reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy:-)

Ja jak narazie zrzucilam 8,5kg. Do 63kg, bo taka byla moja waga wyjsciowa zostalo jakies 4,5-5 kg. Ale chciałabym dobrnąć do 60kg.

Na dzien dzisiejszy wydaje mi sie,ze brzuch na tym etapie i tak mam ladniejszy niz przed ciaza i wyglada na to,ze juz nie bedzie takiej oponki jak kiedys;) ( obym sie nie pomylila;) )

reklama
Ja szlam do porodu z waga 77, teraz jest 66. Do mojej wagi sprzed ciazy zostalo 7kg a do wymarzonej okolo 10 albo i 12. Mam okropny brzuch! Taki flak poki co....

U mnie zostało 4 kg do wagi początkowej, w boczkach mi zostało i we flaczku skóry na brzuchu ;-) Za późno zaopatrzyłam się w majtki ściągające myślę. Też będę chciała ruszyć na basen jak Wojtuś podrośnie- marzą mi się takie zajęcia z dzieciaczkami :tak:
A jak tam dziewczyny z rozstępami? Ja mam taki jeden brzydki na brzuchu i tyle...ufff...chyba to smarowanie w ciąży pomogło.

mi do wagi z przed ciązy zostało 5+ ale chciałabym zrzucić z 10.. więc mam w planach siłownię albo fitness i basen jak mały podrośnie tylko że u mnie w mieście jest tylko z wodą chlorowaną a podobno z takim maleństwem to się powinno chodzić na basen z wodą ozonowaną... więc sama nie wiem.. mój gin powiedział ze poszedł by na basen z dzieckiem powyżej roku!!! ale to chyba już przesada..

ogólnie to nie mam też jakiegoś wielkiego apetytu i mało jem i boje się że mleko mam przez to mało wartościowe możliwe to??

a używacie kremów na celulit?? ja mam na udach i chciałabym używać ale nie wiem czy można??

u mnie też -10kg, więc pozostało do zgubienia ok.5kg ale jak tylko mi lekarka pozwoli ruszam na siłownię 3x w tygodniu i na pewno szybko zgubię mi nawet nie chodzi o kilogramy, ale o to by ciało było znowu jędrne, w domu wiem że sie nie zmobilizuję do ćwiczeń więc wybieram się na moją ulubioną siłownię obok domku, a tatuś będzie niańczył synka.
Tez niedaleko mam zajęcia fitness z bobasami, więc może kiedyś spróbuję...no i od 3 miesiąca basen obowiązkowy, ale to już tatuś się zdeklarował. Co do rozstępów to u mnie chyba tez smarowanie przyniosło skutki, bo nie mam ani jednego

Ja wyszłam na 0 z moimi kilogramami po porodzie...w sumie już w czwartek po porodzie jak się ważyłam wyszłam na wagę wyjściową przed ciążą...Nie powiem chciałabym zgubić dodatkowe 3-5 kg, ale i tak się cieszę, że nie został mi żaden nadbagaż;-)

Ja wyszłam na 0 z moimi kilogramami po porodzie...w sumie już w czwartek po porodzie jak się ważyłam wyszłam na wagę wyjściową przed ciążą...Nie powiem chciałabym zgubić dodatkowe 3-5 kg, ale i tak się cieszę, że nie został mi żaden nadbagaż;-)

Ola, u Ciebie tak akurat chyba nie bylo mozliwosci bys nie zrzucila tych 2 czy 3 kg, które przybyły Ci w ciąży;)

Co do rozstępów, to nie zauważyłam jeszcze zadnego i mam nadzieję,że już tak zostanie.

Bafinka ja na cellulit używam perfecta mama ,uzywalam go juz w ciazy. Rozstepow na szczęście nie mam, ominęły mnie podobnie jak w poprzedniej ciazy.
Ja z Majcia chodziłam na basen od 3 miesiąca. Po roku to chyba przesadna ostrożność jak dla mnie...

reklama
Do góry