reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wracamy do formy - propozycje cwiczen, diet...

A ja wlazłam dzis na wage i mam juz +8kg, czyli w ciagu 9 dni przytyłam 1kg. koniec pochłaniania słodkiego!

reklama
Z rozstepami to jest tak, kto je ma miec to i tak pomimo smarowania bedzie mial. Swiadcza one o slabej i malo rozciagliwej skorze, co sie dziedziczy. W pierwszej ciazy smarowalam brzuch jak szalona a i tak rozstepy sie pokazaly:wściekła/y: Spytalam moja polozna,dlaczego tak jest. Ona uswiadomila mi, ze zadne kremy nie pomoga, jezeli moja mama rowniez je miala, to niestety przekazala mi taka slaba tkanke:baffled:

Z rozstepami to jest tak, kto je ma miec to i tak pomimo smarowania bedzie mial. Swiadcza one o slabej i malo rozciagliwej skorze, co sie dziedziczy. W pierwszej ciazy smarowalam brzuch jak szalona a i tak rozstepy sie pokazaly:wściekła/y: Spytalam moja polozna,dlaczego tak jest. Ona uswiadomila mi, ze zadne kremy nie pomoga, jezeli moja mama rowniez je miala, to niestety przekazala mi taka slaba tkanke:baffled:

No właśnie też słyszałam, że tak to jest z tymi rozstępami...
W sumie się cieszę, bo moja Mama nie miała, ani po mnie, ani po bracie, ani po wahaniach wagi +/- 20kg :-D więc może mnie się też upiecze :-p

No ja niestety tę skłonność mam. Przed ciąża miałam rozstępy na udach. Bo dużo przytyłam. Z wagi 43 kg do prawie 60. A teraz pojawiły mi się na brzuszku. Żadne kremy i oliwki temu nie zapobiegły. Może dlatego,ze jestem niewysoka-a tu taki przyrost wagi. Ale wierzę,ze nie ma co całkiem rezygnować z natłuszczania-bo napewno rozstępów jest wtedy troszkę mniej i mniej głebokie.
Teraz coś na pocieszenie- po ciąży beda mniej widoczne niż teraz.

mnie też przybył ostatnio dobry kg w kilka dni i zaliczyłam taki szok, że nie stanęłam już na wagę :baffled:

Ja się dzisiaj pokusiłam i stanęłam na wagę i o zgrozo + 2 kg czyli od początku ciąży mam +11 kg :szok::-D. Niestety odkryłam dzisiaj rozstępy po bokach piersi, wiedziałam że mi się mogę zrobić bo dużo urosły ale miałam nadzieję to póżniej nastąpi.

Kalina, znowu wolam do tablicy, Tobie brzuszek rosnie w oczach, wiec nie obijaj sie tylko mierzyc sie szybciutko!

Kochana, mnie się jakoś przez ten tydzień nie zmieniło specjalnie. To końcówka 26. tygodnia, waga cały czas w kolicy 59-60 kg, w brzuszku 85 cm (pewnie to zależy od tego, jak mała się ułoży) i w biodrach 89 cm.

Ja się dzisiaj pokusiłam i stanęłam na wagę i o zgrozo + 2 kg czyli od początku ciąży mam +11 kg :szok::-D. Niestety odkryłam dzisiaj rozstępy po bokach piersi, wiedziałam że mi się mogę zrobić bo dużo urosły ale miałam nadzieję to póżniej nastąpi.

No ja się staram wagę omijać szerokim łukiem, co jest o tyle trudne, że stoi na drodze do umywalki ;-)
Co do rozstępów, to chyba nie ma co się załamywać, bo nie mamy na to wpływu - tylko smarować, smarować i jeszcze raz smarować!

U mnie poki co nic sie nie pojawilo, ani na brzuszku, ani na piersiach. Niestety cos czuje, ze zachowam sie jak z tlumaczen kaliny - balonik :-D i wszystko wyjdzie jak sie "zmniejsze" :baffled:

No i jeszcze najlepiej zwalić na mnie winę :-p:-p:-p

Ja od początku ciąży przytyłam 6 kg (59 kg --> 65 kg). Więcej danych nie podam, bo się nie mierzę, żeby się niepotrzebnie nie stresować :-)

reklama
kilos zniknął :szok::-D To chyba tak, jak w Brigit J., gdy w środku nocy i rano stanęła na wadze okazało się, że przez sen przytyła - więc straciła zapał do dbania o sylwetkę oraz wiarę w powodzenie jakiejkolwiek diety :rolleyes2:
Skoro mój kilos jakimś cudem przepadł, ogłaszam bojkot ważenia do końca przyszłego tygodnia, co by nie stresować się autentycznie niepohamowanym (!!!) apetytem;-):-):-)

Do góry