoraj mnie nie było więc wrzucam wczorajsze menu:

dzień 13:
śniad: twarożek 0% z papryka i ogórkiem
przekąska: tradycyjnie jogurt nat z dodatkami
obiad: jajko sadzone z mizerią i fasolką
przekąska: orzechy
kolacja: byłąm na grilu u teściowej ale oparłam się wszelkim pokusom i zjadłam: sałatke grecką, 1 kiszony ogórek, 2 jajka mały kawałek kiełbaski drobiowej

2 dni waga się na mnie obraziła ale dzisiaj kolejne 300 g mniej czyli w sumie dzień 14 i 4,3 kg mniej

Doris świetny wynik...ja zauważyłam po sobie jeśli nie zjem tych 5-6 posiłków to wtedy nie chudnę...czyli im więcej tym lepiej w moim przypadku

A u mnie dzień 15 (czyli zasadniczo 1 dzień II fazy dietyI

śniadanie: 1 kromka chleba pelnoziarnistego z wędliną + pomidor
przekąska I: plasterki wędliny + ogorek małosolny
obiad: smażona pierś z kurczaka z warzywami rowniez smażonymi z chilli + salatka z sałaty lodowej, pomidora, ogórka z octem
przekąska II: ogórek kiszony
kolacja: dzwonko łososia smażonego + ogórek małosolny

waga stoi w miejscu

Dzień 14

śniad: twaróg ze szczypiorkiem, rzodkiewką
przekąska: zawijaski z sałaty, sera i szynki
obiad: kawałek indyka z kapustą czerwoną
przekąska: tradycyjnie jogurt natura z dodatkami
kolacja: sałatka z papryki, ogórka i pomidorów + szynkki 2 plastry....jutro zaczynam drugą fazę i mogę zjeść chlebuś

Trasiu a gdzie przekąski ? bo cię zbesztam za to

Koniec I fazy...rezultat 4,4 kg mniej...wchodze do moich białych obcisłych spodni...bez problemu sie do nich zapinam...ale sie wczoraj ucieszyłam jak je włożyłam na dupke :)

Dzisiaj 1 dzień II fazy...już zaliczyłam na śniadanie 2 małe kromki chlebka pp z ogórkiem, serem i szynko + 1 jajo na twardo :)

weszłam tu żeby napisać wam - sie pochwalić :-)

odświeżałam wczoraj szafę (po części) i ubrania letnie co na studiach były dobre to w nie wchodzę <jupi>
ale miałam zaciesz :-D:-D:-D

reklama
Witam
U mnie 2 dzień II fazy diety SB czyli w sumie 16 dzień i 200g mniej
posiłki planowane na dziś:
śniadanie
: jajecznica z dwóch jajek z 2 plasterkami wędliny i połówką cebulki
przekąska I: jabłko (nareszcie!!!)
obiad: smażona pierś z kurczaka z warzywami i chilli
przekąska II: jeszcze nie wiem
kolacja: twaróg 0% z rzodkiewkami

Misialina....wstaw fotkę i pochwqal się jak schudłaś :-)

Do góry